Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Predicarea penticostala

Ray H. Hughes

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 13 puncte.
13,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 13 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cea mai recenta carte a lui Ray H. Hughes, "Predicarea penticostala" pare sa fi aparut la momentul potrivit. Trezirea penticostala sau carismatica din intreaga lume arata semnele unei cresteri continue. Punctul culminant al acelei mari miscari, numita Miscarea Evanghelica, devine tot mai evident, iar penticostalii au avut un impact nevisat in urma cu un deceniu asupra institutiilor sociale si religioase.
Majoritatea cartilor publicate pana in prezent in legatura cu acest subiect, fara a mai pune la socoteala articolele si editorialele revistelor, indica un interes si un entuziasm nemaiintalnit in intelegerea penticostalilor si a ceea ce-i face o forta vitala in lumea zilelor noastre.
Dr. Hughes nu ofera explicaþii noi cu privire la acest fenomen - la fel ca si ceilalti, el atribuie miracolul trezirii in intregime lucrarii Duhului Sfant in vieþile oamenilor - dar abordeaza subiectul dintr-o perspectiva arecum diferita. Din note, schite de predici si experiente personale acumulate de-a lungul unei perioade de peste 40 de ani, el isi destainuie inima si isi impartaseste gandurile intr-o maniera ce va parea interesanta celor de aceeasi parere si chiar si celor ce nu sunt de acord cu teza lui de inceput. Rareori s-a mai intalnit un autor care sa fie atat de potrivit pentru subiectul sau. Ray H. Hughes s-a nascut la 7 martie, 1924, fiind fiul unui predicator penticostal pionier. El l-a primit pe Isus Cristos ca Mantuitor personal la frageda varsta de 9 ani. Acum, dupa 41 de ani de lucrare, a slujit biserica in calitate de evanghelist, pastor, director si director executiv local. S-a distins ca lider de tineret, slujind ca director general pentru tineret si educaþie crestina in Church of God; ca educator crestin, atunci cand a fost presedintele facultatii Lee College; si ca lider denominational, fiind ales de doua ori director general in Church of God.
Inflacararea lui Ray H. Hughes ca predicator penticostal este recunoscuta de multi ani, atat inlauntrul cat si in afara denominatiunii sale si a slujit ca invitat special la multe intalniri interdenominationale, incluzand patru Conferinte Penticostale Mondiale. Cei care-l cunosc cel mai bine, in special cei care au urmarit lucrarea sa indeaproape, simt ca ceea ce il caracterizeaza mai mult este evanghelismul. Intotdeauna a fost si va ramane un om a carui inima arde cu ardoare pentru cei pierduti. In clipele de meditatie, el recunoaste ca Dumnezeu l-a chemat sa fie evanghelist; si fara indoiala, evanghelizarea a caracterizat fiecare aspect a lucrarii sale de-a lungul celor 4 decenii.
Astfel, se pare ca datorita experientei de viata, a succesului personal in ceea ce priveste predicarea si a sentimentelor sale legate de ceea ce poate fi realizat prin predicare, el este cel mai potrivit pentru a vorbi despre acest subiect. In timp ce au existat multe voci care s-au ridicat sa laude sau sa apere experienta penticostala, putine au fost scrise si spuse despre predicarea penticostala in sine.
Cititorul va observa imediat ca Dr. Hughes da o definitie clara a ceea ce inseamna predicarea penticostala. Este vorba de un concept care incurajeaza la studiere si la a deveni cel mai bun instrument posibil, in timp ce, in acelasi timp permite curgerea libera a Duhului Sfant atat in viata vorbitorului (predicatorului) cat si in fiecare predicare de la amvon. In acelasi timp, conceptul lui este unul ancorat puternic in Cuvantul lui Dumnezeu, unul care nu lasa loc frivolitatii sau exceselor puse cateodata in carca penticostalilor.
In aceasta carte nu vei afla raspunsuri simple sau explicaþii dintr-o singura propozitie. Nu vei gasi eforturi banale care vor incerca sa arate cum poti deveni un predicator penticostal de succes. Respectul lui Ray Hughes pentru toate acele elemente complexe care contribuie la succesul predicarii este prea mare. Ceea ce vei gasi este efortul generatiei a doua de penticostali, in balanta si contrabalanta cu acei multi factori care au facut parte din lucrarea sa multi ani; acest efort poate fi atat taios cat si emotional; dar si un efort care este intotdeauna plin de convingere si misiune.
S-ar putea sa gasesti unele surprize in aceasta carte, dar, cu siguranta, cand o vei termina vei avea o mai buna intelegere a Cuvantului lui Dumnezeu si vei putea inainta ca predicator al Evangheliei in duhul si puterea penticostala. Desi s-ar putea sa nu fii de acord cu tot ceea ce spune Ray H. Hughes legat de predicarea penticostala, totusi nu vei putea nega atractivitatea conceptelor sale si te vei bucura ca el crede si scrie atat de plin de convingere despre posibilitatea realitatii unei asemenea predicari in zilele noastre.
Si ... o astfel de predicare fiind posibila ... s-ar putea sa te simti in mod ciudat inclinat sa incerci sa vezi ce poate si ce va face Dumnezeu in propria ta viata.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24119
Autor Ray H. Hughes
Editura Nu
Nr. pagini 100
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum N/A
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.