Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Duhul Sfânt turnat peste orice făptură. Penticostalism și posibilitatea unei teologii globale

Amos Yong

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 47 puncte.
47,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 47 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

„În lumea modernității târzii în care trăim, orice teologie care neglijează știința și lumea naturală va avea un handicap grav în raportarea la orice problemă stringentă care i se impune reflecției.” - Amos Yong

Yong este unul dintre cei mai creativi şi promiţători teologi evanghelici/penticostali din tânăra generaţie. Stăpâneşte extraordinar de bine resursele pe care le foloseşte, are o energie nestăvilită şi disponibilitatea de a se aventura pe noi teritorii. Această carte, dedicată unui subiect din ce în ce mai stringent pentru întreaga comunitate creştină, este cea mai bună din tot ce a publicat el până în prezent. Yong este privit cu seriozitate în cercurile teologice evanghelice/penticostale şi cu tot mai multă seriozitate în sfera mai largă a teologiei creştine în ansamblu. Cu siguranţă, cartea lui va fi un reper.

--  Harvey Cox, profesor de teologie, Harvard University, autorul cărţii When Jesus Come to Harvard

Amos Yong este, fără îndoială, unul dintre cei mai de seamă teologi şi cărturari penticostali din lume. In Duhul Sfânt turnat peste orice făptură, el descrie, cu îndrăzneala, acurateţea şi elocvenţa care îi sunt proprii, atât promisiunea unei teologii penticostale, cât şi provocările sau ambivalenţele acesteia. El fundamentează biblic şi teologic elementele distincte şi contribuţiile specifice ale unei teologii penticostale: o hermeneutică biblică bazată pe perspectiva lucană (Luca-Fapte) care nu se opreşte doar la consideraţii istorice, ci se constituie ca invitaţie pentru toţi cititorii Scripturii de a participa la lucrarea continuă a Duhului; o dinamică şi o orientare pneumatologice, centrate hristologic, ale teologiei, care devin punctul de pornire pentru o reconsiderare a temelor teologice centrale în scopul reconstruirii unei teologii trinitare robuste; o poziţionare confesională izvorâtă dintr-o experienţă penticostală a Duhului şi care ţine împreună reflecţia teologică şi potenţialul prezent al închinării, vieţii şi practicii penticostale. O recomand cu toată căldura.

-- Prof. univ. dr. habil. Corneliu Constantineanu Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

Amos Yong este profesor de teologie şi misiune, decan al Facultăţii de teologie şi al Școlii de studii interculturale de la Fuller Theological Seminary, din Pasadena, California. A urmat studii postuniversitare la Western Evangelical Seminary (acum Portland Seminary) şi Portland State University, dar şi la Boston University. A obţinut dreptul de practică pastorală atât în cadrul Assemblies of God, cât şi în cadrul International Church of the Foursquare Gospel. A scris ori coordonat mai bine de cincizeci de volume. Impreună cu soţia lui, Alma, au trei copii şi cinci nepoţi. Amos şi Alma locuiesc în Pasadena, California.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26472
Autor Amos Yong
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 338
Dimensiuni 13,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Teologie penticostală
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-732-160-9

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.