Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Dumnezeul risipitor. Recuperarea esentei crestinismului

Timothy Keller

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte.
29,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Intr-o prezentare a cartii "Argument pentru Dumnezeu", Newsweek il numea pe autorul acesteia, bine-cunoscutul pastor Timothy Keller, "un C. S. Lewis al secolului douazeci si unu". In cartea de mai sus, Keller prezinta o explicatie rationala a motivului pentru care ar trebui sa credem in Dumnezeu. Acum, in "Dumnezeul risipitor", el foloseste una dintre cele mai cunoscute pilde crestine pentru a ne aduce un mesaj neasteptat de speranta si salvare.
Recurgand la abordarea intelectuala, atat de caracteristica lui, pentru intelegerea crestinismului, Keller ne dezvaluie mesajul esential al lui Isus din cea mai cunoscuta pilda a Sa. In pilda aceasta, Isus ne arata harul risipitor al lui Dumnezeu atat fata de oamenii nereligiosi, cat si fata de cei moralisti. Cartea de fata ii va provoca atat pe evlaviosi, cat si pe sceptici sa vada crestinismul intr-o lumina cu totul noua.

***

"O carte emotionanta, stralucitoare. Keller ne prezinta cu multa eleganta bunatatea lui Dumnezeu, redefineste pacatul, starea de pierzare, harul si mantuirea."

—HeartsandMinds.com

"O lucrare uimitoare, provocatoare, iluminatoare."

—Examiner.com

"De Keller ne vom aminti ca de un pionier al noilor crestini urbani."

—Christianity Today

"Ii multumesc lui Dumnezeu pentru el."

—Billy Graham

TIMOTHY KELLER s-a nascut si a crescut in Pennsylvania si a studiat la Bucknell University, la Gordon-Cornwell Theological Seminary si la Westminster Theological Seminary. La inceput a fost pastor in Hopewell, Virginia. In 1989, impreuna cu sotia sa, Kathy, si cu cei trei fii ai lor, a infiintat in Manhattan Biserica prezbiteriana Redeemer. Astazi Redeemer are aproape sase mii de participanti regulati la cinci servicii, o multime de biserici-fiice si planteaza biserici in marile orase din intreaga lume.

Aprecieri pentru cartea "Dumnezeul risipitor"

"Reverendul Keller este un mare vorbitor, un predicator foarte ascultat, o vedeta in lumea podcast-ului, un plantator de biserici in New York City. De asemenea, este respectat de catre oamenii de cultura, cel putin de catre aceia care il cunosc, si are numerosi admiratori in randul tinerilor din generatiile X si Y. Cei care incearca sa imbine credinta cu cariera, artistii, ca si cei care activeaza in diverse domenii culturale gasesc ca Timothy Keller si miscarea Redeemer ii inspira in moduri profunde, ce duc la schimbarea vietii. Interpretarea pe care o da el clasicei pilde "a fiului risipitor" spusa de Isus este... clara, echilibrata, provocatoare, si totusi incantatoare... profunda, concisa si minunata... Keller explica elegant bunatatea lui Dumnezeu, redefinind pacatul, starea de pierzanie, harul si mantuirea."

—HeartsandMinds.com

"O lucrare uimitoare, provocatoare, edificatoare."

—New York Examiner

"Intelegerea pe care Tim Keller o are despre cele doua personaje din pilda si despre inima lui Dumnezeu, care le iubeste pe amandoua, m-a impresionat din nou. Gandurile lui Tim merita o audienta la nivel mondial."

—Bill Hybels, fondator si pastor senior, Willow Creek Community Church

"Explica, bulverseaza, expune, exploreaza – toate acestea le-a facut Isus cand a spus pilda aceasta despre fiul risipitor. In cartea de fata, Timothy Keller ne arata in ce fel povestea aceasta reveleaza inima lui Dumnezeu si, daca o citim cu atentie, propriile noastre inimi. Scurta expunere pe care o avem aici este tulburatoare si surprinzator de implinitoare. Este ca si cum ai vedea ceva familiar precum casa ta si pe tine insuti cu alti ochi. Savureaz-o si beneficiaza de pe urma ei."

