Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Predicarea. Comunicarea credinţei într-o epocă a scepticismului

Timothy Keller

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte.
49,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

CARTEA ARE LACUIRE SELECTIVA SI CLAPETE - CEEA CE O FACE UN CADOU ALES PENTRU ORICE SLUJITOR

Celor mai mulți creștini – inclusiv pastorilor – li se pare dificil să vorbească despre credința lor în așa fel încât cei care îi aud să cunoască puterea Evangheliei de a schimba viața oamenilor. Timothy Keller este cunoscut pentru predicile sale profunde, erudite și totodată practice, pentru modul în care ajută oamenii să se înțeleagă pe ei înșiși, să-L întâlnească pe Isus și să aplice Scriptura în viața de zi cu zi.

Prin cartea de față, Timothy Keller a pus la îndemâna tuturor un ghid, potrivit pastorilor, dar și oricărui credincios, care ajută cititorii să-și prezinte credința în așa fel încât ceilalți să fie transformați. Într-o vreme în care scepticismul crește în fiecare zi, un astfel de material este esențial.

Scopul predicii este acela de a face ca adevărul să fie captivant și real pentru inimă, nu doar clar și ușor de înțeles de către minte. Schimbarea se întâmplă nu numai oferindu-i minții noi argumente, dar și hrănind imaginația cu noi frumuseți.
— Timothy Keller

Pentru orice slujitor, învățător, scriitor sau blogger, evanghelist, politician, artist, jurnalist sau lider de tineret, pentru orice părinte sau educator, pentru oricine are influență (...) cartea aceasta va fi un ajutor excepțional.
— Byron Borger

Diferența dintre o predică bună și una slabă își are, în cea mai mare parte, rădăcina în predicatori; în darurile și talentele lor și în pregătirea pe care o investesc în fiecare mesaj. Înțelegerea textului biblic, formularea unei schițe și a unei teme clare, dezvoltarea unui argument convingător, folosirea unor ilustrații pătrunzătoare, a unor metafore și a unor exemple practice, analiza incisivă a motivațiilor inimii și a presupozițiilor culturale, aplicații
pertinente la viața reală, toate acestea cer timp și muncă asiduă. Pentru a pregăti o predică în felul acesta, e nevoie de multă muncă și pentru a fi în stare să faci această muncă și apoi să prezinți cu măiestrie predica e nevoie de ani de zile de practică.

Cu toate acestea, deși diferența dintre o predică bună și una slabă este în general făcută de predicator, diferența dintre predicarea bună și cea excelentă constă, în cea mai mare parte, în lucrarea Duhului Sfânt care lucrează atât la inima ascultătorilor, cât și la cea a predicatorului.

TIM KELLER s-a născut și a crescut în Pennsylvania, iar studiile și le-a făcut la Seminarul teologic Gordon-Conwell din cadrul Universității Bucknell, precum și la Seminarul teologic Westminster. În 1989, împreună cu soția sa, Kathy, Timothy Keller a pus bazele bisericii prezbiteriene Redeemer din Manhattan, New York. Astăzi, Redeemer are aproape șase mii de membri ce participă regulat la serviciile bisericii, un mare număr de biserici-surori și desfășoară o lucrare de plantare de biserici în marile orașe ale lumii. Timothy Keller este autorul multor cărți foarte apreciate, printre care: Argument pentru Dumnezeu, Dumnezeul risipitor, Sensul căsniciei, Profetul risipitor etc.
 
Cuprins

Introducere. Trei niveluri ale propovăduirii Cuvântului
Prolog. Ce face ca predicarea să fie bună?

Partea întâi – Slujind Cuvântul
Predicarea Cuvântului
Predicarea Evangheliei în fiecare predică
Predicarea lui Hristos din întreaga Scriptură

Partea a doua – Atingând oamenii
Predicându-L pe Hristos culturii
Predicarea și mintea modernă (târzie)
Predicarea lui Hristos care atinge inima

Partea a treia - Dovezi date de Duhul și de putere
Predicarea și Duhul Sfânt

Mulțumiri
Apendice
Scrierea unui mesaj expozitiv
Note

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28064
Autor Timothy Keller
Editura Gramma
Nr. pagini 345
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila, cu flapsuri
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-8987-86-6

Comentarii

Comentarii (1)

Fabuloasă Comentariu de Lucian
Evaluare
O carte excelentă pentru înțelegerea și îmbunătățirea artei de a predica intr-un context confuz, sceptic și dinamic precum cel al lumii contemporane. Tim Keller împărtășește din experiența personală și oferă linii directoare de mare ajutor. Cartea face bună pereche cu "Arta predicării" a lui M. Lloyd Jones. (Postat pe 29.09.2022)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.