Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Destine nomade

Michel Ianoz

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 42 puncte.
42,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 42 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cercetător de renume internaţional în domeniul fizicii nucleare, Michel lanoz (Mircea Mihai lanovici) s-a născut în România, la Iaşi. Urmează Institutul Politehnic din Bucureşti şi obţine diploma de inginer electrician. Lucrează câţiva ani la Institutul de Fizică Atomică din Bucureşti, apoi la Institutul Internaţional de Cercetări Nueleare de la Dubna (URSS). Obţine doctoratul la Universitatea „Lomonosov" din Moscova. In continuare lucrează la CERN, apoi la Institutul elveţian de Cercetări Nucleare. In 1975 devine profesor la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, unde rămâne până la ieşirea la pensie, în 2001. Michel lanoz este activ până în prezent, predând cursuri şi ţinând conferinţe în toată lumea.
Roman parţial autobiografic, Destine nomade vorbeşte despre trei prieteni, oameni de ştiinţă români, ale căror vieţi puţin obişnuite s-au întretăiat pe parcursul a mai bine de o jumătate de secol - de la al Doilea Război Mondial până în secolul XXI - şi pe cuprinsul întregii planete.
Evocare în acelaşi timp dramatică şi luminoasă a evoluţiei ştiinţei şi a emancipării omenirii în a doua jumătate a secolului al XX-lea, această carte, ambiţioasă şi captivantă, oferă o panoramă desăvârşită a istoriei noastre, a aspiraţiei ei nestrămutate către libertate. Ea dă, mai ales, o faţă nouă lumii oamenilor de ştiinţă: deschisă, primitoare, cultivată, solidară. Pe scurt, gata să dărâme o grămadă de idei preconcepute.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25882
Autor Michel Ianoz
Editura Hasefer
Nr. pagini 494
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2016
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta rigida
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9789736303616

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.