Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Crestin[ism]ul [i]relevant

Vlad Criznic

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Sunt câteva teme mari ale credinței creștine care merită abordate: retragerea credincioșilor din sfera publică în cea privată, fragmentarea creștinismului în culte, denominații și preferințe eclesiale, înțelegerea metanarațiunii credinței creștine într-un sens unitar, rolul și imaginea liderului bisericii, conflictul dintre imagine și cuvânt – atât de important pentru cultura contemporană și nu în ultimul rând redefinirea plantării de biserici prin adoptarea de strategii și tipare business acolo unde avem de-a face cu oameni, nu cu profituri.
„Fiecare dintre aceste teme mi-au preocupat mintea pentru o lungă perioadă de timp, iar ca atare la fiecare ocazie ce mi s-a oferit în creșterea mea academică am ales să studiez temele amintite. Prin urmare, ceea ce aveți în fața este o culegere de eseuri scrise în context academic dintr-o dorință de a înțelege mai bine aspecte ale credinței, ale apologeticii, ale eclesiologiei și ale mărturiei creștine.”

-- Vlad Crîznic


O colecţie de eseuri cu un generos evantai de subiecte teologice contemporane, unele mai delicate decât altele, dar abordate informat, relevant şi cu o surprinzătoare îndrăzneală.

-- Conf. univ. dr. Emil BARTOŞ

Dumnezeu dintotdeauna S-a contextualizat. Intruparea lui Isus este cel mai elocvent exemplu în acest sens - esenţa divină în formă umană. Creştinii ar trebui să facă la fel. De aceea, relevanţa este un imperativ al oricărei biserici care îşi doreşte, la fel ca Pavel, să câştige pentru Cristos atât iudeii, cât şi grecii, folosind metodele lui Cristos. Astfel, cartea lui Vlad îi provoacă şi pe cei ce resping relevanţa şi pe cei care fac din ea un scop în sine.

-- Cristian BARBOSU, pastor al Bisericii Harvest Arad

In volumul de faţă, Vlad Crîznic prezintă o radiografie a creştinismului în perioada contemporană. Analiza autorului este una pertinentă şi binevenită în spaţiul literaturii creştine din România. Cititorii vor descoperi un text cu ajutorul căruia pot explora teme extrem de relevante pentru viaţa bisericilor creştine de astăzi, cum ar fi: relaţia creştină dintre dimensiunea privată şi publică a credinţei, problema unităţii creştine, importanţa limbajului şi a conducerii în viaţa bisericilor, precum şi problema relaţiei dintre Cuvânt şi imagine şi cea a abordării corporatiste a organizării bisericilor.

-- Prof. univ. dr. habil. Otniel BUNACIU, decan. Facultatea de Teologie Baptistă Universitatea din Bucureşti

Riguros documentată, elaborată într-un limbaj modern, cartea scrisă de Vlad Crîznic ne prezintă o pledoarie pentru regăsirea surselor şi a mizelor comunitare de la care se revendică şi spre care tinde orice viaţă creştină demnă de acest nume. Volumul polemizează judicios cu privatizarea pietistă sau deistă a legăturii cu Dumnezeu, deplângând totodată aberaţia aparent funcţională a unei eclesiologii „corporatiste“.
Litera ucide, iar Duhul dă viaţă: iată deviza biblică a acestui demers introspectiv, lucid şi reparatoriu. Avem aici o hartă a modului în care creştinismul contemporan - subminat prin secularizare şi hedonism mercantil - are vocaţia de a reveni în centrul vieţii sociale, gândită nu atât ca reţea de indivizi solitari, ci mai curând ca reuniune a unor persoane iubitoare, dar şi ca mărturisire a credinţei, dincolo de fragmentarea vinovată a tradiţiei apostolice.

-- Teodor BACONSCHI, diplomat, autor, teolog şi antropolog creştin

Vlad CRIZNIC (n. 1984) este licenţiat în teologie la Universitatea Emanuel din Oradea, a obţinut un masterat în Ecleziologie Contemporană la King's College Londra, iar în prezent este doctorand al aceleiaşi universităţi britanice. Vlad conduce echipa Ravi Zacharias International Ministries în România într-un proiect apologetic şi evanghelistic de anvergură care îşi propune să „îl ajute pe credincios să gândească şi pe gânditor să creadă", fiind şi editorul cărţii Apologetica în jurul mesei. Este căsătorit cu Dora şi împreună au patru copii, locuiescîn Cluj şi fac parte din Biserica VIA.

CUPRINS

Introducere
1. Creştin(ism)ul atractiv în privat şi irelevant în public
2. Creştinismul unit în teorie, fărâmiţat în practică
3. Credinţa în limbajul de lemn, o credinţă neînţeleasă
4. Leadership - pastorul: manager sau slujitor?
6. Cuvântul care nu se mai aude de imagine
7. Biserica: de la comunitate la corporaţie
Note
Bibliografie

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25948
Autor Vlad Criznic
Editura Newordpress
Nr. pagini 268
Dimensiuni 16 x 23
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila, cu flapsuri
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786069465424

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.