Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cum a devenit Dumnezeu imparat. Povestea uitata a Evangheliilor

N. T. Wright

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Intreaga aceasta carte e despre o noua realitate, noua realitate a lui Iisus si lansarea de catre el a Imparatiei lui Dumnezeu. Noua realitate a unei povestiri atat de explozive, incat multe generatii Biserica a socotit ca e prea mult ca sa o poata primi si astfel a diluat totul, a taiat totul in bucatele, a transformat totul in lectii marunte, mai degraba decat sa permita perceperea pe deplin a intregului ei impact. O parte a tragediei Bisericii contemporane, am incercat sa argumentez aici, e aceea ca "ortodocsii" au preferat Imparatiei Crezul, iar "ne-ortodocsii" au incercat sa aiba o imparatie fara crez. E timpul sa punem inapoi impreuna ceea ce n-ar fi trebuit separat niciodata. In Iisus, Dumnezeul Cel Viu a devenit Imparat al intregii lumi. Evangheliile nu ne spun doar povestea felului in care s-a intamplat asta. Sunt mijloacele centrale prin care cei care le citesc si se roaga pot face din acea Imparatie o realitate in lumea de maine. Prea mult timp am inteles prost Evangheliile. E timpul ca in puterea si bucuria Duhului sa ne intoarcem inapoi la cararea lor.

-- N.T. Wright

N. T. Wright, nascut in 1948, face studii clasice si de teologie la Oxford, devenind in 1975 preot anglican si profesor de Noul Testament la Montreal (1978–1986) si Oxford (1986–1993). In 1993 paraseste universitatea dedicandu-se slujirilor bisericesti ca protopop la Lichfield, canonic la Westminster Abbey si intre 2003 si 2010 episcop de Durham, cel de-al patrulea scaun din Biserica Angliei. In 2010 se retrage din pastoratie, redevenind profesor de Noul Testament si crestinismul timpuriu la Universitatea St. Andrews din Scotia, dedicandu-se in principal finalizarii operei teologice demarate in 1989: o vasta investigatie in sase volume monumentale despre Originile crestinismului si problema lui Dumnezeu, din care intre 1992 si 2014 au aparut patru volume. In ultimele patru decenii, preotul, profesorul si episcopul N. T. Wright a realizat o opera stiintifica, dar si pastorala, de o uimitoare vastitate care promoveaza gandirea innoitoare si profetica, dar si marturia crestina neobosita si exemplara a unuia dintre cei mai importanti teologi si oameni ai Bisericii timpului nostru.

Cuprins

Prefata
Partea I. Mantaua goala
1. Mijlocul pierdut (Nedumerirea de o viata / Canon si crez / Lucrurile se complica: tendinte savante in secolul XX)
2. Problema opusa: un trup fara manta (Iisus fara crezuri? / Evanghelia sociala a lui Iisus? / A vorbit Iisus despre el insusi? / Provocarea ascunsa la baza: teocratia / Raspunsul ortodox)
3. Raspunsurile inadecvate (Mergem in cer / Invatatura etica a lui Iisus / Iisus, exemplul moral / Iisus, sacrificiul desavarsit / Povestiri cu care sa ne identificam / Dovedirea divinitatii lui Iisus / Activitati de relocare)

Partea a II-a. Ajustarea volumului
4. Povestea lui Israel (Evangheliile ca biografii / Povestea dinainte de poveste / Ciudata poveste a lui Israel / Matei: povestea ajunsa la telul ei / Marcu: Iisus si patrunderea lumii noi a lui Dumnezeu / Luca: trebuie sa se implineasca Scripturile / Ioan: creatia si noua creatie / Concluzie)
5. Povestea lui Iisus, povestea Dumnezeului lui Israel (Zgomot distorsionat / Povestea biblica a lui Dumnezeu / Privirea in directia corecta / Matei si Luca: il vezi pe Iisus si te gandesti la Dumnezeu / Slava dezvaluita: hristologia Templului a lui Ioan)
6. Inaugurarea poporului innoit al lui Dumnezeu (Volumul dat la maximum, distorsiune periculoasa / Documente intemeietoare / Semne indicatoare pentru Biserica viitorului / Sfarsitul e inceputul)
7. Ciocnirea imparatiilor (Dumnezeu si Cezarul / Dumnezeu si puterile in traditia iudaica / Dumnezeu si Cezarul in evanghelii / A da Cezarului? / Cele patru boxe impreuna)

Partea a III-a. Imparatia si Crucea
8. Unde ne-am blocat: iluminism, putere si imperiu (Banalizarea evangheliilor / Separatia intre Imparatie si Cruce / Reactii crestine / Putere si imperiu in iudaismul secolului I)
9. Imparatia si Crucea in patru dimensiuni (Imparatia, Crucea si Israel / Imparatia, Crucea si Dumnezeu / Imparatia, Crucea si Biserica / Imparatia si Crucea in lumea Cezarului)
10. Imparatia si Crucea: refacerea sensurilor (Botez si Imparatie / "Titlul" de pe cruce / "Tu esti Mesia" / Naratiunea Crucii / Templul, Imparatia si Crucea / Imparatia si Crucea in interpretare reciproca / Imparatia, Crucea, Invierea si Inaltarea)

Partea a IV-a. Crez, Canon, Evanghelie
11. Cum sa celebram povestea lui Dumnezeu (Intregul si partile / Un mod de a citi Crezul / Un mod diferit de a citi Crezul / Concluzie: cum sa citim evangheliile)
Bibliografie suplimentara
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24272
Autor N. T. Wright
Editura Nu
Nr. pagini 320
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.