Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cantarile Domnului

Dionisie Giuchici

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte.
30,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Dionisie Giuchici
(1938-2004)

"Am vazut lumina zilei la 16 lanuarie 1938, in satul Buzad din Banat, in casuta de langa padurea numita Parcul Regal. Satul nostru, al carui nume inseamna "grau" in limba maghiara, numara cam 380 de case, asezate de-a lungul a trei ulite. Ulita Mare trecea prin mijlocul satului, o alta ulita urca pe deal iar a treia cobora in vale, unde se afla asezata si casa noastra." Asa incep amintirile autobiografice ale omului, credinciosului si poetului, care impreuna formeaza personalitatea unica a lui Dionisie Giuchici, asa cum l-am cunoscut.

"Pe islazul de langa Dealul Mare mi-am petrecut parte din copilarie", continua el, "jucandu-ma fericit cu alti copii din sat", o fericire mult prea scurta pentru baiatul nascut intr-o familie de oameni saraci, care s-au luptat din rasputeri sa faca fata nevoilor familiale si sa creasca cinci copii. Mult prea curand, in anii fragezi ai copilariei, Dionisie fu trimis sa pasca vitele oamenilor din sat, contribuind astfel la saracaciosul venit al familiei sale. Fara incaltaminte in picioare, fara apa de baut, doar cu o bucata de mamaliga in traistuta lui de lana, nevarstnicul pazitor ratacea pe islazul satului cat era ziulica de lunga. "Nu-mi placea slujba de pazitor la animale" isi amintea Dionisie, "dar ma gandesc ca bunul Dumnezeu a vrut sa ma treaca si pe mine prin necazuri, inca din copilarie, ca sa ma pregateasca pentru Imparatia Sa, ca pe losif, ca pe Moise, ca pe Domul Isus." In ciuda trudei si a lipsurilor indurate de mic, Dumnezeu oferea copilului Dionisie compensatii, de altfel nebagate in seama de cei mai multi copii de varsta lui. In timpul lungilor zile de lucru, Dionisie gasea un refugiu in natura inconjuratoare si se folosea de capacitatea de a-i gusta frumusetile, daruite de Sus, care-i imbogateau viata launtrica, modelandu-i profilul interior pentru viitoare misiune poetica. "Dumnezeu imi deschidea ochii sa vad frumusetea pusa de El in natura. Ascultam cu placere cantatul pasarelelor din crang, sau tolanit la umbra, priveam corbii negri care se roteau croncanind deasupra padurii. Cerul era parca mai senin pe vremea aceea." Scenele deschise atunci larg in fata ochilor lui de copil au ramas intiparite pentru totdeauna in memoria poetului, dandu-i ghes sa le zugraveasca in versuri care aduceau lauda Creatorului.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24928
Autor Dionisie Giuchici
Editura Nu
Nr. pagini 160
Dimensiuni 15 x 21 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.