Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Este Dumnezeu matematician?

Mario Livio

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Incepand cu Antichitatea greaca, cunoasterea lumii s-a legat intim de numere si de forme geometrice. Mai mult, cu timpul, gradul de dezvoltare a unei discipline stiintifice a fost echivalat cu nivelul ei de matematizare, iar un criteriu esential pentru valabilitatea unei teorii a devenit frumusetea ei matematica. Cu alte cuvinte, in chip inevitabil, matematica se afla in spatele tuturor fenomenelelor pe care ne straduim sa le intelegem. Dar cum se explica acesta uimitoare eficacitate a ei? De ce lumea este, in esenta, de natura matematica?

Acestea sunt problemele pe care le ataca astrofizicianul Mario Livio, unul dintre autorii consacrati ai literaturii stiintifice adresate publicului larg. "Este Dumnezeu matematician?" ne poarta prin istorie, matematica, stiinta, logica si filozofie pentru a descrie tabloul celei mai tulburatoare intrebari pe care si-o poate pune cercetatorul naturii.

„«Matematica este creata sau descoperita?» e o intrebare gresit pusa fiindca presupune ca raspunsul trebuie sa fie ori una, ori alta, si ca cele doua posibilitati se exclud reciproc. Eu as sugera in schimb ca matematica e in parte creata si in parte descoperita. Oamenii inventeaza de regula concepte matematice si descopera relatiile dintre ele.“ (MARIO LIVIO)

MARIO LIVIO este astrofizician si lucreaza la Space Telescope Science Institute din Baltimore. Munca sa de cercetare imbratiseaza un domeniu vast din astrofizica si cosmologie. A publicat peste patru sute de articole de specialitate, dar tine frecvent conferinte pe teme stiintifice adresate publicului larg. Este autorul a doua carti de mare succes – "Sectiunea de aur" si "Ecuatia care nu a putut fi rezolvata".
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24942
Autor Mario Livio
Editura Humanitas
Nr. pagini 332
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.