Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cum sa testam duhurile

A. W. Tozer

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 2 puncte.
2,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 2 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Trăim vremuri în care sufletele oamenilor sunt încercate. Duhul spune lămurit că în vremurile din urmă unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor. Acestea sunt zilele care ne-au ajuns şi nu putem scăpa de ele; noi trebuie să ieşim biruitori în mijlocul lor, căci aceasta este voia lui Dumnezeu cu privire la noi.

Intenţia mea, este să expun aici o metodă prin care putem testa duhurile şi prin care putem cerceta toate lucrurile religioase şi morale care vin la noi sau care ne sunt aduse şi oferite de cineva. Iar în timp ce ne ocupăm de aceste lucruri trebuie să păstrăm în minte faptul că nu toate ciudăţeniile religioase sunt lucrarea lui Satan. Mintea umană este capabilă de o mulţime de nebunii, fără niciun ajutor din partea diavolului. Unele persoane au o reală înclinaţie de a deveni confuzi, şi acestea vor lua iluzia drept realitate ziua-n amiaza mare, cu Biblia deschisă înaintea lor. Petru a avut acest lucru în minte când a scris: "Prea iubitul nostru frate Pavel, după înţelepciunea dată lui, ca şi în toate epistolele lui, când vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înţeles, pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor" (2 Petru 3:15, 16).

Este puţin probabil că apostolii ordinaţi ai confuziei vor citi ceea ce este scris aici sau că vor avea un mare folos dacă ar face-o; însă există mulţi creştini sensibili care au fost conduşi pe o cale greşită, dar care sunt suficient de smeriţi să-şi admită greşelile fiind gata să se întoarcă la Păstorul şi Episcopul sufletelor lor. Ei pot fi salvaţi de pe căile greşite. Mai important decât atât, fără nicio îndoială există un număr mare de persoane care nu au părăsit calea adevărată, dar care doresc o regulă prin care să poată testa orice lucru şi prin care să poată cerceta calitatea învăţăturii creştine şi a experienţei, în timp ce intră în contact cu ele, zi de zi, de a lungul vieţilor lor ocupate. Pentru unii ca aceştia pun aici la dispoziţie un mic secret prin care eu mi-am testat propriile experienţe spirituale şi impulsuri religioase timp de mulţi ani. (A.W. Tozer)


Pe scurt, testul este următorul: această nouă doctrină, acest nou obicei religios, această nouă expunere a adevărului, această nouă experienţă spirituală " cum mi-a afectat atitudinea faţă de, şi,
- relaţia mea cu Dumnezeu,
- cu Hristos,
- cu Sfânta Scriptură,
 - cu sinele,
- cu ceilalţi creştini,
- cu lumea
- cu păcatul.

Prin acest test înşeptit putem să cercetăm orice lucru religios şi să ştim dincolo de orice îndoială dacă este de la Dumnezeu sau nu. După rodul unui copac ştim ce fel de copac este acela. Aşa trebuie să ne întrebăm cu privire la orice doctrină sau experienţă: ce a produs în mine?, şi vom şti imediat dacă este de sus sau de jos.


Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22794
Autor A. W. Tozer
Editura Nu
Nr. pagini 28
Dimensiuni 10 x 14,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

EvaluareComentariu de Darius
Evaluare
Scurt si la subiect! Asa as descrie aceasta carte. Trebuie sa fiu sincer ca la inceput am avut o retinere sau o indoiala asupra titlului, care poate pare cam "interesant" sa zic asa, dar in concluzie, am ajuns la ideea ca aceasta carticica mica este foarte buna si practica, bazata pe scriptura, te ajuta sa intelegi cum sa distingi o lucrare, un gand chiar si o emotie, in ceea ce priveste sursa din care vine. Deosebeste foarte frumos gandul si actiunea care vine din duhul omului, de la cel rau sau de la Dumnezeu. Recomand aceasta carte cu incredere, este o invatatura scurta dar foarte benefica in viata de zi cu zi. (Postat pe 05.06.2018)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.