Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Ce se intampla cu lumea in care traim? 10 semne profetice pe care nu iti poti permite sa le treci cu vederea

David Jeremiah

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 27 puncte.
27,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 27 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Bestseller New York Times, Wall Street Journal si USA Today

"O lucrare de referinta, ce prezinta intr-un stil limpede si convingator dragostea lui Dumnezeu pentru Israel si profetiile biblice care isi gasesc implinirea in aceste zile de pe urma. Cel mai mult mi-a placut felul in care David Jeremiah examineaza si explica, argumentat, cele mai importante tendinte globale ale vremurilor noastre, trecandu-le nu doar prin filtrul economic si politic, ci si prin cel al Scripturii. Cartea merita citita chiar si numai pentru felul in care autorul descrie dragostea neconditionata si compasiunea lui Hristos fata de evrei si musulmani, in egala masura!"

--Joel C. Rosenberg
Autorul cartilor bestseller New York Times "The Last Jihad" si "Epicenter: Why the Current Rumblings in the Middle East will Change the World"

"Aceasta carte bine documentata si stralucit scrisa este atat de fascinanta incat nu poti sa o lasi din mana. Ea are multe de oferit oricarui cititor interesat de ce se intampla in lumea noastra, si stabileste corespondente intre evenimente actuale si profetii biblice importante. Citind-o, va veti convinge ca suntem la un pas de cel mai maret eveniment din istoria omenirii. Orice om, indiferent daca face sau nu parte din biserica, ar trebui s-o citeasca!"

--Tim LaHaye
Scriitor de succes, autoritate recunoscuta in domeniul studiului profetiilor biblice si coautor al seriei "Left Behind", bestseller New York Times

Biblia are multe de spus cu privire la vremurile de pe urma. Insa, pana acum, nu s-a scris o alta carte care, intr-un limbaj simplu si usor de inteles, sa prezinte zece profetii scripturale, sa stabileasca ordinea cronologica a implinirii acestora si sa ofere un indrumar de interpretare a lor. In "Ce se intampla cu lumea in care traim?", Dr. David Jeremiah raspunde unor intrebari dificile, cum ar fi:

> Cum se va implini profetia in Europa moderna?
> De ce este important Israelul?
> Care este legatura dintre rezervele de petrol si terorismul islamic?
> Ce rol joaca Statele Unite in cadrul profetiei?
> Cum ar trebui noi sa traim in vremurile de pe urma?

Evenimentele ce se petrec in lumea de azi sunt cu siguranta tulburatoare, insa ele nu trebuie sa creeze confuzie sau sa ne inspaimante. Pentru ca acum noi cunoastem semnificatia evenimentelor despre care auzim in jurnalele de stiri si intelegem ce se intampla cu lumea in care traim!

Cuprins

Multumiri
Introducere: Recunoasterea semnelor

Unu. Israel: implinirea profetiei
Doi. O trezire brutala
Trei. Europa moderna... vechea Roma
Patru. Terorismul islamic
Cinci. Disparuti fara urma
Sase. Ce rol are America in cadrul profetiei?
Sapte. Cand lumea e condusa de un singur om
Opt. Noua Axa a raului
Noua. Pregatirea pentru Armaghedon
Zece. Reintoarcerea Regelui

Anexa A: Statistici referitoare la populatia evreiasca
Anexa B: Topul tarilor detinatoare de rezerve petroliere conventionale, iunie 2007
Note

