Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Comentariu exegetic al Noului Testament. Iacov

Craig L. Blomberg

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 105 puncte.
105,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 105 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

  • Când treceţi prin felurite încercări, să le priviţi cu toată bucuria.
  • Credinţa fără fapte este moartă.
  • Să nu fiţimulţiînvăţători, căci ştiţi că veţi primi o judecată mai aspră.
  • Suflete adultere! Nu ştiţi că prietenia cu lumea este vrăjmăşie cu Dumnezeu?
  • Ascultaţi acum, voi, bogaţilor! Plângeţi şi tânguiţi-vă din pricina nenorocirilor care se vor abate peste voi!
  • Rugăciunea cu credinţă îl va mântui pe cel bolnav.

Sunt doar câteva subiecte de predică din Epistola lui Iacov. Acest comentariu exegetic este un instrument util în pregătirea unei serii de mesaje din această epistolă, oarecum controversat și contestată, dar care are un pronunțat caracter practic. De o lungime potrivită, însoțit doar de informațiile necesare, este o continuare a seriei de comentarii exegetice de la Zondervan.

Această epistolă este probabil primul document din Noul Testament și prima scriere creștină de orice fel din toate pe care le cunoaștem. Iacov, fratele (vitreg) al Domnului Isus și prezbiterul principal din Ierusalim în prima generație a creștinismului (sau cel puțin între 44‒62 d.Hr.), scrie unui grup de congregații formate majoritar din creștini evrei, probabil la jumătatea sau sfârșitul anilor 40, din Siria sau din apropierea ei. Nu avem informații cu privire la unde se afla Iacov în acel timp, dar Ierusalimul este locul cel mai probabil. Astfel, epistola lui Iacov este, alături de primele capitole din Fapte, un martor canonic unic și direct cu privire la creștinismul evreiesc timpuriu. Pe scurt, acestea sunt rădăcinile noastre!

Putem spunem că credința în acțiune, mai ales în acțiune socială, rămâne centrală pentru acest autor. Asemenea profeților din Vechiul Testament și asemenea lui Isus, Iacov nu vede nicio tensiune (de fapt vede o legătură strânsă) între ortodoxie și ortopraxie — credința corectă și comportamentul corect. O relație personală cu Isus și căutarea dreptății sociale nu creează înțelegeri concurente ale creștinismului, deși istoria bisericii s-a străduit să arate aceste tensiuni. Amândouă rămân absolut necesare pentru evanghelie.

Epistola are trei teme principale, pe care le repetă: bogăție și sărăcie, încercări și ispite și înțelepciune și vorbire. Apoi Iacov mai discută despre rugăciune, credință și fapte, Lege și Cuvânt, Dumnezeu, cristologie, escatologie și alte teme.

Despre autori

Craig L. Blomberg  este un savant american al Noului Testament. În prezent, este profesor emerit de Noul Testament la Seminarul Denver din Colorado, unde este din 1986. Domeniul său de expertiză academică este Noul Testament. Acestea includ pilde, miracole, Isus istoric, Luca-Fapte, Ioan, 1 Corinteni, Iacov, credibilitatea istorică a Scripturii, administrația financiară, rolurile de gen, mișcarea Sfinților din Zilele din Urmă, hermeneutica, teologia Noului Testament și metoda exegetică.
Este căsătorit cu Frances Fulling Blomberg și are două fiice, Elizabeth Little și Rachel Blomberg.

Mariam Kamell Kovalishyn este profesor asociat de Noul Testament la Regent College. A publicat mai multe cărți și articole în reviste teologice. Locuiește în Vancouver cu soțul ei, Val, și cu fiii lor, Petre și Timothy.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27767
Autor Craig L. Blomberg
Editura Noua Speranta
Nr. pagini 300
Dimensiuni 17,5 x 24,5 cm
Anul publicarii 2021
Seria Comentariu exegetic al Noului Testament
Volum Iacov
Colectie Nu
Editia I
Coperta rigida
Legare coasere
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.