Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Venirea lui Dumnezeu. Tratat de eshatologie creștină

Jürgen Moltmann

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Eshatologia a reprezentat întotdeauna o piatră de încercare specială a teologiei, întrucît nu mulți gînditori creștini s-au încumetat să se exprime acestui teren mișcător al judecății viitoare, învierii morților, transfigurării chipului acestei lumi și eonului veșnic al Împărăției divine ce va să vie. Îndrăzneala unui tratat de eshatologie poate fi admirabilă sau riscantă, poate relata și interpreta fenomene eshatologice sau chiar emite noi poziții în acest sens. Lucrarea de față atinge toată această suprafață ideatică ce înconjoară și formează caracterul unui tratat de eshatologie.

"În prefața cărții Venirea lui Dumnezeu. Tratat de eshatologie creștină (Presa Universitară Clujeană, Cluj, 2015), reputatul teolog Jürgen Moltmann vorbește despre sine. Într-o singură frază, probabil cel mai mare teolog evanghelic în viață își dezvăluie preocupările și, mai ales, stilul propriei teologhisiri.
E un punct de vedere avizat și interesant, mai ales pentru cei care – studenți sau profesori – trudesc pe acest tărâm al științei lui/despre Dumnzeu."

-- Ghiță Mocan

"Nu am practicat teologia ca apologie pentru vechile învățături sau dogme bisericești, ci întotdeauna ca o călătorie de descoperire. De aceea, stilul meu de gândire este experimental: o aventură a ideilor, iar stilul meu de mesaj este sub forma propunerilor. Nu apăr nicio dogmă impersonală și nici nu exprim doar părerea mea personală, ci fac propuneri într-o comunitate. Enunțurile pe care le scriu sunt, de aceea, neasigurate și, precum spun unii, îndrăznețe. Ele trebuie să provoace gândire specifică și, în mod firesc, contradicție obiectivă. Și teologii aparțin comuniunii sfinților, căci și sfinții nu sunt doar păcătoși îndreptățiți, ci au avut uneori și îndoială, aparținând în egală măsură atât lumii, cât și lui Dumnezeu."

-- Jürgen Moltmann

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26078
Autor Jürgen Moltmann
Editura Ratio et Revelatio
Nr. pagini 440
Dimensiuni 14 x 20,5 cm
Anul publicarii 2015
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Studia Oecumenica
Editia Nu
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-973-595-818-3

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.