Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Evanghelie și tradiție rabinică

Michel Remaud

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Scripturile citate în Noul Testament erau deja citite și interpretate în tradiția rabinică veche. Targumurile și midrașurile reprezintă o verigă indispensabilă a dinamicii hermeneutice prin care se face trecerea de la Vechiul Testament la Noul Testament.

 Autorul acestei cărți face o demonstrație amănunțită a acestui proces, folosind șaptesprezece texte, care constituie tot atâtea etape. Conceptele din Evanghelii, ideile pauline sau afirmațiile din Epistola către evrei, toate primesc un nou înțeles când sunt citite pe fondul unor tradiții iudaice vechi. Noul adus de Hristos apare astfel într-o lumină proaspătă, care se oglindește în vigilența interpretativă a poporului iudeu.

 Această lucrare, publicată în 2003, devenită clasică și epuizată timp de mulți ani, reapare într-o nouă ediție, revizuită și adăugită, cu o prefață semnată de Anne-Marie Pelletier (2018). Această nouă ediție a cărții este disponibilă pentru cititorii români, în traducerea doamnei profesor Monica Broșteanu.

Michel Remaud a predat la Institut Ratisbonne, apoi la Institut Albert Decourtray (Institut creștin de studii iudaice și de literatură ebraică) la Ierusalim. Ca specialist în exegeza rabinică și ca bun cunoscător al legăturilor acesteia cu Noul Testament, a publicat numeroase lucrări. La Editura Lessius: Chrétiens et juifs entre le passé et l’avenir (2000) și La vocation de la Terre Sainte (cu D. Meyer și T. Obrou, 2014).

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27732
Autor Michel Remaud
Editura Pleroma
Nr. pagini 248
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-9096-02-4

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.