Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Suflet si virtual. Vol. 1 si 2

Ligia Seman

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 79 puncte.
79,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 79 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Vol. 1

DOAMNE, SUNT LA LIMITA TUTUROR SOLUŢIILOR OMENEŞTI!
Ajută-mă!

Suflet şi virtual este un roman complex de factură psihologică, ce abordează şi răspunde la câteva probleme vitale cu care generaţia de astăzi se confruntă atât de acut, cum ar fi dependenţa de computer, jocurile electronice, site-urile cu conţinut obscen, drogurile, prostituţia, dar şi situaţii de viaţă precum abuzurile, respingerea, presiunea anturajului, filosofiile greşite despre lume şi viaţă, crizele adolescenţilor si ale celor de vârstă mijlocie, ce pot afecta negativ destinul etern al oamenilor, în cazul în care nu sunt gestionate corect. Cititori de toate vârstele îşi pot identifica luptele sufleteşti şi pot găsi soluţii bazate pe valori creştine, puternic ancorate în Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a ieşi din criză, alegând singura Cale spre libertate.
Din pilda de viaţă a eroilor cărţii reiese că, indiferent de trecutul oricât de zbuciumat, tenebros sau lipsit de orizont al cuiva, odată ce acceptă intervenţia salvatoare a Mântuitorului, viaţa acelui om este radical transformată. Şi nu doar atât, inima lui va fi plină de pasiune pentru smulgerea sufletelor din întuneric. Pentru că, da, este posibil să salvezi sufletele aflate chiar pe marginea prăpastiei iadului prin iubire perseverentă!


Vol. 2

SUFLETUL MEU, ÎN TOATE Şl MAI PRESUS DE TOATE,
caută-ți odihna în Dumnezeu!

„Fin psiholog al personalităţii decăzute, dar si al colectivităţii ce devine complice prin laşitate şi înstrăinarea sinelui, Ligia Semăn stăpâneşte ingenios construcţia romanescă, situaţiile ce se succedă şi culminează în desfăşurarea dramatică pe care o numim stigmatică.
Autoarea scrie romanul continuu al dilemei existenţiale şi vocaţia ei teosofică este o chemare şi un efect sublim al vindecării."

—Eugen Evu, fondator a numeroase publicaţii de cultură şi artă

"Aflat la confluenţa dintre real şi ideal, dintre realitate şi idealitate, romanul Suflet şi virtual este incitant atât prin trama epică propusă, cât şi prin galeria extrem de diversă de personaje în care ne regăsim fiecare dintre noi, cu problemele şi luptele noastre, cu nedumeririle şi eşecurile noastre.
Toate acestea îşi pot găsi rezolvarea în întâlnirea personală cu Isus Cristos, a cărui personalitate gigantică le-a marcat protagoniştilor şi ne poate marca şi nouă într-un mod ireversibil traseul existenţial."

—Mariana Dvorszik, profesor, publicist, promotor literar

LIGIA SEMAN este o cunoscută scriitoare creştină. Romanele sale. Funiile dragostei, Handicapul conştiinţei, Tragedie şi triumf, Portrete din cioburi (vol. 1 şi 2), s-au bucurat de un real succes în rândul publicului larg, iar cartea de studiu devoţional și psihoterapie feminină Domnind peste împrejurările vieţii este o provocare la autoanaliză şi un pas semnificativ spre vindecarea interioară a multor femei şi a numeroase cupluri. Ligia şi soţul ei, Tibi, vorbesc la conferinţe din ţară şi diaspora,  se ocupă de consiliere pentru femei şi familii și coordonează conferinţele naţionale anuale de femei de la Mamaia. De asemenea, conduc Şcoala Debora ce formează ucenici după modelul biblic. Ligia şi Tibi sunt căsătoriţi de peste 30 de ani şi au două fete, Ruth şi Rebeca.


Aprecieri pentru această carte

Suflet şi virtual întrupează o largă întrebuinţare a valorilor-simbol ale omenirii, în general, şi ale creştinismului, în special. Preocupată de ideea luptei dintre bine si rău, dintre afirmaţie si negaţie, dar şi de a demonstra continuitatea marilor principii morale cuprinse în Cartea Sfântă, Ligia Semăn reuşeşte să depăşească în creaţiile sale orizonturile limitate şi clasice, transmiţându-ne adevăruri de mare actualitate, evoluând în cărţile sale de la forme „simple" la conflicte complexe, într-o prezentare utilă a speciei umane cu toate contradicţiile şi contorsiunile ei.

