Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Constantin Adorian, un lider baptist roman vizionar

Daniel Marius Maris, Teodor-Ioan Colda

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte.
20,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Aparitia volumului "Constantin Adorian - Un lider baptist roman vizionar" reprezinta o contributie importanta si binevenita pentru intelegerea dezvoltarii miscarii baptiste din Romania. Autorii scot in evidenta temele importante urmarite de Adorian in activitatea sa: apararea libertatii religioase, dezvotarea educatiei teologice, intarirea capacitatii bisericilor locale, incurajarea implicarii bisericilor in societate si extinderea relatiilor fratesti intre baptistii din tara si din lume. Ca recunoastere a influentei sale, Constantin Adorian a fost ales primul Presedinte al Uniunii Baptiste din Romania in anul 1920. Desi au trecut 95 de ani de la infiintarea acestei institutii a baptistilor din Romania, obiectivele propuse atunci raman si astazi nevoi actuale. In calitate de pastori ai Bisericii "Golgota", pe care Constantin Adorian a fondat-o in anul 1912, Dr. Daniel Maris si Teo Colda ofera prin acest volum biografic o fereastra prin care cititorul poate observa atat activitatea lui Constantin Adorian cat si preocuparile pe care baptistii din Romania le aveau in noul context istoric de dupa Primul Razboi Mondial.

-- Prof. univ. dr. Otniel loan Bunaciu (Presedintele Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania; Presedintele Federatiei Baptiste Europene; Decanul Facultatii de Teologie Baptista, Universitatea Bucuresti)

Cartea "Constantin Adorian - Un lider baptist roman vizionar" reprezinta o lucrare extrem de valoroasa, referitoare la istoria baptistilor din Romania. Cei doi autori, pe baza consultarii si investigarii unui mare numar de fonduri arhivistice, din tara si strainatate, au reconstituit, cu rigoare stiintifica si academica, biografia spirituala a unui pastor baptist vizionar, Constantin Adorian, oferind detalii semnificative despre viata si familia sa, despre lucrarea sa pastorala, inclusiv despre implicarea sa in lupta pentru obtinerea libertatii religioase pentru baptistii din Romania in perioada interbelica. Cartea este o excelenta monografie a unei biserici baptiste reprezentative din Romania de astazi, Biserica "Golgota", incluzand numeroase fotografii-document care insotesc textul lucrarii.

-- Conf. univ. dr. Sorin Bulboaca, istoric (Universitatea de Vest "Vasile Goldis"din Arad)

O lucrare despre Constantin Adorian este binevenita oricand si cu atat mai mult acum cand dupa 25 de ani de la Revolutie societatea romaneasca inca isi mai cauta valorile. Biografia acestui om al credintei este benefica atat comunitatii baptiste si evanghelice in general, cat si societatii romanesti in ansamblul sau, prin valorile si conceptele la care face referire. Este de remarcat dorinta celor doi autori de a prezenta biografia acestui lider baptist roman vizionar si de a evidentia contributiile acestuia la fondarea Uniunii Baptiste, a Seminarului Teologic Baptist, dar si a Bisericii "Golgota" din Bucuresti. Desi este o lucrare care se adreseaza publicului larg ea nu face rabat de la rigorile unei cercetari academice, imbinand intr-un mod util cele doua stiluri de tratare a unor astfel de subiecte.

-- Dr. Marius Silvesan, istoric (bibliotecar sef, Institutul Teologic Baptist din Bucuresti)
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24809
Autor Daniel Marius Maris, Teodor-Ioan Colda
Editura Nu
Nr. pagini 192
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.