Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cele patru anotimpuri ale casniciei. Intelegerea si discutarea ciclurilor in continua schimbare din casnicie

Gary Chapman

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 32 puncte.
32,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 32 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Tu in care anotimp al casniciei te afli?

Vara - Casniciile aflate in vara se caracterizeaza printr-un sentiment profund al implinirii si sigurantei. Aceasta carte te va ajuta sa profiti la maximum de anotimpul de vara si sa identifici conflictele ascunse care pot iesi la suprafa si-ti pot ameninta multumirea si stabilitatea.

Primavara - Primavara este timpul sperantei si al noilor inceputuri. Autorul te va ajuta sa descoperi modalitati noi de a asculta si de a-ti iubi partenerul si te va face mai constient de iritarile neasteptate care se pot ivi in acest anotimp placut.

larna - Relatiile aflate in iarna sunt distante si dificile. Casnicia este mult mai dificila in acest anotimp al tacerii glaciare si al vanturilor aspre, dar odata ce tu si partenerul tau v-ati dezvoltat un vocabular pentru topirea ghetii, va veti indrepta spre vremuri mai calde si mai fericite.

Toamna - Toamna aduce cu ea schimbarile nedorite, nesiguranta si sovaiala cu care se confrunta toate cuplurile in aceasta perioada a casniciei lor. Dar cu ajutorul lui Gary Chapman vei invata cum sa navighezi in acest anotimp furtunos, cum sa plantezi semintele sperantei si sa eviti vanturile amenintatoare ale iernii.

Dr. Gary Chapman este autorul bestsellerului "Cele cinci limbaje ale iubirii" (vanduta in peste trei milioane de exemplare in limba engleza) si a numeroase carti despre casnicie si familie. Este directorul organizatiei Marriage & Family Consultants si un cunoscut vorbitor international al carui program radio se difuzeaza la peste 100 de posturi de pe tot cuprinsul Americii de Nord. El si sotia lui, Karolyn, traiesc in Carolina de Nord.

Cuprins

Multumiri
Introducere

Partea I
Cele patru anotimpuri ale casniciei
Natura casniciei
Iarna
Primavara
Vara
Toamna
Profilul marital al anotimpurilor

Partea a II-a
Sapte strategii pentru a-ti ameliora anotimpul casniciei tale
Strategia 1
Ocupa-te de falimentele din trecut
Strategia 2
Alege o atitudine de invingator
Strategia 3
Invata sa vorbesti limbajul de iubire al partenerului tau
Strategia 4
Dezvolta-ti puterea extraordinara a ascultarii empatice
Strategia 5
Descopera bucuria de a-ti ajuta partenerul sa aiba succes
Strategia 6
Maximizati-va diferentele
Strategia 7
Aplica puterea influentei pozitive

Partea a III-a
Pune-ti planul in aplicare
Incepe de aici si acum
Intrebari si raspunsuri

Partea a IV-a
Cele patru anotimpuri ale casniciei - Ghid de studiu
Partea I
Partea a II-a
Partea a III-a
Note