Introducere

Recunoasterea semnelor

Ce se intampla cu lumea in care traim? Niciodata in trecut nu s-a intamplat ca ziarele pe care le rasfoim sa abunde in titluri incendiare, in stiri care mai de care mai contrariante ori in predictii sumbre legate de America sau de lumea in care traim, asa cum se intampla azi. Haosul a atins un asemenea nivel, incat cei care studiaza evolutia lumii in care traim utilizeaza sintagma furtuna perfecta pentru a descrie confluenta unor fenomene precum lipsa de hrana pe scara larga, cresterea exorbitanta a pretului la combustibil si dezastrele naturale.
Recent, mai multe canale de stiri au transmis urmatoarele vesti tulbura-toare, intr-un interval de douazeci si patru de ore: Un ciclon a facut optzeci si patru de mii de victime in Myanmar, distrugand, in acelasi timp, culturile de orez, aceasta intr-un moment in care oricum este criza de orez la nivel mondial. Un vulcan puternic, care "dormea", cum se spune, de noua mii de ani, a erupt in Chile. Un virus nou, foarte agresiv, a infectat zeci de mii de copii in China, existand pericolul ingrozitor de a declansa o epidemie la nivel global. Rivale de cand lumea, China si Japonia au anuntat incheierea unui tratat de "pace, prietenie si cooperare in buna vecinatate", stipuland si infiintarea unei companii mixte de rafinare a petrolului. In Rusia renascuta, noul presedinte, Dmitri Medvedev, l-a numit imediat prim-ministru pe Vladimir Putin, atribuindu-i, dupa spusele sale, "cea mai importanta pozitie in cadrul puterii executive".
Concomitent, neindeplinirea obligatiilor contractuale si prescrierea ipotecilor au continuat sa alimenteze declinul economic al Americii. Si, de parca toate acestea nu ar fi fost de ajuns, pretul petrolului la Bursa de Marfuri din New York a atins cea mai inalta cota de la inceputul comertului cu petrol, cu douazeci si cinci de ani in urma, iar dolarul continua sa piarda teren in fata multor monede straine. Atunci cand asemenea fapte reale sunt tot mai multe si incep sa se inghesuie una peste cealalta, nu putem sa nu ne intrebam... ce se intampla cu lumea in care traim?
Daca privim putin la lumea acestui inceput de secol al douazeci si unulea, observam ca lipsa de hrana duce la foamete generalizata in zone care odinioara au cunoscut belsugul. In ce priveste regiunile cunoscute drept sarace si inainte, aici oamenii au ajuns sa moara de foame de-a dreptul. Cei mai nevoiasi lupta sa supravietuiasca. In Thailanda, aflata pe primul loc in topul tarilor exportatoare de orez, preturile s-au dublat in primul trimestru al acestui an. Preturile crescute la alimente au declansat adevarate revolte in Haiti, Camerun, Egipt, Mexic, Filipine, Indonezia, Coasta de Fildes si in alte cateva state africane. In Thailanda, Filipine si Pakistan disperarea este atat de mare, incat au fost mobilizate unitati militare care sa ii protejeze pe agricultori, sa supravegheze vanzarea granelor si sa pazeasca silozurile. Un observator al Organizatiei Natiunilor Unite avertiza: "Un om flamand e un om furios, si pe masura ce hrana devine tot mai greu de procurat... ne putem astepta la tot mai multe revolte sociale."
Chiar daca dezastrele naturale nu pot fi evitate, omul intelept trebuie sa ia aminte la semnele prevestitoare, asa incat sa isi poata lua masuri de precautie. Asa s-a intamplat cand a erupt vulcanul din Chile. In ciuda faptului ca era considerat inofensiv sau chiar stins, vulcanul Chaiten a dat zeci de semnale de avertizare, sub forma cutremurelor. Surprinsi de prima eruptie, oficialii guvernamentali au dat dovada de intelepciune, admitand existenta unui pericol permanent. Ei au dispus evacuarea silita a zonei, in timp ce vulcanul se trezea din nou la viata, scuipandu-si cenusa si lava mortala in aer. In consecinta, niciunul dintre morti nu a fost victima directa a eruptiei. Atunci cand se recunosc semnele si se fac avertizarile cuvenite, adesea dezastrul poate fi evitat.
