Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Casnicia pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna

Gary Chapman

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte.
20,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Unul dintre cei mai renumiti experti in domeniul marital din America spune:

Este posibil ca ceea ce numin noi "dragoste" sa nu fie dragoste? Este oare posibil ca dragostea, pentru cele mai multe cupluri, sa apara dupa casatorie?

Dar cum se creste in dragoste? Respectatul consilier marital Gary Chapman, autorul cartii "Cele cinci limbaje ale dragostei", un best-seller, analizeaza aspectele vitale care te pot ajuta sa ai casnicia pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna.

Autorul raspunde la intrebari cheie, cum ar fi:

> De ce nu se schimba?
> De ce ne certam pentru lucrarile gospodaresti?
> De ce sa depunem efort pentru a avea relatii sexuale satisfacatoare?

In stilul sau cald si practic, care l-a facut indragit de ascultatori din intreaga lumea, dr. Chapman ne spune ca nu vom avea casnicia la care am visat daca nu abordam aspectele esentiale ale vietii de cuplu:

> De ce ne casatorim? Pentru a obtine unitatea la cel mai profund nivel posibil.
> De ce nu se schimba partenerul meu? Schimbarea casniciei incepe cu tine, aplicand principiul lui Isus de a scoate mai intai barna din ochiul tau.
> Care este adevaratul sens al dragostei? Cea mai buna descriere se gaseste in 1 Corinteni, 13 si oricine poate iubi astfel, prin puterea lui Dumnezeu. Ne iubim partenerul prin cuvinte si fapte.
> De ce vorbim mai mult decat ascultam? Comunicarea este calea spre atingerea unitatii si intimitatii. Invatam sa vorbim si sa ascultam pe rand.
> Cum impartim sarcinile in casa? Este un aspect neabordat de multe cupluri, dar o decizie clara in acest sens scade mult tensiunea si paveaza drumul spre unitate.
> Cine ia deciziile? Modelul este Trinitatea. Deciziile se iau impreuna, de comun acord, in 95 % din cazuri. In rarele ocazii cand nu exista acord, dar decizia trebuie luata, sotul isi asuma responsabilitatea ei.
> Relatiile sexuale nu sunt pline de satisfactie in mod automat? Numai in filme se petrece asa, in viata reala depunem efortul comunicarii si intelegerii partenerului.
> Care este datoria fata de parintii partenerilor? Ei trebuie lasati si onorati.
> Cum ne cheltuim banii? Prin alcatuirea unui plan financiar si prin decizia ca niciunul sa nu faca o cumparatura peste o anumita suma.

Gary Chapman abordeaza realist casnicia si ne da sfaturi utile privind fericirea cuplului. Cei care aplica aceste adevaruri biblice au toate sansele de a avea casnicia pe care si-au dorit-o dintotdeauna.

Gary Chapman este autorul cartii "Cele cinci limbaje ale dragostei", un best-seller conform New York Times. Cu peste 30 de ani de experienta in consilierea cuplurilor, el are capacitatea neobisnuita de a pune o oglinda in fata comportamentului uman, aratandu-le cititorilor nu numai ce au gresit, ci si cum sa se maturizeze si sa mearga mai departe. Dr. Chapman este realizatorul unui program de radio de o ora in fiecare saptamana, numit "Zidind relatii cu dr. Gary Chapman" transmis si la Pentagon si la Natiunile Unite. Este un conferentiar prolific si locuieste cu sotia sa, Karolyn, in Carolina de Nord. Mai multe informatii si resurse ale caror autor este Gary Chapman se gasesc la www.garychapman.com si la www.5lovelanguages.com

CUPRINS

Multumiri
Introducere

1. De ce se casatoresc oamenii?
2. De ce nu se schimba?
3. Ce este dragostea?
4. "Asculta-ma!"
5. Cine are grija de ce?
6. Decizii, decizii
7. "Cum adica, sa depunem efort ca sa avem relalii sexuale satisfacatoare?"
8. Lasarea si onorarea parintilor
9. Dragoste si bani

Epilog
Note
Resurse
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22625
Autor Gary Chapman
Editura Noua Speranta
Nr. pagini 150
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de Vlad S
Evaluare
Am citit aceasta carte in limba Engleza, si vreau sa spun ca este o carte foarte buna. Daca ar sti toate perechile informatia ce are sa ofere aceasta carte, cred ca sau impaca mult mai bine. Recomand! (Postat pe 20.06.2012)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.