Introducere

Ulmul inalt si falnic din fata ferestrei mele este acoperit in prezent cu zapada. Este sfarsit de ianuarie si in Carolina de Nord a sosit iarna. Scolile sunt inchise, la fel ca multe intreprinderi, si strazile si peluzele sunt acoperite de o frumoasa patura de alb. In tihna biroului meu, stau in fata semineului si meditez.
Imi amintesc vara cand ne-am mutat in acest loc. In cealalta parte a curtii, ulmul era implicat intr-o lupta pe viata si moarte cu niste vreji de kudzu. Kudzu-ul cu frunzele lui mari era pe cale sa castige lupta, stranguland copacul neajutorat. Privind in josul paraului, am vazut alti copaci care deja se uscasera. Crengile lor moarte cazusera si trunchiurile lor, inca indreptate spre cer, erau acoperite cu lujeri rasuciti. Pur si simplu asteptau ca urmatorul vant puternic sa ii rastoarne.
Cu toate ca sosisem prea tarziu pentru a salva alti copaci, eram hotarat sa salvez ulmul. Inarmat cu o foarfeca ascutita de vie, am atacat kudzu-ul cu razbunare, incercuind copacul si taind fiecare vrej pe care-l vedeam. Cele mai mari erau de cinci centimetri diametru, iar cele mai mici de un centimetru. In cele din urma, m-am retras din lupta si am asteptat ca natura sa-si urmeze cursul firesc. Intr-o saptamana, frunzele de kudzu se zbarcisera si imi imaginam ca ulmul respira mai usor.
Curand vara lasa locul toamnei, si apoi iernii. Cand sosi primavara, ulmul isi scoase la iveala frunzele ascutite, sfidand fericit lujerii cenusii care inca-i atarnau fara vlaga de ramuri. Cand veni din nou vara, lujerii morti de kudzu cazura, iar ulmul parca se nascuse a doua oara.
De atunci, am urmarit cu atentie succesiunea anotimpurilor. Am vazut ulmul sorbind ploile de primavara, absorbind razele de soare ale verii, pierzandu-si frunzele in vanturile toamnei si apoi invesmantandu-se iarna in splendoare alba.
In prezent, asa cum stau aici la gura focului, admirand peisajul de iarna din fata ferestrei mele, meditez si la anotimpurile din viata si cariera mea de consilier marital. Ma gandesc la cei 42 de ani pe care i-am trait impreuna cu Karolyn, ca sot si sotie, si imi amintesc ca si noi am trecut prin multe ierni, primaveri, veri si toamne.
Odata am auzit un vorbitor spunand ca in casnicie exista patru anotimpuri. Dupa spusele lui, incepem ca si tinere cupluri in primavara vietii, emotionati in fata viitorului. Apoi vine vara in care ne implicam in profesia noastra si poate in cresterea copiilor. Dupa vara vine toamna, cand copiii pleaca de acasa si ne trezim din nou singuri. Apoi, in ultimii ani de viata, experimentam iarna. Cu toate ca exista un adevar in aceasta analogie, personal mi se pare o descriere mult prea simplista a casniciei.
Experienta mea, atat din propria casnicie cat si din consilierea altor cupluri timp de peste 30 de ani imi sugereaza ca mariajul se afla intr-o permanenta stare de tranzitie, trecand fara intrerupere de la un anotimp la altul - poate nu anual, asa cum se intampla in natura, dar cu aceeasi siguranta si consecventa. Uneori ne gasim in plina iarna - descurajati, detasati si nemultumiti; alteori experimentam primavara, cu deschiderea, speranta si anticiparea ei. In alte situatii ne tolanim in soarele cald al verii - linistiti, relaxati, bucurandu-ne de viata. Si apoi soseste toamna cu nesiguranta, delasarea si temerile ei. Ciclul acesta se succeda de multe ori in decursul vietii de casnicie, la fel ca succesiunea anotimpurilor in natura.
Scopul acestei carti este sa descrie aceste anotimpuri periodice ale casniciei pentru a va ajuta pe tine si pe partenerul tau sa identificati anotimpul in care va aflati si pentru a va arata cum sa va indepartati de nesiguranta toamnei sau de instrainarea si raceala iernii spre optimismul primaverii si spre caldura si intimitatea verii. Cele sapte strategii prezentate in a doua parte a acestei carti nu iti vor feri casnicia de la a experimenta toamna si iarna, insa iti vor oferi metode pozitive prin care sa poti profita la maximum de fiecare anotimp, sa te pregatesti pentru urmatorul si sa iti propulsezi casnicia inspre primavara si vara.
Anotimpurile casniciei vin si pleaca. Fiecare detine potentialul pentru sanatate emotionala si fericire si fiecare isi are provocarile sale. Secretul este sa-ti dezvolti deprinderile necesare pentru a-ti imbogati casnicia in toate cele patru anotimpuri.
Spre deosebire de copaci, care sunt dependenti de mila vremii si a altor factori, noi, ca fiinte umane, avem capacitatea de a lua decizii. Noi putem alege atitudinile si actiunile care ne vor imbunatati si ne vor intari casnicia. Putem planta semintele dragostei si sperantei in timpul primaverii care vor rodi in timpul verii. Si putem secera un hambar intreg de sentimente bune si comunicare onesta care ne va pregati sa rezistam schimbarilor climatice aduse de venirea toamnei si de frigul glacial al iernii.
Daca ai ales aceasta carte si te afli in plina iarna geroasa a casniciei tale, prinde curaj. Exista speranta. Am vazut sute de cupluri care au aplicat aceste strategii si au experimentat o adevarata "inflorire a branduselor" in relatia lor. Cred ca acesti pasi practici vor da rezultate si in cazul tau. Chiar daca citesti aceasta carte singur si partenerul tau nu doreste sa o citeasca impreuna cu tine, iti voi arata cum sa incepi sa recastigi inima partenerului tau de unul singur si sa-ti indrepti casnicia spre un anotimp mai calduros.
Daca mariajul tau se afla in acest moment in anotimpul primaverii sau al verii, e important sa nu ingadui vrejilor de kudzu sa castige teren in relatia ta. Iti voi arata cum sa retezi lujerii atitudinilor si actiunilor negative si sa-ti eliberezi casnicia spre a fi tot ceea ce a intentionat-o Dumnezeu sa fie.
Daca vei gasi utila aceasta carte, sper ca o vei impartasi si prietenilor tai casatoriti, care si ei la randul lor experimenteaza cele patru anotimpuri ale casniciei.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22283
Autor Gary Chapman
Editura Nu
Nr. pagini 234
Dimensiuni 14,7 x 20,7 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de Papp Vasile
Evaluare
Gary Chapman este un priceput analist a fenomenelor psihologice si sociale care a reusit sa inteleaga si sa descrie detaliile conexiunilor gandirii si ale comportarii. Merita amintita activitatea marelui filozof roman Constantin Noica care cunoscand si matematica a reusit sa descrie conexiunile gandirii care a pus bazele gandirii filozofice moderne in Romania incepand cu anii 1930 cand au fost editate cartile lui Noica, asimiland ideile cele mai valoroase ale savantilor lumii creind o scoala filozofica moderna in Romania , discipolii lui Noica (in special Gabriel Liiceanu prin infiintarea Editurii "HUMNITAS" )fiind cei care au initiat prima data dupa 1989 promovarea ideilor filozofice moderne prin editarea ganditorilor din Romania si a traducerilor lucrarilor unor savanti din alte tari.Prin extinderea acestei activitati ai discipolilor lui Noica s-au format edituri care s-au angajat sa editeze traduceri ale mai multor savanti din alte tari cum este si Gary Chapman. (Postat pe 22.10.2012)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.