Pe de alta parte, dezastrul din Myanmar dovedeste ce se intampla atunci cand semnele sunt ignorate. Inca cu sase zile inainte ca ciclonul Nargis sa atinga tarmul, oficialii statului Myanmar au fost avertizati de posibilitatea producerii unei furtuni de mare intensitate. Pe parcursul zilelor urmatoare, pe masura ce furtuna sporea in intensitate si parea sa se focalizeze exact asupra zonei foarte populate a tarii, si anume delta, junta militara ce conducea tara a primit cu regularitate informatii si avertismente legate de starea vremii. In pofida intetirii alarmante a acestor avertismente si a semnelor vizibile pe cerul involburat, guvernul nu a formulat nicio avertizare si nu a dispus masuri de evacuare. Neglijenta de care a dat dovada i-a lasat pe oameni prada unor vanturi cu viteza de peste 200 km/ora si a unor valuri inalte de patru metri. Consecintele? Cateva saptamani mai tarziu, numarul total al mortilor si disparutilor trecea deja de 78.000 si peste 2,5 milioane de persoane au ramas fara adapost, iar cand echipele internationale de salvare au venit in ajutor cu alimente si alte bunuri, au fost oprite la granita, din motive politice.
Peste doar cateva zile, inainte ca lumea sa-si fi revenit din socul celor petrecute in Myanmar, un cutremur de 7,9 grade a decimat sudul Chinei. Sapte mii de elevi, impreuna cu profesorii lor, au fost ingropati sub daramaturi. Au fost ucisi 70.000 de oameni si alti 5 milioane au ramas pe drumuri. Zeci de replici puternice ale cutremurului au continuat sa ameninte cu distrugerea si au ingreunat eforturile de salvare a victimelor. China a avut prilejul de a pune la incercare recentul tratat de prietenie semnat cu Japonia, cerandu-i acesteia sa trimita personal supercalificat care sa isi alature eforturile celor 130.000 de militari chinezi mobilizati. O "replica" pe care nimeni nu ar fi prevazut-o a fost cererea de ajutor adresata de China Taiwanului, pe care l-a considerat mereu un renegat, daca nu chiar un dusman. De asemenea, China a acceptat ajutor din partea Rusiei si a Coreei de Nord.
Vedem oare azi semne care ar trebui sa ne avertizeze cu privire la ceva? Ce se intampla azi cu lumea in care traim, daca dusmanii Israelului confera onoruri postmortem directorului unei scoli a Organizatiei Natiunilor Unite din Gaza, pentru munca depusa ca inginer-sef al departamentului insarcinat cu fabricarea de bombe in cadrul Jihadului islamic? Sau ce sa mai spun despre parada de tancuri, avioane de lupta si rachete ce se desfasoara la Moscova cu prilejul Zilei Muncii, reminiscenta din epoca razboiului rece? Dar despre dublarea milioanelor de dolari investite in actiuni la bursele irakiene, actiuni tranzactionate de simpli functionari, pe o tabla de scris? Dar despre construirea celei mai mari cladiri destinate unei ambasade a Statelor Unite, gata de a fi inaugurata tocmai in Bagdad, oras care e urmasul stravechiului Babilon, infama cetate care in Biblie simbolizeaza tot ceea ce e rau, vicios si corupt? Dar despre planurile de restaurare a Babilonului, menite a-i reda gloria fabuloasa de odinioara? Dar despre folosirea pe scara tot mai larga a sistemului biometric, acea scanare a amprentelor digitale, a irisului si a fetei, destinata identificarii individului in Irak si in alte "locatii de conflict global"? Actualmente astfel de metode de identificare sunt utilizate pentru a interzice accesul in piete publice sau in anumite cartiere, si sunt pregatite pentru a fi implementate peste tot, in numele securitatii. Cand auziti asemenea stiri, nu va puneti intrebarea: Ce se intampla cu lumea in care traim?
Evenimentele care se petrec in ziua de azi ameninta realmente sa rastoarne institutii, sa rearanjeze orientarea politica a natiunilor, sa modifice echilibrul mondial de putere si sa destabilizeze distribuirea echitabila a resurselor. Pretutindeni oamenii au inceput sa traiasca sub imperiul fricii si al nelinistii. Oameni cu scaun la cap se intreaba: "Daca acum e asa, cum va fi viitorul copiilor si al nepotilor mei? Ne dau ziarele de azi anumite indicii despre ceea ce va urma?"
