Bine ai venit!         

 
 
 

Dezamagit de Dumnezeu. Trei intrebari pe care nimeni nu le pune cu voce tare

Philip Yancey

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 39 puncte.
39,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 39 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Este Dumnezeu nedrept?
Tace El?
Se ascunde El?

Daca am fi sinceri cu noi insine, am recunoaste ca avem indoieli cu privire la Dumnezeu.
Ne incredem in promisiunile Lui, insa culegem vant. Cautam fata Lui, dar nu-L gasim. Oare exista? Oare Ii pasa de noi?
Philip Yancey ne asigura ca Dumnezeu exista si ca Ii pasa de noi. Fara a minimaliza realitatea durerii si a deziluziei, Yancey ne spune ca nu Dumnezeu este cel care ne dezamageste, ci asteptarile noastre nerealiste. Dumnezeu nu este nici un djin care ne indeplineste dorintele la comanda, nici un tata absent pe care nu ne putem bizui la nevoie. El este Dumnezeu, iar Biblia ni-L reveleaza in limbajul propriu ca pe o Persoana care actioneaza conform propriilor prioritati si metode.
"Dezamagit de Dumnezeu" inlatura imaginea eronata pe care ne-am format-o cu privire la Dumnezeu si ne ajuta sa intelegem cum ne vede El pe noi: ce doreste de la noi si ce-Si doreste cel mai mult sa ne dea. In cartea aceasta, premiata cu Medalia de aur a Evangelical Christian Publishers Association (ECPA), SUA, Yancey discuta intrebari care ne framanta in cele mai adanci colturi ale inimii si sfarseste cu convingerea ferma ca Dragostea este reala, puternica si ne este daruita sa credem in ea acum si pe vecie.

Philip Yancey profeseaza ca editor la revista Christianity Today. A scris douasprezece carti premiate cu Medalia de aur a ECPA, printre care: "Where Is God When It Hurts" ["Unde este Dumnezeu cand sufar?"], "The Gift of Pain" ["Darul suferintei"] si "The Bible Jesus Read" ["Biblia pe care a citit-o Isus"]. Cartile sale: "The Jesus I Never Knew" ["Isus pe care nu L-am cunoscut"] si "What’s So Amazing About Grace" ["Tulburatoarele descoperiri ale Harului"], au fost de asemenea premiate cu premiul ECPA Christian Book of the Year.

Cuprins

Prefata

Cartea I. Dumnezeu ascuns in umbra

Partea intai—Perceperea tacerii
O greseala fatala
Spulberata in vant
Intrebari pe care nimeni nu indrazneste sa le puna cu voce tare
Ce-ar fi daca
Sursa dezamagirilor

Partea a doua—Legarea unei relatii: Tatal
Riscurile creatiei
Parintele
Lumina direct de la soare
Un moment de stralucire
Focul si Cuvantul
Iubitul ranit
Prea frumos ca sa fie adevarat

Partea a treia—Apropierea: Fiul
Coborarea
Asteptari mari
Timiditatea divina
Miracolul mult asteptat
Progres

Partea a patra—Predarea personala: Duhul
Transferul
Vajait de vant
Punctul culminant

Cartea a II-a: Lumina in intuneric
Intrerupt
Singura problema
Un rol in cosmos
Este Dumnezeu nedrept?
De ce nu ne da Dumnezeu explicatii
Tace Dumnezeu?
De ce nu intervine Dumnezeu
Se ascunde Dumnezeu?
De ce a murit Iov fericit
Doua pariuri, doua parabole
Multumiri
Bibliografie


Prefata

Dupa ce am inceput sa lucrez la cartea de fata, am primit telefoane din partea catorva oameni din biserica mea, care aflasera despre ceea ce voiam sa scriu. "E adevarat ca ai de gand sa scrii o carte despre dezamagirile produse de Dumnezeu?", ma intrebau ei. "Daca-i asa, am si eu cate ceva de zis. Nu am spus nimanui pana acum, dar, de cand sunt crestin, am cunoscut multe dezamagiri." Am discutat cu cativa dintre cei care m-au sunat, iar relatarile lor m-au ajutat la stabilirea continutului acestei carti.
Am descoperit ca in viata multor crestini exista o discrepanta intre asteptarile credintei lor si experientele reale, concrete pe care le traiesc. Datorita cartilor, predicilor si marturiilor personale care promit in mod constant o viata de succes si triumf, ei se asteapta la interventii impresionante din partea lui Dumnezeu in vietile lor. Daca lucrul acesta intarzie sa se intample, se simt dezamagiti, tradati si, adesea, vinovati. O femeie mi-a spus: "Am tot auzit vorbindu-se despre importanta unei «relatii personale cu Isus Hristos». Dar, spre dezamagirea mea, am descoperit ca aceasta relatie difera de ceea ce inteleg eu printr-o relatie personala. Niciodata nu L-am vazut pe Dumnezeu, nu L-am auzit, nu L-am simtit si nici nu am experimentat nimic din elementele de baza ale unei relatii. Fie ceea ce mi s-a spus nu este intru totul adevarat, fie ceva nu este in regula cu mine."
Dezamagirea survine atunci cand experienta nu se ridica la inaltimea asteptarilor noastre. Din acest motiv, prima jumatate a acestei carti este consacrata cercetarii Bibliei, spre a vedea care trebuie sa fie asteptarile noastre corecte relativ la Dumnezeu. Am avut un moment de ezitare la ideea de a incepe
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21383
Autor Philip Yancey
Editura Kerigma
Nr. pagini 250
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (27)

