Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Destinul crestinismului in postmodernism. Conceptul de "gandire slaba" in viziunea lui Gianni Vattimo

Valentin Dedu

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 65 puncte.
65,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 65 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Conceptul de «gândire slabă» are o proeminență filosofică efectivă pentru discursul filosofic contemporan și capătă valențe practice în abordarea problemelor actuale ale societății."

-- Alexandru Boboc, academician

Preocupările mele pentru filosofia contemporană în raport cu înţelegerea fenomenului religios mi-au înlesnit contactul cu Gianni Vattimo, un filosof contemporan ofertant în teme şi abordări interesante. O contribuţie majoră a lui Gianni Vattimo este readucerea religiei în centrul dezbaterilor filosofice contemporane. În acest context, Vattimo propune teme precum secularizarea ca destin al creştinismului, revirimentul discursului religios în context social şi academic, viitorul religiei, Dumnezeu ca subiect al devenirii, moartea lui Dumnezeu, postsecularizare și postcreştinism, desecularizare, violenţa religioasă, religia postmodernităţii etc. Pe de altă parte, deşi am considerat că postmodernismul îşi va produce efectele în România un pic mai târziu decât în Occident, în ultimii doi ani mi-am dat seama că noul curent de gândire care poate fi descris mai uşor prin postmodernism decât prin orice alt termen este foarte prezent în contextul public românesc, şi nu a avut nevoie decât de câteva momente sociale ca să îşi arate faţa: presiunea pentru discursul „corect politic” sau „corectat politic", accentul pus pe diversitate şi toleranţă ca valori esenţiale ale societăţii în dauna libertăţii de expresie sau de conştiinţă, atacarea instituţiilor tradiţionale precum familia şi biserica, ofensiva ideologiei de gen, răspândirea gândirii de stânga de sorginte neomarxistă, toate acestea ne pun în faţa unor realităţi despre care nici nu credeam că vom vorbi cu 10 ani în urmă. Astfel spus, postmodernismul a venit în România cu bune şi cu rele, iar cartea de faţă, sper eu, ne va ajuta să îl înţelegem mai bine.

Valentin Dedu este căsătorit cu Corina Dedu, locuiesc în Timişoara şi au trei copii. Valentin este implicat în slujirea pastorală de peste cincisprezece ani şi a participat la dezvoltarea de programe educaţionale şi de reintegrare socială. În 2016 şi-a obţinut doctoratul în filosofie. Este autorul a mai multor articole pe teme de viaţă creştină şi familie, precum şi de articole ştiinţifice publicate în reviste şi lucrări de specialitate. A publicat patru cărţi: Îndrăzneşte să visezi (2007), Păcatul omiterii (2012), În prezenţa Lui (2014) şi Drumul schimbării (2016) împreună cu Corina. 

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25973
Autor Valentin Dedu
Editura Kingdom Design
Nr. pagini 360
Dimensiuni 15 x 23 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786069469347

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.