—Mark Dever, pastor senior, Capitol Hill Baptist Church, Washington, D.C.

"Cand este vorba despre evanghelia lui Isus Cristos, Timothy Keller este pur si simplu stralucit."

—Mark Driscoll, pastor, Mars Hill Church si presedinte al Acts 29 Church Planting Network

Aprecieri pentru Timothy Keller si pentru cartea sa "Argument pentru Dumnezeu"

VOTATA CEA MAI BUNA CARTE A ANULUI DE REVISTA WORLD

"Lucrarea lui Tim Keller in New York City conduce o generatie de cautatori si sceptici la credinta in Dumnezeu. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru el."

—Billy Graham

"Este o carte pe care o daruiesc tuturor prietenilor mei care sunt cautatori din punct de vedere spiritual sau sceptici."

—Rick Warren, autor al cartii "Viata condusa de scopuri"

"Peste cincizeci de ani, avand in vedere ca crestinii evanghelici sunt recunoscuti pentru dragostea lor pentru orase, pentru dedicarea lor fata de mila si dreptate si pentru dragostea fata de aproapele lor, Tim Keller va fi amintit ca un pionier al noilor crestini urbani."

—Revista Christianity Today

"Spre deosebire de marea majoritate a megabisericilor din suburbii, biserica Redeemer este remarcabil de traditionala. Ceea ce nu este traditional in ea e talentul dr. Keller de a vorbi pe limba ascultatorilor lui urbani... Apelul lui este usor de inteles."

—The New York Times

"Cel mai de succes evanghelist crestin din [New York City]... Cu predicile lui intelectuale, prin care nu coboara din cer foc si pucioasa, ce reusesc sa-l citeze pe Woody Allen alaturi de Matei, Marcu, Luca si Ioan, Keller atrage in jur de cinci mii de tineri in fiecare duminica. Liderii bisericilor il considera un model de evanghelizare a centrelor urbane din toata tara, si Keller a contribuit la «plantarea» a cincizeci de biserici crestine fundamentate in evanghelie in New York, plus alte cincizeci din San Francisco pana in Londra."

—New York Magazine

"World a recenzat aproximativ doua sute de carti anul trecut. Multe dintre ele sunt remarcabile, dar una indeosebi va schimba probabil multe vieti si multe feluri de gandire. Cea mai buna carte a anului desemnata de World este «Argument pentru Dumnezeu» de Timothy Keller."

—Revista World

"Reverendul Tim Keller [este] o institutie in Manhattan, unul dintre acele secrete urbane cunoscute de toata lumea, cam ca restaurantul tau chinezesc preferat, avand un grup de sustinatori atat de inflacarati si intr-o crestere atat de rapida, incat nu s-a gandit niciodata sa-si faca reclama."

—Newsweek

"Intr-un noian de bestselleruri scrise de sceptici si de atei ce acuza un Dumnezeu inexistent de crime impotriva umanitatii, Timothy Keller se evidentiaza ca un contrapunct eficient si ca un aparator al credintei. O argumentatie riguroasa si accesibila pentru credinta religioasa rationala."

—The Washington Post

"Keller isi extrage materialul din clasicii literaturii, din filozofie, din antropologie si din multe alte discipline, pentru a pleda convingator din punct de vedere intelectual in favoarea lui Dumnezeu. Scrisa pentru sceptici si pentru credinciosii care ii iubesc, cartea se sprijina pe intalnirile autorului cu multi oameni, in calitatea lui de pastor fondator al infloritoarei Biserici prezbiteriene Redeemer din New York. Apeland la diverse surse precum autorul din secolul al XIX-lea Robert Louis Stevenson si teologul nou-testamental contemporan N. T. Wright, Keller isi propune sa-i deconstruiasca pe toti cei care-i ies in cale, de la psihologul evolutionist Richard Dawkins pana la popularul autor Dan Brown... Cartea ar trebui sa slujeasca atat ca marturie a eruditiei enciclopedice a autorului, cat si ca trecere in revista captivanta a dezbaterii actuale despre credinta pentru cei ce se indoiesc si pentru cei ce doresc sa reevalueze ceea ce cred si de ce."