Comentariu de emili
Evaluare
Mai nu stiu cat de drept este dar eu stiu ca daca ceri ceva de la dumnezeu dupa voia lui iti da daca cititi in evanghelia dupa marcu cap.11.versetu 20 in joj si veti intelege de ce dumnezeu nu ne asculta atunci cand vrem noi si in alta parte zice ca nu ne da ce cerem pentru ca cerem cu gand rau in interes personal. daca vrea cineva sa ma ajute nu stiu exact unde scrie va multumesc .deci parerea mea este ca ,cartea asta e un pic exagerata (Postat pe 28.09.2009)
Comentariu de Dany
Evaluare
As vrea sa intreb daca(,)cartea ar putea ajuta pe cineva care candva L-a cunoscut pe Dumnezeu, apoi din pricina pacatelor s-a departat de El, si omul a crezut si a simtit ca nu mai este iubit de Dumnezeu, ca El nu il mai iarta. Acum acea persoana vrea sa se intoarca la Dumnezeu, dar ii lipseste credinta. Este parca lipsita de Duhul Sfant. Se roaga de cateva luni cu ardoare ca Dumnezeu sa il ierte, dar... nu se intampla nimic. Cartea aceasta va ajuta persoana despre care v-am vorbit? (Postat pe 25.08.2009)
Comentariu de alin
Evaluare
Dura caretea. Dar contine adevarul, lucruri pe care, cei ce nu=si pun ,,masca,, de biserica le-au experimentat pe propria piele: strigatul catre Dzeu, cautarea, si.....tacerea deplina din partea lui. Nu stiu cum o primesc pastorii, cei pt care sa fii avocatul lui D-zeu e in fisa postului. Ce a insemnat pt mine? faptul ca ....degeaba te rogi mult, daca Dzeu vrea sa iti raspunda rugaciunii o face imediat, daca nu degeaba insisti, in Maretia Lui are acest drept....inclusiv sa nu-ti raspunda. M-ia simplificat unele lucruri, in sensul ca sunt mult mai pregatit sa accept refuzul Lui, si de aceea poate mai in masura sa fiu MAI PUTIN DEZAMAGIT. Am inteles ca , la scara cosmica la care luceaza El, dorintele/nevoile mele, care pot fi foarte importante pt mine, pot fi ignisifiante pt El, raportate la nivelul intelegerii Lui/fata de capacitatea mea de intelegere a lumii....pot duce ( si duc?0 de cele mai multe ori la o agitatie desarta din partea mea.Parca m-a dezamagit aceasta carte, mi-a prezentat un Dzeu PREA MARET, PREA OCUPAT, PREA DEPARTE pt a simti cu mine. M-a pregatit sa nu fiu ( sa nu mai fiu)dezamagit de Dzeu.....vezi IOV.....Trebuie sa-L inalt, sa ma inchin inaintea Lui, sa-L iubesc, dar sa nu ma astept la multe rugaciuni ca-mi vor fi ascultate, si mi se explica in carte DE CE.....DURA CARTEA, dar Adevarata, nu-i asa......Prea l-am umanizat pe Dzeu si Domnul Isus,devenind un fel de 'tonomate'- bagi fisa=rugaciuni si trebuie/ASTEPTI sa ai raspunsul...Ei uite se poate si FARA RASPUNSURI....DURA CARTEA!! Care e parerea voastra, a celor ce ati citit-o? (Postat pe 10.08.2009)
Comentariu de Lili
Evaluare
Raspuns pentru GabrielNu contest faptul ca Biblia trebuie citita dar cred ca mult mai important, chiar esential, este sa o aplici in viata ta. A citi Biblia nu este totul iar aceste carti, cum este si aceasta, te ajuta sa aplici invatatura Biblie. (Postat pe 02.08.2009)
Comentariu de Gabriel
Evaluare
Fiti siguri ca mai cititi si Biblia, cartile pe din'afara ei nu ne pot hrani mereu cu hrana spirituala de care avem nevoie...Deci:Nu uitati sa mai cititi si din Ea. (Postat pe 12.05.2009)
Comentariu de emma
Evaluare
wow, prezentarea asta ma face sa-mi doresc si eu cartea. totusi, cred k acei enoriasi din Indiana sunt putin cam fanatici. Dumnezeu lucreaza intr-adevar, dar El lucreaza prin intermediul oamenilor, pentru ca degeaba ai fi indopat cu medicamente daca acele medicamente nu-si fac efectul. deci noi ne facem partea nostra luand medicamentele iar Dumnezeu partea lui in momentul in care medicamentele isi fac efectul (Postat pe 06.05.2009)
Comentariu de aaa
Evaluare
am nevoie de cartea asta...mai ales atunci cand discut cu atei (Postat pe 02.05.2009)
Comentariu de euuu
Evaluare
da antradevar superr (Postat pe 27.04.2009)
Comentariu de bica
Evaluare
o carte care te provoaca sa gandesti si sa traiesti realitatea vieti.Pacat ca in biserici nu se spune adevarul pina la capat (Postat pe 06.04.2009)
Comentariu de tinca ilie
Evaluare
in lumea de acum cred ca e cea mai potrivita carte pe care ar trebui sa o citeasca cei mai multi (Postat pe 17.03.2009)

De la 11 la 20 din totalul de 27

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.