Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Dinamica Bisericii. Ghid de studiu (EBE)

EBE Romania

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
34,50 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

INTRODUCERE LA CURS

"Voi zidi Biserica Mea şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui." (Mat. 16:18).

Cuvintele acestea au răsunat pe buzele lui Isus acum 2.000 de ani, dar sunt tot atât de reale acum ca şi atunci, păstrându-şi neştirbită semnificaţia. Isus îşi zideşte în continuare Biserica şi acesta este probabil motivul principal pentru care urmezi acest curs.
Când Isus spune „Voi zidi Biserica Mea”, El se referă la creştere. Biserica lui Isus Hristos trebuie să crească şi să se maturizeze în permanenţă. O astfel de creştere se realizează atunci când fiecare membru al bisericii se maturizează şi îşi îndeplineşte rolul în cadrul ei. Dar cine este cel ce veghează asupra procesului de maturizare?
Dumnezeu a dat Bisericii Sale mondiale conducători care să vegheze asupra creşterii ei. Şi tu eşti un astfel de conducător care colaborează cu Hristos la edificarea Bisericii Sale. Te bucuri de privilegiul de a răspunde şi de a te îngriji de turma lui Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care trebuie să fii o bună călăuză, dar nu numai atât, căci trebuie să contribui la crearea unui mediu propice pentru creşterea şi multiplicarea copiilor lui Dumnezeu.
De aceea trebuie să ne luăm în serios munca noastră de colaboratori ai Marelui Ziditor. Trebuie să-I cerem permanent lui Dumnezeu să ne dea înţelepciunea şi priceperea pentru a ne face datoria. Trebuie să învăţăm tot ceea ce este necesar pentru a căpăta încredere ca lucrători alături de Dumnezeu, pentru a îndeplini lucrarea pe care ne-a încredinţat-o.
Cursul îşi propune să te ajute să îndeplineşti această sarcină ca atare are două obiective principale:
1. Să te ajute la evaluarea activităţii tale de conducere şi a bisericii locale.
2. Să te ajute la elaborarea unei concepţii biblice de slujire, care să satisfacă nevoile bisericii tale

Evaluarea

Evaluarea este un proces continuu, nesfârşit, de o deosebită importanţă pentru activitatea de conducere şi pentru biserică în general. In cadrul cursului vei evalua mai întâi persoana conducătomlui. Dumnezeu a dat Bisericii Sale prezbiteri (bătrâni) şi diaconi care să o conducă şi să o păstorească; prin viaţa lor, ei trebuie să reflecte exigenţele Domnului faţă de conducători aşa cum sunt prezentate în 1 şi 2 Timotei şi Tit. Sunteţi voi buni îngrijitori ai darurilor lui Dumnezeu? Sunteţi înzestraţi cu tot ce trebuie pentru a-L sluji cum se cuvine? în calitate de conducător al bisericii trebuie să ai însuşirile necesare pentru a-ţi face datoria încredinţată ţie de Dumnezeu.
In al doilea rând, vom evalua biserica în ansamblu. Reflectă biserica ta scopul Bisericii lui Dumnezeu? Te închini lui Dumnezeu în conformitate cu principiile biblice? îi ajuţi pe toţi membrii bisericii tale să crească şi să se maturizeze în părtăşie cu Dumnezeu? Are fiecare prilejul să îl slujească pe Dumnezeu? Se îndreaptă biserica ta spre celelalte comunităţi, oraşe şi ţări, ca să răspândească Evanghelia lui Isus Hristos?

Concepţia biblică de slujire a Domnului

Evaluarea este doar primul pas. După ce ne evaluăm pe noi înşine şi după ce evaluăm şi bisericile noastre, trebuie să stabilim cum procedăm pentru a îndeplini ceea ce este necesar. Cum facem acest lucm? Ce principii urmăm pentru a ajunge la o soluţie biblică, în stare să ne satisfacă nevoile bisericilor noastre locale?
Stabilirea procedeului de urmat este cel de al doilea obiectiv al cursului, pe care îl vei atinge prin elaborarea unei concepţii personale de slujire a Domnului pe baza principiilor biblice pe care le-ai învăţat. Acesta este fundamentul pe care ne bazăm pentru a satisface nevoile bisericilor noastre, dar şi ale unei lumi pierdute.
Dr. Gene Getz, ale cărui cărţi le vom folosi ca manuale, propune să ne punem următoarea întrebare: „De ce facem ceea ce facem?” Tot ceea ce facem are o motivaţie, chiar dacă nu suntem conştienţi de ea. Pentru a înţelege ce avem de făcut în calitate de conducători ai bisericii şi de ce trebuie să o facem, avem de multe ori nevoie de ajutor.
Dr. Getz oferă un astfel de ajutor printr-o metodă pe care o numeşte „cele trei lentile”: Scriptura, istoria şi cultura. Lentila Scripturii ne va ajuta să explorăm menirea bisericii, cea a istoriei, să examinăm modul în care trecutul influenţează prezentul, iar cea a culturii. Să determinăm modalitatea cea mai eficientă de comunicare cu oamenii care trăiesc în alte părţi ale lumii.
Când începi acest studiu, propune-ţi să te bazezi în lucrarea de slujire numai pe Cuvântului Său şi să fii gata să schimbi orice aspect care nu este în concordanţă cu învăţăturile Scripturii. Ne rugăm la Dumnezeu să te ajute ca, prin acest curs, să facă slujirea ta şi mai rodnică.

Cuprins

Introducere la curs
Instrucțiuni pentru cursanți

Secțiunea I
Punerea bazelor
Lecția 1. Să înțelegem natura și menirea bisericii
Lecția 2. Cele trei lentile
Lecția 3. Privire specială asupra istoriei și culturii
Anexa A. Serviciul divin de duminică seara

Secțiunea II
Aplicarea celor trei lentile - Partea I
Lecția 4. Dinamica închinării
Anexa B. Botezul
Anexa C. Cina Domnului
Lecția 5. Dinamica edificării - Partea I
Lecția 6. Dinamica edificării - Partea II

Secțiunea III
Aplicarea celor trei lentile - Partea II
Lecția 7. Dinamica multiplicării
Lecția 8. Dinamica conducerii - Partea I
Lecția 9. Dinamica conducerii - Partea II

Secțiunea IV
Creșterea și maturizarea în Hristos
Lecția 10. Dinamica administrativă și organizatorică
Lecția 11. Testarea dinamicii
Lecția 12. Concepția ta biblică de slujire

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26650
Autor EBE Romania
Editura EBE Romania
Nr. pagini 326
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2016
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia a II-a
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786068559063

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.