Exista o sursa de informare demna de toata increderea, care iti vorbeste despre viitor--o sursa de o acuratete uimitoare. Biblia! Insa, in chip ciudat, multi dintre cei care pretind ca predica Cuvantul lui Dumnezeu par a se jena sa abordeze subiectul profetiilor. Un pastor, prieten de-al meu, mi-a povestit despre un alt pastor care s-a laudat odata ca el nu predica despre profetiile biblice pentru ca, spunea el, si l-a citat pe pastor, "Profetia nu face altceva decat sa distraga atentia oamenilor de la prezent". Un coleg istet i-a replicat prompt acelui pastor: "Pai, atunci inseamna ca mai toata Biblia iti distrage atentia!" Implinirea profetiilor e una dintre "cartile de vizita" ale lui Dumnezeu.
Intr-adevar, una dintre dovezile cele mai convingatoare privitor la inspiratia divina a Bibliei este numarul uluitor de mare de profetii care s-au implinit cu o acuratete desavarsita. Probabil cel mai cunoscut exemplu este implinirea a mai bine de trei sute de profetii referitoare la prima venire a lui Hristos pe pamant. In cartea sa intitulata "The Rapture" [Rapirea], dr. Tim LaHaye remarca: "Niciun cercetator cu valoare academica nu neaga faptul ca Isus ar fi trait in urma cu 2.000 de ani. Iar Biblia contine de trei ori mai multe profetii referitoare la cea de-a doua venire a Sa, decat la prima. Prin urmare, a doua venire a Domnului nostru este de trei ori mai sigura decat prima, care e atestata ca realitate istorica."
Biblia s-a dovedit a fi o sursa de incredere, la modul absolut. Asadar putem sa ne bazam pe ea ca fiind unica sursa de informatii sigure in legatura cu insemnatatea evenimentelor contemporane si cu sperantele noastre, ale celor care asteptam revenirea lui Hristos. Insusi Domnul Isus a spus ca e intelept sa discernem semnele vremurilor si sa actionam corespunzator, in asteptarea reintoarcerii Sale (Matei 24, Marcu 16). Biblia ne ofera indicii care contin informatii cruciale pentru interpretarea semnelor sfarsitului, pe masura ce domnia omului pe acest pamant se apropie de sfarsit. In fiecare dintre cele zece capitole ale cartii de fata vom prezenta aceste indicii si vom evidentia semnele respective, privind la evenimentele actuale din perspectiva Cuvantului minunat al lui Dumnezeu. Vom fi, pe rand, avertizati si provocati, dar ne vom simti, in acelasi timp, incurajati si mangaiati. Scopul meu nu este acela de a va face sa va temeti, ci de a va avertiza asa incat sa puteti fi pregatiti.
Clifton Fadiman, cunoscutul prezentator de emisiuni radio, era un veritabil soarece de biblioteca. Nu numai ca era editor al unei reviste nationale si autor al mai multor volume, dar dragostea sa pentru carti si instinctul sau in materie de carti bune i-au adus functia de editor al clubului Book of the Month, functie pe care a ocupat-o vreme de cincizeci de ani. Odata, el a explicat cum ajungea sa inteleaga ce fel de carte isi doreau cititorii: "Dupa ce tanjesc membrii clubului nostru, in strafundurile fiintei lor? Ei isi doresc carti care sa le ofere o explicatie onesta pentru vremurile cumplite pe care le traim... Vremurile acestea sunt atat de infricosatoare si de incoerente, incat avem nevoie de un astfel de ajutor mai mult decat predecesorii nostri din secolul trecut. Ne dorim carti care sa puna cap la cap piesele acestui puzzle."
Sunt absolut convins ca nicicand vremurile nu au fost atat de "infricosatoare si de incoerente" ca acum, la inceput de secol al douazeci si unulea. Cartea de fata vrea sa va ajute sa descoperiti adevarul legat de ceea ce se petrece in prezent. Vrea sa va arate ca, desi evident "agitate", vremurile actuale nu trebuie sa fie si infricosatoare--nu si pentru crestini, daca se incred in Domnul si se pricep sa descifreze semnele si sa inteleaga evenimentele ce vor urma. Pe masura ce parcurgeti paginile acestei carti, am increderea ca veti incepe sa puneti cap la cap piesele puzzle-ului, sa recunoasteti indiciile pe care ni le-a dat Dumnezeu pentru a ne gasi pacea in aceste "vremuri cumplite" si sa pricepeti ce se intampla cu lumea in care traim. Dar, mai presus de orice, nadajduiesc ca aceasta carte sa va ajute "sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante" (Ioan 14:27).

