Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Venirea Domnului. O incercare de armonizare a textelor Scripturii

Beniamin Faragau

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 21 puncte.
21,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 21 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

În dorința de a înțelege tema Venirii Domnului, am privit epistolele lui Pavel adresate bisericii din Tesalonic ca pe o albie care adună afluenți din întreaga Scriptură. Astfel, am fost obligați să facem incursiuni în cărțile Apocalipsa, Daniel, Ezechiel, Zaharia, 1 Corinteni, Matei, 2 Petru, precum și în multe alte texte din Noul Testament, relevante pentru tema propusă. În abordarea noastră, am evitat speculațiile legate de când anume va veni Domnul, atenția rămânându-ne focalizată, pe de o parte, pe încercarea de a armoniza textele care fac referire la această temă, iar pe de altă parte, pe dorința ca Venirea Domnului să ne găsească pregătiți  pentru întâlnirea cu El. La Venirea Lui, toți cei care "n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire" (2 Tes. 2:12) vor fi osândiți, în timp ce Hristos va fi "proslăvit în sfinții Săi și privit cu uimire în toți cei ce vor fi crezut" (2 Tes. 1:10).

Cuprins

1 Tesaloniceni - 15
O zi a izbăvirii de mânia viitoare - 25
O zi a răsplătirii - 39
O zi a glorificării lui Hristos în noi - 51
O zi a marii reîntâlniri - 65
Domnia de o mie de ani - 81
Teorii legate de mileniu - 105
Israel și Gog din țara lui Magog - 119
Pregătirea pentru marea reîntâlnire - 137
2 Tesaloniceni - 149
Semnele Venirii Domnului - 163
Judecata finală - 175
Concluzii - 187

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25553
Autor Beniamin Faragau
Editura Istoria binecuvantarii
Nr. pagini 192
Dimensiuni 15,5 x 23,5 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta rigida
Legare coasere
Limba Romana
ISBN 978-973-53-2223-6

Comentarii

Comentarii (1)

strict ce spune scriptura despre venirea Domnului, fara povestiri si devotionale Comentariu de Ionel C
Evaluare
Cred ca cu totii avem intrebari cum ar fi:
- ce se va intampla la venirea Domnului ?
- ce inseamna domnia de 1000 de ani ?
- care sunt semnele venirii Domnului ?
- pe ce baza vom fi Judecati ?
Aceasta scurta carte incearca sa raspunda clar acestor intrebari.
Un lucru care imi place la Beniamin Faragau este ca dintotdeauna a evitat, si ne-a invatat si pe noi, sa scoata textele din context si sa predice tematic.
Imi amintesc cum la serile de studiu ne invat mereu ca daca ai in minte o idee/tema anume, e un pericol sa cauti texte in Scriptura pentru a iti sustine ideea ta. Lucrul ca care ne indemna dansul mereu este ca luam o carte din Scriptura si sa o analizam verset cu verset, capitol cu capitol.
Si asa s-au nascut si Comentariile dansului, o munca de ani de zile adunata in voluminoasele comentarii pe 1-2 Corinteni, pe Exod, pe Matei, pe Apocalipsa chiar doua volume, pe 1-2 Tesaloniceni si asa mai departe.
Totusi dupa ani de studiu al cartilor in acest mod, in ultimii ani Beniamin Faragau a inceput sa scrie si carti tematice. Aceasta este una dintre ele.
Am pornit cu incredere sa o citesc, stiind ca in spatele ei se afla comentarii clare, exegetice, al tututor cartilor Scripturii despre care se aminteste in aceasta carte.
Cartea este relativ scurta si usor de citit, are sub 200 de pagini si este clar structurata, nu trebuie sa fii teolog sau pastor ca sa o poti citi.
Autorul incepe cu o analiza cartii 1 Tesaloniceni ca fundatie pentru ceea ce va urma, apoi se analizeaza Apocalipsa 20 pentru a se putea explica domnia de 1000 de ani. Beniamin Faragau este cunoscut ca fiind dintre aceea care sustin pozitia Bisericii Primare cu privire la mileniu: 1000 de ani aici pe Pamant. Cu toate acestea se prezinta in carte succint si usor de urmarit si celelalte teorii referitoare la Mileniu. Am gasit interesant si capitolul in care pe langa Apocalipsa 20 ni se prezinta si o analiza a Ezechiel 38-39 despre Gog si Magog si un posibil raspuns la intrebarea daca cei din Ezechiel se refera la acelasi eveniment ca cel in Apocalipsa.
Semenele venirii Domnului sunt analizate pe parcursul a 2 capitole care in fapt reprezinta o analiza in sine a textelor relevante din cartea 2 tesaloniceni .
Va indemn la lectura acestei carti, mai ales daca sunteti genul care se pierde in comentarii voluminoase dar totusi vrea sa afle raspunsul la intrebarile de mai sus !
Ionel C, Cluj.
(Postat pe 09.03.2019)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.