Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Citește Biblia

J. C. Ryle

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 7 puncte.
7,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 7 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Pe lângă rugăciune, nu este nimic atât de important în religia practică precum citirea Bibliei. Dumnezeu, în mila Lui, ne-a dat o carte care „poate să ne dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus” (2 Timotei 3:15). Citind această carte noi putem învăța ce să credem, cum să fim și ce să facem; cum să trăim bine și cum să murim în pace. Ferice de omul care are o Biblie! Mai fericit este cel care o citește! Cel mai fericit dintre toți este acela care nu numai o citește, dar o ascultă și face din ea standardul credinței și trăirii sale practice!

Fragmente sugestive

Un om poate să fie familiarizat cu cele mai înalte și adânci lucruri din cer și de pe pământ. Poate să citească cărți, până când ajunge ca o enciclopedie ambulantă. Poate cunoaște foarte bine stelele de pe cer, păsările din văzduh, animalele de pe pământ și peștii din apă. [...] Poate fi capabil să vorbească despre toate tainele focului, aerului, pământului și apei. Și cu toate acestea, dacă moare fără să cunoască adevărurile Bibliei, el moare nenorocit! Chimia nu a redus niciodată la tăcere o conștiință vinovată. Matematica nu a vindecat niciodată o inimă frântă. Toate științele din lume nu au netezit niciodată perna vreunui muribund. Nicio filozofie de pe pământ nu a dat vreodată nădejde înainte de moarte.

Dragostea față de Cuvânt a fost o trăsătură proeminentă în istoria tuturor sfinților despre care știm câte ceva, încă din zilele apostolilor. Aceasta este lumina pe care Atanasie, Ioan Gură de Aur și Augustin au urmat-o. Aceasta este busola care i-a păzit pe valdenzi și albigenzi să nu naufragieze de la credință. Aceasta este fântâna care fusese astupată demult și pe care Wycliffe și Luther au săpat-o din nou. Ea este sabia cu care Latimer, Jewell și Knox și-au câștigat victoriile. Aceasta este mana care i-a făcut puternici în luptă și i-a hrănit pe Baxter, Owen și oștirea nobilă a puritanilor. Acesta este depozitul de armament din care Whitfield și Wesley și-au luat armele lor puternice. Aceasta este mina din care Bickersteth și M'Cheyne au scos mult aur. Chiar dacă acești bărbați sfinți au fost diferiți în anumite aspecte, totuși într-un punct au fost cu toții la fel – toți s‑au delectat în Cuvânt. Omul trebuie să facă din Biblie standardul după care trăiește. El trebuie să facă din principiile ei importante, busola după care își îndreaptă cursul vieții.

Cât de frapantă este lumina pe care Biblia o aruncă asupra caracterului omului! Ne învață cum trebuie să ne așteptăm ca oamenii să fie sau să acționeze în fiecare situație și circumstanță a vieții. Ne oferă cea mai profundă percepție a cauzelor și motivațiilor ascunse care stau în spatele faptelor oamenilor și a cursului obișnuit al evenimentelor de sub controlul lor. Ea „judecă simțirile și gândurile inimii” cu adevărat (Evrei 4:12). Cât de adâncă e înțelepciunea din cărțile Proverbe și Eclesiastul! Pot să-l înțeleg bine pe acel teolog din vechime care a spus: „Dă-mi o candelă și o Biblie, închide-mă într-o temniță întunecată și îți voi spune ce face întreaga lume”.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28360
Autor J. C. Ryle
Editura Perla suferintei
Nr. pagini 40
Dimensiuni 14,7 x 21 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-8895-80-4

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.