Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Ce frumos va fi in cer

Teodor Codreanu

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte.
20,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Teodor Codreanu biografie 1928, 20 august - s-a nascut Teodor Codreanu, al doilea dintre cei patru copii ai familiei, in localitatea Avram Iancu, jud. Bihor. 1940 -- s-a mutat in Timisoara pentru completarea studiilor. 1946, 23 august - i s-a oficiat botezul in apa de catre pastorul Izbasa Alexandru, in Biserica Penticostala din cartierul Ronat, Timisoara. 1956, 26 iunie - i s-a oficiat casatoria cu Aurica, in localitatea Chier, jud Arad. Li s-au nascut 3 copii, Estera -- 1957, Ioan -- 1959 si Marcel -- 1961. 1964 -- a preluat conducerea Bisericii (pe strada Mangalia, Timisoara). 1970 -- a fost ordinat pastor al Bisericii. 1973 -- Biserica se muta intr-un locas nou, pe strada Romulus, deoarece a crescut foarte mult numeric. 1988 -- Biserica, devenita "Elim" se muta pe strada Virgil Madgearu, Timisoara, intr-un locas deosebit, construit cu mare daruire si sacrificiu in anii comunismului. 2004, 27 septembrie -- Pastorul Teodor Codreanu, mult iubit si respectat de catre toti cei care l-au cunoscut, s-a intors acasa, la Domnul lui pe care l-a slujit cu devotare.

Pastorul Teodor Codreanu a fost un om foarte daruit lucrarii lui Dumnezeu si a slujit cu multa pasiune, pastorind Biserica Elim din Timisoara. Pe langa alte daruri pe care le avea, fratele Codreanu a compus multe poezii, lasand in urma lui o bogata mostenire spirituala. Deoarece manuscrisele originale au disparut intr-o imprejurare nefericita, miscati de Duhul Domnului, cu multa dragoste si tenacitate, un grup de oameni inimosi au adunat laolalta o parte din poeziile compuse de fratele Codreanu. Nu au existat prea multe resurse de a le recupera in intregime. Poeziile publicate in aceste doua volume au fost refacute dupa cateva caiete vechi, scrise de mana inca din decada 1950-1960. Nu se cunosc datele exacte ale compunerii lor, doar datele la care au fost copiate unele dintre ele. Multumim pe aceasta cale, si Dumnzeu sa-i rasplateasca pe cei care le-au copiat de mult, si le-au pastrat. Cateva dintre poezii au date mai recente, cum ar fi anii 1989, 2000. Acestea au fost scrise dupa originalele pastrate de familie. Stim ca mai exista poezii foarte frumoase care inca nu au fost gasite. Speram ca se vor gasi, ori copiate, ori inregistrate pe banda magnetica. De aceea, rugam pe toti cei care mai au poezii compuse de fratele Codreanu, sa ne contacteze pentru publicarea lor. Comitetul editorial a hotarat publicarea acestor doua volume deocamdata, "Alfabetul limbii sfinte" si "Ce frumos va fi in cer", pentru a fi mai usor accesibile doritorilor. Pe masura ce se vor mai gasi si alte poezii ale autorului, vor fi publicate in alt volum. Cu siguranta s-au strecurat unele mici greseli, dar bogatia ideilor si frumusetea versurilor s-a pastrat in cea mai mare parte. Multumim lui Dumnezeu pentru inspiratia data, si pentru toti oamenii care se pun in slujba Lui, cu darurile pe care le au, tot de la El. Numele Domnului sa fie Slavit!
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22737
Autor Teodor Codreanu
Editura N/A
Nr. pagini 260
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.