Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Viitorul predicării. Predicarea expozitivă în dialog cu Noua Omiletică

Constantin Ghioancă

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 37 puncte.
Browse
37,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 37 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Lucrarea Viitorul predicării – predicarea expozitivă în dialog cu Noua Omiletică, scrisă de Dr. Constantin Ghioancă, reprezintă un studiu remarcabil, în domeniul omileticii, disciplină pe care autorul o predă în cadrul Institutului Teologic Baptist din București. Această lucrare se distinge ca o lucrare de pionierat în spațiul teologic evanghelic românesc. Meritul autorului este acela de a pune în dialog cele două sisteme omiletice, sugerând rolul pe care predicarea îl are în cadrul koinoniei ecleziale.  O reîntoarcere la predicarea autentică, biblică și contemporană poate reda sănătatea și vitalitatea bisericilor de azi și poate conduce la maturitate pe membrii acestora, făcând astfel relevant mesajul evangheliei pentru lumea de azi.

-- Pastor Conf. Univ. Dr. Daniel MARIȘ
Rectorul Institutului Teologic Baptist din București

Este viitorul predicării axat pe crearea unor experiențe religioase în rândul ascultătorilor? Autorul lucrării caută un răspuns la această întrebare, interacționând cu cele mai noi modele de predicare din sfera omileticii contemporane, studiindu-le critic, indicând avantajele și limitele lor și punându-le în dialog cu predicarea expozitivă. Un demers amplu și curajos, din care cititorul nu poate decât să iasă câștigat!

-- Conf. Dr. Sorin BĂDRĂGAN
Prodecan, Facultatea de Teologie Baptistă, Universitatea din București

„Străluceşte în inimile noastre, Iubitorule de oameni, Stăpâne, lumina cea curată a cunoaşterii Dumnezeirii Tale, şi deschide ochii cugetului nostru spre înţelegerea evangheliceştilor Tale propovăduiri. Pune în noi şi frica fericitelor Tale porunci, ca toate poftele trupului călcând, vieţuire duhovnicească să petrecem, cugetând şi săvârşind toate cele ce sunt spre bună-plăcerea Ta” (Liturghia Sf. Ioan Hrisostom). Rostită înaintea lecturii evanghelice, rugăciunea aceasta ascunde nădejdea oricărui semănător în ogorul Domnului: Doamne, arată-mi calea de „a-i răni la inimă” pe cei pe care azi mi i-ai așezat înainte-mi! (Fapte 2:37)
Realizată ca demers științific, de analiză critică a câtorva modele omiletice apărute în ultimii 50 de ani în sânul civilizației occidentale, lucrarea de față este un răspuns la întrebarea: Pot fi utile astfel de modele în spațiul creștin românesc?

-- Dumitru A. VANCA, Facultatea de Teologie, Alba Iulia

O pledoarie binevenită în favoarea predicării expozitive. Are toate ingredientele: acuratețe științifică, savoare polemică, fundamentare biblică și, nu în ultimul rând, pasiune pentru Hristos și Biserica Lui.

-- Dr. Gheorghe MOCAN
Facultatea de Științe Umaniste și Sociale; Centrul de Studii Interculturale și Interconfesionale „Corneliu Constantineanu” – Universitatea „Aurel Vlaicu”, Arad.

Constantin Ghioancă este doctor în teologie şi filosofie (Universitatea din Bucureşti), cadru didactic la Institutul Teologic Baptist din Bucureşti şi pastor al Bisericii „Adonai” din aceeaşi localitate. Este căsătorit cu Cristina, alături de care se bucură să crească trei copii: Teofil, Elias şi Emma.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27737
Autor Constantin Ghioancă
Editura Risoprint
Nr. pagini 272
Dimensiuni 21 x 29,7 cm
Anul publicarii 2021
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9789735327798

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.