—Octavian Curpaș, jurnalist, editor Phoenix Magazine

Ligia Seman, cu talentul său remarcabil în descrierea stărilor sufleteşti şi a luptei psihologice, revine cu un nou roman în care profunzimea trăirilor spirimale mixează cu toxina zilelor noastre, rezultat al evoluţiei tehnice.
Suflet şi virtual ne răscoleşte emoţiile prin neadevărul dintr-o lume imaginară, în care pericolul izolării sociale a omului dependent de Internet este prezent. Fiecare scenă are un mesaj deosebit. Sunt personaje de diferite vârste, în situaţii ale vieţii care îi fac vulnerabili în faţa avalanşei moderne virtuale.
Ligia Semăn, mesageră a iubirii şi dreptăţii divine, găseşte soluţii pentru ieşirea din criză a fiecărui personaj, alegând calea spre libertate prin adevăr. Romanul devine un minunat îndreptar psihosocual al omului de azi, dependent de reţeaua arahnoidiană virtuală.
Mesajul este direct, elegant şi profund - cunoaştere de sine, iubire şi adevăr suprem, lăsate de Dumnezeu ca hrană spirituală în drumul spre libertate.

—Gabriela Petcu, scriitor, jurnalist

Fin psiholog al personalităţii decăzute, dar si al colectivităţii ce devine complice prin laşitate şi înstrăinarea sinelui, Ligia Semăn stăpâneşte ingenios construcţia romanescă, situaţiile ce se succedă şi culminează în desfăşurarea dramatică pe care o numim stigmatică.
Autoarea scrie romanul continuu al dilemei existenţiale şi vocaţia ei teosofică este o chemare şi un efect sublim al vindecării. Puternicul suflu evanghelic şi talentul înnăscut şi întărit de experimentul misionaristic al propriei ei vieţi sunt garanţia unui traseu modern - modern-apostolic, în care implicarea ferventă a scriitorului în societate este modelatoare.

— Eugen Evu, academician, fondator a numeroase publicaţii de cultură şi artă

Prin romanul de faţă, Ligia Semăn poate fi circumscrisă în galeria scriitorilor creatori de ample fresce sociale ce aduc în prim-plan aspecte de mare gravitate morală, prin intermediul unor personaje emblematice pentru categorii umane extrem de vulnerabile: adolescenţi cu probleme de abuz, de respingere din partea părinţilor, gata de a face concesii anturajului pentru a fi acceptaţi de acesta, cu un preţ incalculabil ulterior, părinţi ce se luptă, la rândul lor, cu sechele emoţionale nerezolvate din copilărie, sechele ce le grevează dureros relaţiile, inclusiv cu cei din propria familie, traficul de persoane, prostituţia cu ramificaţiile ei oneroase etc.
Realismul scriiturii, implicit al viziunii, nu este unul liniar, nici nu degenerează în scepticism ori ironie, ci se conjugă într-un mod sui-generis cu viziunea creştină despre lume şi viaţă, dar una luminată de cea mai curată teologie biblică.

—Mariana Dvorszik, profesor de limba şi literatură română, publicist, promotor literar

Să ridice mâna sus cine nu a avut un moment în care s-a simţit mai confortabil, mai înţeles, mai real în lumea virtuală decât în cea reală?
Suntem din ce în ce mai prinşi de realitatea virtuală. Şi de ce nu am fi? Este colorată, este plină de labirinturi în care ne putem ascunde sau unde putem să arătăm exact ce vrem, când vrem şi cum vrem. Sau cel puţin aşa pretindem. Dar atunci, de ce în jurul nostru observăm tot mai mulţi oameni singuri, tot mai mulţi oameni trişti? Pentru că în spatele unui avatar putem trăi doar experienţe imaginare. Iar imaginaţia, în lipsa realităţii, poate conduce la tulburări psihice. Pe când viaţa reală presupune relaţionare, sinceritate, implicare, transformare - o transformare a interiorului, a sufletului, o întâlnire cu Răscumpărătorul care este gata să-ţi dezvăluie lumea Lui, o lume cât se poate de reală şi singura pentru care merită să trăieşti.
Ligia Seman ne provoacă în Suflet şi virtual la un dureros, dar necesar parcurs de la dependenţa de a ne pune sufletul pe o „tavă online" la ataşamentul de Cristos, care nu cere altceva decât ceea ce ne dăruieşte El: Dragoste. Adevărata Dragoste!

— Lidia Pop, editor

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25696
Autor Ligia Seman
Editura Scriptum
Nr. pagini 352 p. + 314 p.
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum 1 si 2
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786068712956

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.