Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Drumul catre tine insuti

M. Scott Peck

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Editia a III-a, revizuita

Cartea lui M. Scott Peck, medic psihiatru cu o îndelungată experienţă în psihoterapie, vorbeşte despre lucruri fundamentale legate de evoluţia actuală a umanităţii: gândire, conştiinţă (sau stare de conştienţă), cunoaştere şi evoluţie spirituală, alegeri făcute în viaţa personală sau într-un cadru organizat (instituţie, societate), dar şi despre „ştiinţa“ lui Dumnezeu. Om de ştiinţă el însuşi, autorul caută, în această carte, să înţeleagă misterele Creaţiei, fiinţa umană ca parte a acesteia, calea spre credinţă şi spre păstrarea ei.

Caracterul raţional al cărţii — convingerea implicită a autorului că omului îi sunt necesare într-un anumit stadiu „dovezile“ — nu ştirbeşte cu nimic transcendenţa subiectului acestei lucrări: căutarea lui Dumnezeu în toate manifestările conştiinţei umane, pornind de la gândire şi ajungând la evoluţia spirituală, atât de necesară omului aflat astăzi în epoca raţiunii. Speranţa lui M. Scott Peck, aşa cum reiese din această carte, este ca următoarea epocă să fie una a integrării, care să cuprindă adevărul decantat din eforturile de cunoaştere de până acum, dar şi căi noi de percepţie superioară, izvorâte din apartenenţa omului la o lume divină.

Morgan Scott Peck (1936–2005) a fost un cunoscut şi apreciat psihiatru şi autor american.

A absolvit Friends Seminary în 1954, apoi Harvard University în 1958 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 1963, la Case Western Reserve University. De-a lungul carierei sale de psihiatru, a ocupat diverse funcţii administrative în instituţiile guvernamentale. A fost director medical la New Milford Hospital Mental Clinic şi a practicat psihiatria în cadrul unui cabinet particular din New Milford, Connecticut.

Lucrările lui Peck reprezintă o sinteză a experienţei acumulate din practica psihiatrică şi a unei puternice şi distincte perspective religioase. Una dintre convingerile sale este că oamenii în care sălăşluieşte răul îşi atacă semenii în loc să se confrunte cu propriile lor eşecuri. Părerile sale religioase au fost criticate de anumiţi fundamentalişti creştini (de exemplu, Debbie Dewart).

În 1984, Peck a contribuit la înfiinţarea centrului Foundation for Community Encouragement, o fundaţie nonprofit de educaţie publică, a cărei misiune declarată a fost de „a le insufla indivizilor şi organizaţiilor principiile comunităţii“. Fundaţia şi-a încetat activitatea în 2002, dar şi-a reluat-o în 2009, graţie eforturilor pe care le-a făcut M. Scott Peck în acest sens, în ultimii ani ai vieţii.

În 1994, Peck şi soţia sa, Lily Ho (de care s-a despărţit în 2004), au primit Premiul Internaţional pentru Pace al Comunităţii lui Hristos.

Drumul către tine însuţi este o carte devenită deja clasică — s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare numai în SUA şi Canada şi a fost tradusă în mai mult de 20 de limbi. La Curtea Veche Publishing, de acelaşi autor au mai apărut: Drumul către tine însuţi şi mai departe (2008) şi Psihologia minciunii (2009).

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20462
Autor M. Scott Peck
Editura Curtea Veche
Nr. pagini 320
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia a III-a
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-588-490-8

Comentarii

Comentarii (2)

Comentariu de aurelconstantin@gmail.com
Evaluare
Nelu stie ce zice. Are dreptate. Feriti/va de cartile lui Peck (Postat pe 21.04.2008)
Comentariu de Nelu
Evaluare
Aveti mare grija, Scott Peck este un exponent al miscarii New Age (Postat pe 23.02.2008)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.