Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Scrisori catre tineri

H. L. Heijkoop

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 7 puncte.
7,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 7 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Adevăruri de bază pentru tineri

Cuvînt introductiv

„Aduceţi-vă aminte de conducătorii voştri care v-au vestit Cuvîntul lui Dumnezeu; şi privind de aproape sfîrşitul vieţuirii lor, urmaţi-le credinţa" (Evrei 13.7).

Autorul cărţii „Scrisori către tineri", fratele Henk L. Heijkoop, s-a născut înaintea primului război mondial, fiind cel de-al zecelea copil al unei familii modeste de ţărani olandezi. Părinţii au fost creştini cu frică de Dumnezeu, educîndu-şi copiii în teama de Domnul şi mustrarea Lui. Ca tînăr ajuns la maturitate, fratele Heijkoop a primit credinţa vie în Domnul Isus ca Mîntuitorul său personal şi a găsit pacea cu Dumnezeu. Deja în anii tinereţii, în timp ce urma studiile comerciale, el a început, cu multă energie, să cerceteze temeinic Sfînta Scriptură, ca studiu individual. Odată ne-a povestit: „Pentru a nu adormi noaptea, luam cîteodată două găleţi cu apă şi-mi băgam picioarele în ele. Astfel puteam citi mai departe". În acest mod, el a învăţat de asemenea germana, engleza şi greaca veche. Domnul a răsplătit din plin osteneala sa, prin aceea că i-a dăruit o cunoaştere profundă a Cuvîntului lui Dumnezeu. Aceasta se primeşte în genunchi", obişnuia fratele Heijkoop să spună, cînd vroia să ne prevină pe noi, mai tineri, că Scriptura ar cu multă rugăciune.

Cu darul său propriu de a prezenta Sfintele Scripturi, el a început de timpuriu să slujească fraţilor din Olanda şi apoi şi celor din Germania.

Cînd în 1937 adunările din Germania au fost interzise şi numai în mod secret mai puteau să se întrunească, el a căutat aceste grupuri secrete de fraţi şi le-a întărit. La aceasta s-a adăugat o prietenie frăţească deosebit de apropiată cu bunicul meu. Ca şi el, şi fratele Heijkoop a fost urmărit de poliţia secretă (Gestapo) şi arestat după ocuparea Olandei de către Germania.

Fratele H. L. Heijkoop a acordat adăpost şi ajutor personal evreilor urmăriţi şi a fost condamnat astfel la mai mulţi ani de arest într-un lagăr de concentrare, unde, mai tîrziu, ar fi trebuit să fie executat. Dumnezeu a făcut însă astfel ca fratele Heijkoop să fie eliberat pe neaşteptate, spre marea sa uimire. După război a aflat că un ofiţer de la SS, necunoscut lui, a ordonat eliberarea sa, pentru care el însuşi a fost executat cînd s-a descoperit aceasta. Evreii salvaţi de fratele H. L. Heijkoop şi-au redeschis fabricile după război şi, ca semn de mulţumire, i-au dat o parte din cîştig, pe care el l-a investit în afaceri proprii, ce au fost binecuvîntate de Domnul. Fratele Heijkoop, care şi-a păstrat întotdeauna un stil personal de viaţă foarte modest, a considerat aceste mijloace financiare ca fiindu-i încredinţate de Domnul şi le-a folosit in mod exclusiv pentru lucrarea Sa.

De-a lungul anilor, milioane de Biblii şi cărţi creştine au fost răspîndite gratuit cu ajutorul său în aproape toate regiunile misionare din lume.

„Scrisori către tineri" a găsit mulţi cititori interesaţi în limbile următoare: engleză, germană, rusă, cehă, spaniolă, portugheză, franceză, serbo-croată, hindusă şi telugă (India). Mulţumim Domnului că această carte stă acum la dispoziţie şi pentru cititorul român. Fratele Heijkoop a vizitat în 1984 pe fraţii din Bucureşti şi din Transilvania şi de-atunci s-a rugat mult pentru România şi pentru poporul lui Dumnezeu de-acolo.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25823
Autor H. L. Heijkoop
Editura GBV Romania
Nr. pagini 162
Dimensiuni 12 x 18 cm
Anul publicarii 2012
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-92735-5-5

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.