Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Dumnezeu si Golemul. Comentariu asupra catorva probleme in care cibernetica intra in contradictie cu religia

Norbert Wiener

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 21 puncte.
21,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 21 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

„Eroul din umbră al epocii informaționale, Norbert Wiener a schimbat economia si cultura lumii."—FLO CONWAY

„Lumea viitorului va fi o luptă încă mai istovitoare cu limitele inteligenței noastre, iar nu un hamac confortabil în care să lenevim, așteptând să fim serviți de sclavii noștri roboți." - Norbert Wiener

Norbert Wiener, numit, pe drept cuvânt, părintele ciberneticii, și-a sintetizat ideile și perspectiva asupra noii științe în această carte-testament, care pune în lumină punctele de coliziune dintre cibernetică și întrebările fundamentale ale religiei.
Dumnezeu şi Golemul este o carte cu valențe profetice, care ne proiectează într-un viitor distopic, unde inteligența artificială va schimba dramatic evoluția umanității. Dacă Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea sa, atunci robotul nu este și el o creație după chipul și asemănarea omului? Să fie omul ucenicul vrăjitor care și-a devansat deja Creatorul, dar care, la rândul său, este predestinat să fie depășit de propria creație, un golem modern? Întrebările formulate de Wiener sunt, astăzi, mai actuale ca oricând.

NORBERT WIENER (1894–1964), supranumit „Părintele ciberneticii“, este unul dintre cei mai influenţi matematicieni şi filozofi americani. Considerat un copil-minune, a început studiul matematicii la vârsta de 11 ani, iar de la 14 ani pe cel al filozofiei, la Cornell University și la Cambridge. Între anii 1915 și 1916 a predat filozofia la Harvard. După Primul Război Mondial, a devenit profesor de matematică la Massachusetts Institute of Technology. Pe lângă contribuțiile sale remarcabile din fizică și matematică, Norbert Wiener a fost preocupat și de studiul geneticii și al neuroștiințelor. A elaborat teoria comportamentului inteligent ca rezultat al mecanismelor de feedback – comportament care poate fi simulat și învățat de mașini –, deschizând astfel calea către dezvoltarea inteligenței artificiale; lucrarea care a pus bazele noului domeniu este Cybernetics or Control and Communication in the Animal and the Machine (1948). Alte lucrări de referință ale lui Wiener sunt: I am a Mathematician (1953), The Human Use of Human BeingsCybernetics and Society (1954) sau Nonlinear Problems in Random Theory (1958). God and Golem (1961) sintetizează ideile lui Norbert Wiener despre inteligenţa artificială şi rolul tehnologiei în societate.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25876
Autor Norbert Wiener
Editura Humanitas
Nr. pagini 80
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-973-50-6344-3

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.