Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Din cuvintele lui Ion Plugarul. Invataturi de bun simt

C. H. Spurgeon

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte.
20,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

In cele ce urmeaza, am cautat sa scriu ca pentru plugari si poporul de rand. De aceea nu m-am folosit de cuvinte mestesugite si carturaresti, ci am intrebuintat felul de vorbire vechi si puternic: proverbele. Gandul meu a fost sa dau cateva lovituri unora dintre patimile omenesti si totodata sa arat cateva virtuti fara de care oamenii ajung rau si se nenorocesc. Multe din cele spuse aici despre muncitorime, nu s-ar fi putut spune duminica in predica. Pe de alta parte, aceste randuri, lipsite de pretentii literare, vor sa recomande indeosebi sarguinta in atelier si economia in casa si, daca aceste invataturi vor fi urmate macar de unii, nu-mi va parea rau ca m-am folosit de asemanari din viata plugarilor. [...]

-- Ch. H. Spurgeon, din Prefata

Charles Haddon Spurgeon s-a nascut la 19 iunie 1834 in Klevedon (Essex). S-a intors la Dumnezeu la varsta de 16 ani prin versetul din Isaia 44/22 "Intoarceti-va la Mine, si veti fi mantuiti…". La 17 ani a intrat in lucrare intr-o biserica din Cambridgeshire. In aprilie 1854 dupa ce a predicat trei luni de proba si dupa doar 4 ani de convertire, la numai 20 de ani, Spurgeon este numit pastor in Londra la New Park Chapel. S-a casatorit in 1856 cu Susannah si a avut 2 baieti gemeni, Charles si Thomas. In 1857 a fondat Pastors College unde a continuat sa predice 4 ani. In anul 1861 a inaugurat cea mai mare Biserica din Londra numita "Metropolitan Tabernacle" unde Spurgeon predica in mod regulat la 6000 de suflete. Predicile sale erau tiparite saptamanal in 100.000 de exemplare. Rapus de boala, duminica 31 ianuarie 1892, Spurgeon a trecut in vesnicie. Thomas Spurgeon a devenit pastor la Metropolitan Tabernacle dupa moartea tatalui sau. Opera lui "se recomanda ea insasi" si a fost tradusa in multe limbi inclusiv in araba, hindi, chineza etc. si cateva predici chiar in Braille pentru orbi. Marele om a lui Dumnezeu, singurul adevar simplu si mantuitor: credinta in Isus cel rastignit.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20866
Autor C. H. Spurgeon
Editura Nu
Nr. pagini 151
Dimensiuni 12 x 18 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (4)

InventivaComentariu de Mihai
Evaluare
Ceea ce m-a surprins citind cartea a fost actualitatea mesajelor pentru zilele in care traim. Cred ca Spurgeon a scris aceasta carte urmarind ca prin mesajul acesteia -a tratat subiecte de interes comun-, sa-i incurajeze pe oamenii de rand sa se gandeasca la cele vesnice. Apreciez mult faptul ca initial, Spurgeon nu si-a dezvaluit identitatea la publicarea cartii deoarece a dorit sa nu atraga atentia prin numele sau. (Postat pe 10.05.2018)
Carte necesara !!!! Comentariu de Delia
Evaluare
O carte plina de invataturi sanatoase, principii biblice spuse intrun mod simplu si haios, invataturi pe care le pot intelege orice om.
Trateaza problema finantelor, a chibzuintei, a lenei, a frumusetei si inteleptiunii si multe alte probleme cotidiene cu care ne luptam fiecare din noi.
O carte ce nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui. (Postat pe 02.09.2017)
Comentariu de Ioan Pascu
Evaluare
sper sa fie disponibila mai repede (Postat pe 25.11.2011)
Comentariu de Joseph
Evaluare
F. buna cartea. Merita citita! (Postat pe 15.05.2008)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.