Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Disciplinele spirituale. Calea maturității creștine

Richard Foster

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 39 puncte.
Browse
39,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 39 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

TITLUL ORIGINAL: Celebration of Discipline

AUTOR: Richard J. Foster este un teolog şi autor contemporan, din tradiţia quaqerilor. A absolvit Universitatea George Fox din Oregon şi şi-a luat doctoratul în teologie pastorală la Seminarul Teologic Fuller, din State Unite. A predat la universitatea Friends şi a fost pastor la bisericile evanghelice Friends. Este autorul mai multor cărţi, traduse în numeroase limbi, adresate publicului larg, cea mai cunoscută carte a sa rămânând Disciplinele spirituale care s-a vândut în peste un milion de exemplare şi a fost declarată de revista Christianity Today drept una dintre cele mai influente zece cărţi ale secolului XX.

TRADUCĂTOR: Amelia Chiţescu

SUBIECT: Calea maturităţii creştine, şi modalităţile care ajută credinciosul să se disciplineze şi să se aproprie mai profund de Dumnezeu.

REZUMAT:
Richard Foster se numără printre cei care au găsit această reuşită îmbinare. Având o viziune adânc înrădăcinată în opera clasicilor devoţionali, autorul ne oferă un studiu atent care poate avea, în sine, o valoare durabilă în timp. Cu toate că volumul de faţă datorează mult clasicilor, nu se vrea a fi o carte despre ei, ci reprezintă o lucrare pe deplin originală. Ceea ce surprinde dintru început este caracterul comprehensiv ce reiese dintr-un mod actual de tratare a problemelor. Multe cărţi contemporane tratează aspecte specifice ale vieţii interioare, însă cea de faţă se evidenţiază prin abordarea unei varietăţi impresionante de teme esenţiale, într-o notă plină de îndrăzneală şi prospeţime. Autorul examinează un spectru larg de experienţe umane, de la mărturisire până la simplitatea bucuriei, dând naştere unei cărţi care e produsul unor lecturi vaste şi a unei gândiri profunde şi care nu poate fi citită decât pe îndelete.

Sursele de inspiraţie variază, cea de bază fiind Sfânta Scriptură, urmată de clasicii devoţionali unanim recunoscuţi, însă autorul nu se limitează doar la aceste izvoare. Cititorul atent va recunoaşte de îndată că textul datorează la fel de mult şi gânditorilor laici; iar dacă luăm în considerare faptul că autorul însuşi este un quaker, contribuţia proeminentă a autorilor clasici quakeri nu trebuie să ne surprindă. Putem include aici operele lui George Fox, John Woolman, Hannah Whitall Smith, Thomas Kelly şi mulţi alţii. Scopul nu este sectar, ci, din contră, unul profund ecumenic, de vreme ce studiile pătrunzătoare nu trebuie niciodată limitate la gruparea în care au prins viaţă. Drept urmare, ne aflăm în faţa unui mesaj ce poate fi universal împărtăşit. Problema simplităţii este, în mod special, tratată cu o deosebită profunzime, în parte tocmai pentru că nu e văzută ca simplă. Cu adevărat cele zece principii de exprimare exterixoară a simplităţii, pe care le găsim în capitolul 6, alcătuiesc o motivaţie suficientă pentru apariţia unei noi cărţi referitoare la viaţa spirituală. Deşi îşi au rădăcinile într-o înţelepciune străveche, cele zece principii enunţate sunt adaptate într-un mod remarcabil lumii contemporane. Autorul înţelege că accentuarea exagerată a simplităţii poate deveni ea însăşi o capcană. Din această cauză el ocoleşte hotărât îndemnul la o atitudine de sărăcie afişată, deşi afirmă răspicat: „Nu vă luaţi după mode, cumpăraţi-vă doar lucrurile de care aveţi nevoie.“ Dacă această propunere radicală ar fi adoptată de cât mai mulţi, ea ar elibera nenumăraţi oameni care cad victime reclamelor publicitare, în special a celor televizate. Ar izbucni o adevărată revoluţie culturală dacă un număr considerabil de oameni s-ar supune poruncii: „Renunţaţi la a fi strângători!“ Cele mai mari probleme ale zilelor noastre nu sunt cele tehnologice deoarece pe acestea încă le putem controla. Nu sunt nici măcar cele de natură politică sau economică, deoarece astfel de dificultă ţi, oricât de evidente ar fi, decurg, în mare parte, din complicaţii mai mari. Cele mai dificile probleme sunt, însă, cele de natură morală şi spirituală, şi, dacă nu vom face progrese în aceste domenii, însă şi supravieţuirea noastră ar putea fi periclitată. În acest mod s-au prăbuşit multe dintre culturile avansate ale trecutului. Tocmai de aceea, salut cu căldură apariţia unei lucrări cu adevărat mature despre cultivarea unei vieţi spirituale armonioase.


GRUPURI ŢINTĂ:

  • laici preocupaţi de sfera religioasă, de întelegerea Evangheliei;
  • misionari, evanghelişti şi preoţi;
  • responsabili cu învăţătura în biserică;
  • studenţi la seminarii biblice, pastori şi lucrători creştini.


CARACTERISTICI SPECIALE:

  • stil plăcut, accesibil, şi foarte captivant;
  • o combinaţie suprinzătoare între profunzimea ideilor şi claritatea expunerii lor;
  • structură logică, persuasivă, plăcut de urmărit şi usor de înţeles;
  • o ediţie nouă, mai elegantă, pe hârtie de import şi cu o mai bună aranjare în pagină a textului.


Cuprins

Cuvânt înainte     7
Mulţumiri     9
1. Disciplinele spirituale – calea spre libertate     11

Partea I. Disciplinele interioare
2. Disciplina meditaţiei     27
3.  Disciplina rugăciunii     48
4. Disciplina postului     65
5. Disciplina studiului     82

Partea II. Disciplinele exterioare
6. Disciplina simplităţii     101
7. Disciplina solitudinii     121
8. Disciplina supunerii     138
9. Disciplina slujirii     156

Partea III. Disciplinele comunităţii
10. Disciplina mărturisirii     177
11. Disciplina închinării     194
12. Disciplina călăuzirii     214
13. Disciplina sărbătorii     231

Note 246

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20731
Autor Richard Foster
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 278
Dimensiuni 13,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia a II-a
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-732-168-5

Comentarii

Comentarii (4)

BunicicaComentariu de Denis
Evaluare
O carte destul de apreciata in mediul evanghelic, dar, in ciuda faimei de care se bucura mie mi pare destul de saracacioasa, Pe alocuri unele pasaje sunt decontextualizare, e destul de concisa, dar e si de inteles ca nu poate fi atat de cuprinzatoare pe cat ni as dori o eu. (Postat pe 31.12.2022)
Recomand carteaComentariu de Gabriela
Evaluare
Recomand din toata inima.
E o carte bună din care ai ce învăța! (Postat pe 13.08.2020)
RecomandComentariu de Petru
Evaluare

Cartea descrie disciplinile spirituale de baza.

Este scrisa cu multe sfaturi practice.
Se citeste usor, dar totodata este destul de profunda (timp in care nu-si pierde simplitatea) .

Am luat multe lucruri pentru viata mea spirituala.

O recomand tuturor crestinilor.

(Postat pe 30.08.2017)
Comentariu de Petru
Evaluare
E o carte minunata. O recomand din suflet! E o carte practica. (Postat pe 26.09.2010)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.