Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Hrana din timpurile biblice. De la marul lui Adam la Cina Cea de Taina

Miriam Feinberg Vamosh

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte.
30,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

A fost "fructul oprit" din gradina Edenului un mar? Ce este "pestele Sfantului Petru"? Ce se afla in vasul in care Si-a inmuiat lsus bucatica de paine la Cina cea de Taina?
In paginile acestei carti veti gasi o analiza unica si o trecere in revista usor de citit a fiecarui aspect al hranei mentionate in Biblie, insotite de ilustratii si fotografii fascinante. Veti afla nu numai ce mancau si ce beau oamenii in vremurile biblice, ci si cum isi cultivau roadele, cum le pastrau, cum comercializau hrana si cum o preparau. Veti putea privi, astfel, hrana din perspectiva Sfintei Scripturi, a noilor si profundelor intelesuri simbolice ascunse in spatele oricarui meniu.
Mai mult ca orice, veti gasi insa o colectie fascinanta de retete inspirate din Biblie, retete usor de preparat, ale caror delicioase rezultate le veti putea imparti cu prietenii si familia.
Pe masura ce va veti bucura sa aflati ce mancau cei ce au trait in vremurile biblice, veli putea descoperi si o noua cale de a patrunde in atmosfera fascinanta a lumii Vechiului si Noului Testament. Citind aceasta carte veti descoperi ca Biblia, cea mai importanta sursa de inspiratie pentru viata noastra spirituala, poate fi o sursa de inspiratie si in... bucatarie.

Cuprinde retete autentice din timpul lui Isus !!

Editie bogat ilustrata, tiparita pe hartie velina

Cuprins

Prefata
Introducere: de la Gradina Edenului la gradinile de pretutindeni, istoria culinara si Biblia
Cronologie

"Pe cand sedeau la masa si mancau..." (Marcu 14,18)
Obiceiuri culinare in vremurile biblice

Cele sapte resurse naturale

"Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi" (Luca 11, 3)
Grane si paine

"Vita de soi, ca pe cea mai curata samanta" (ler. 2, 21)
Fructul vinului

"Maslin verde, impodobit cu roade frumoase te-a numit Domnul" (ler. 11, 16)
Maslinele si uleiul

"Pomi placuti la vedere si cu roade bune de mancat" (Facerea 2, 9)
Alte fructe din Tara Sfanta

"Toata iarba verde spre hrana" (Facerea 1, 30)
Legumele

"Doi pesti" (loan 6, 9)
Pestele si alte fructe de mare din Antichitate

"Tot bucati din cele mai bune" (lezechiel 24, 4)
Carnea: din grajd la masa din vremurile biblice

Branza de vaci (2 Regi 17, 29)
Laptele si produsele lactate

"Ce e mai dulce ca mierea?" (Judecatori 14, 18)
Dulciurile in Biblie

"Cele mai bune condimente" (Cantarea Cantarilor 4, 14)
Plante si condimente

"Orice hrana de paine..." (Isaia 3, 1)
Depozitarea hranei si conservarea ei in vremurile biblice

"Intingerea painii in blid" (Marcu 14, 15)
Cina cea de Taina - cea mai vestita cina din istorie

Unitatile de masura din vremurile biblice si echivalentul lor actual
Retete biblice
Cat costa hrana?
Bibliografie
Index
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22481
Autor Miriam Feinberg Vamosh
Editura N/A
Nr. pagini 104
Dimensiuni 21 x 27 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.