--David Jeremiah
San Diego, California
Iulie 2008
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22285
Autor David Jeremiah
Editura Kerigma
Nr. pagini 240
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (9)

Comentariu de Stephani Mihaly
Evaluare
Nu trebuia să vă lăsaţi păcăliţi de o simplă greşeală gramaticală, care de fapt nici nu e greşeală. Nu observaţi cum v-a distras atenţia de la carte, şi conţinutul ei? Eu dau dreptate lui Ungureanu Claudiu. (Postat pe 17.03.2014)
Comentariu de Felicia Videscu
Evaluare
Corect dNUMELE DOMNULUI se scrie IESUS de la IESUA,dar obisnuinta este a doua naturam si unii s-au obisnuit cu 2 de i, altii cu unul, A U SE UITA TOTUSI ORIGINEA DUPA TRUP A DOMNULUI ISUS, CA A FOST EVREU, SI DECI CORECT ESTE IESUS.In fine, CEL MAI IMPORTANT ESTE CA IESUS SA FIE MANTUITORUL SI RASCUMPARATORUL TAU, DOMNUL VIETII TALE, CACI IERTAREA DE PACATE SI IMPACAREA CU TATAL DUMNEZEU SE FACE NUMAI SI NUMAI PRIN IESUS HRISTOS, FIUL LUI, NU ESTE ALAT SCAPARE DE IADUL VESNICci dragostea DOMNULUI IESUS HRISTOS MANTUITORUL meu., Felicia (Postat pe 16.10.2011)
Comentariu de eu
Evaluare
cu un singur i se scrie ISUS (Postat pe 29.08.2011)
Comentariu de Richard
Evaluare
fox unul singur este Domn,Dumnezeu, si in al doilea rand, nu am gasit inca in sfanta scriptura unde relateaza problema numelui Isus daca e cu 2 de i sau cu 1, (Postat pe 28.08.2011)
Comentariu de fox
Evaluare
domnule claudiu ... Iisus se scrie cu 2 de i... incearca sa nu mai strecori asemenea greseli (Postat pe 31.07.2011)
Comentariu de alex
Evaluare
nu pot sa cred....atata reclama la carte si nu o aveti in stoc... (Postat pe 10.01.2011)
Comentariu de Tania
Evaluare
Probabil nu ai citit cartea si din acest motiv ai preconceptiile descrise mai sus. (Postat pe 17.10.2010)
Comentariu de Ungureanu Claudiu
Evaluare
NU stiu daca e o carte atat de buna de citit avand in vedere faptul ca Satan e cel mai bun teolog si poate strecura diferite doctrine false cum ar fi si cu cea a rapirii de genul "Left Behind". Va indemn in numele lui Isus sa cautati singuri mai multe despre adevarul rapirii si sa nu lasati doar o carte sa va dicteze ceea ce trebuie sa credeti. Va rog informati-va despre "Proiectul Blue Beam" se pot gasi detalii printre care si o predica de-a fratelui David Nagy (presedintele evreilor mesianici) pe youtube.Sa traim credinciosi adevarului in dragoste si EL sa ne ajute la asta! Amin. (Postat pe 21.06.2010)
Comentariu de Tania Frenti
Evaluare
O carte excelenta!!!! Am citit-o in 2 zile, e foarte bine documentata si argumentata biblic. Este o carte care explica in detaliu rolul Islamului in vremea noastra; rapirea - cine va fi rapit, ce se va intampla cu cei lasati in urma; de ce este important sa fii mantuit ASTAZI, si sa nu astepti pana dupa rapire, rolul Israelului etc....mi-a trezit interesul pt. profetii si mai mult!!!! Mrita citita! (Postat pe 11.05.2010)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.