—Publishers Weekly

"Ca fondator al Bisericii prezbiteriene Redeemer din New York City, Keller a auzit multi oameni punand la indoiala credintele religioase si rostind intrebari precum: «Cum este posibil sa existe o singura religie adevarata?» ori «Cum poate un Dumnezeu iubitor sa ingaduie suferinta?» In aceasta noua carte... Keller raspunde la aceste intrebari si la altele, si explica de ce el crede neconditionat in Dumnezeu. Folosind literatura, filozofia si cultura pop, autorul prezinta argumente convingatoare pentru o credinta puternica in Dumnezeu. Este reconfortant sa citesti o carte ce prezinta o conceptie religioasa, fara sa fie exagerat de critica la adresa partii seculare expuse in alte carti. O excelenta initiatoare de discutii, cartea aceasta prezinta o argumentatie valida, bine scrisa, cu o baza serioasa de cercetare."

—Library Journal

"Este o premisa provocatoare, in urmarirea careia Keller – cunoscut pentru faptul ca atrage persoanele din zonele urbane cosmopolite in Biserica prezbiteriana Redeemer din Manhattan – ii poarta pe necredinciosi de la biologia evolutionista pana la cea mai recenta si populara teorie in randul autorilor atei."

—The Boston Globe

Cuprins

Introducere
Pilda

UNU. Oamenii din jurul lui Isus
"Toti [...] se apropiau de Isus ca sa-L asculte."
Doua feluri de oameni
De ce oamenilor le place de Isus, dar nu si de biserica

DOI. Cei doi fii pierduti
Un om a avut doi fii."
Fratele mai tanar pierdut
Planul fratelui mai tanar
Fiul cel mare pierdut

TREI. Redefinirea pacatului
"Eu iti slujesc ca un rob de atatia ani."
Doua cai de a gasi fericirea
Doi fii pierduti
O intelegere aprofundata a pacatului
Amandoi au gresit; amandoi sunt iubiti

PATRU. Redefinirea starii de pierzanie
"Fiul cel mai mare s-a intaratat de manie si nu voia sa intre in casa."
Manie si superioritate
Servilism si goliciune
Cine are nevoie sa stie asta?

CINCI. Fratele mare cel adevarat
"Fiule... tot ce am eu este al tau."
Lucrul de care avem nevoie
Persoana de care avem nevoie

SASE. Redefinirea sperantei
"A plecat intr-o tara departata."
Dorul nostru dupa Acasa
Dificultatea intoarcerii
Ospatul de la sfarsitul istoriei

SAPTE. Ospatul tatalui
"A auzit muzica si jocuri."
Mantuirea este experientiala
Mantuirea este materiala
Mantuirea este individuala
Mantuirea este comunitara
Festinul Babettei

Multumiri
Note
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24551
Autor Timothy Keller
Editura Kerigma
Nr. pagini 148
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2016
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (3)

O carte excelenta Comentariu de Raul
Evaluare
Recomand aceasta carte pentru a intelege, asa cum poate niciodata nu s-a gandit nimeni, pilda Fiului risipitor, sau mai bine spus pilda celor 2 fii pierduti.
Trateaza foarte bine si tema legalismului in crestinism.
O recomand tuturor. (Postat pe 22.01.2021)
O carte bunaComentariu de Carmen
Evaluare
O carte buna care are la baza pilda fiului risipitor. Se încearcă prin intermediul ei o reinterpretate a pildei și o explicare a esenței ce se regăsește în ea. Se citește și recitește ușor! (Postat pe 24.01.2020)
RecomandComentariu de Marius
Evaluare
O carte foarte buna si de folos atat pentru cei ce sunt noi pe calea lui Dumnezeu cat si pentru cei mai vechi pe cale ! (Postat pe 02.06.2018)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.