Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Rugaciunea - de la datorie la incantare

J. I. Packer & Carolyn Nystrom

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 33 puncte.
33,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 33 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

J.I. Packer si Carolyn Nystrom afirma ca rugaciunea este atat o datorie, cat si o incantare. Fiecare ucenic al lui Cristos trebuie sa persevereze in aceasta practica esentiala, dar, in acelasi timp, sa considere rugaciunea un privilegiu si o bucurie. Atunci cand incepem sa ne rugam, de obicei lipseste bucuria, dar urmarea acestor sfaturi practice ne ajuta sa ajungem la intimitate cu Tatal ceresc.

Rugaciunea este esenta existentei crestine si implica emotii, convingeri, valori, sperante si temeri, certitudini si incertitudini, cunoastere si ignoranta. Paradoxul ar fi ca, desi rugaciunea este, indiscutabil, normala, necesara si naturala pentru toti crestinii, in practica se dovedeste permanent faptul ca este departe de a fi o calatorie lina pe un ocean linistit. De la Geneza pana la Apocalipsa, Biblia abunda in porunci si in incurajari, alaturi de naratiuni despre oameni care au stiut cum sa se roage si care ne-au lasat modele de urmat si de aplicat. Iar Noul Testament ne invata foarte multe despre rugaciune, marii nostri invatatori fiind Isus, Pavel, Petru sau Iacov. Sensul este ca trebuie sa folosim rugaciunea nu ca pe o formula, ci ca pe un model. Toate lucrurile sunt clare si evidente, dar, cu toate acestea noi ne zbatem, si nu doar pentru a ne face timp de rugaciune sau pentru a gasi un loc potrivit. Gandurile ne ratacesc, inimile care au ars de dorinta de a se ruga ingheata imediat ce incepem sa ne rugam. Am crezut ca stim ce avem sa-I spunem lui Dumnezeu, dar mintea noastra isi pierde concentrarea si incheiem printr-o tacere stanjenitoare.

Ceea ce dorim noi este sa fim ajutati sa ne rugam eficient, cu autenticitate si integritate, cu o concentrare plina de reverenta, aici si acum. Unde gasim un astfel de ajutor? Rugaciunile bune reprezinta atat o datorie, cat si o desfatare, dar deseori noi trebuie sa incepem sa ne rugam din sentimentul datoriei. Pe masura ce creste cunoasterea noastra despre rugaciune si o practicam tot mai mult, Dumnezeu va sfinti eforturile noastre si vom incepe sa simtim o adevarata delectare in rugaciune.

J.I. Packer este profesor de teologie la Regent College din Vancouver. De asemenea, este editor la revista Christianity Today si autorul a numeroase carti, dintre care in limba romana a aparut "Cunoasterea lui Dumnezeu".

Carolyn Nystrom este scriitoare si locuieste langa Chicago. A scris peste saptezeci de carti si studii biblice si a fost editor general a seriei Christian Classic Bible Study.

Cuprins

Nota autorilor
Cuvant pentru cititor
1. Dumnezeul Caruia ne rugam
2. Calea si caile laturalnice
3. Meditatia
4. Lauda
5. Rugaciuneade examinare
6. Cererea
7. Plangerea
8. Tine-te strans
9. Nu sta deoparte
10. Din toata inima mea
Post-scriptum pentru crestinii linistiti in rugaciunile lor
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21556
Autor J. I. Packer & Carolyn Nystrom
Editura Noua Speranta
Nr. pagini 314
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de Pavel Greucean
Evaluare
Aceasta carte exploreaza experientele universale ale crestinilor legate de problemele intampinate in rugaciune, in fata tuturor dificultatilor si a distragerilor atentiei pe care lumea, firea pamanteasca si Diavolul le scot in calea noastra pentru a ne impiedica sa ne rugam. (Postat pe 19.12.2007)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.