Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Vrednic este Mielul. Vol. I. Antologie de cantari pentru coruri mixte

Geo Dumitrascu, editor

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 23 puncte.

Pret normal: 25,00 Lei

23,25 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 23 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Antologie de cantari pentru coruri mixte
Mod legare: spirala

Cuvint inainte

Muzica a fost adusa pe pamint din cer, prin intermediul servitorilor lui Dumnezeu, ingerii, al caror cor a rasunat cand a fost adusa vestea venirii in lume a Salvatorului, Cristos Domnul (Luca 2:14), si care se reunesc in corul imens de miliarde, pentru a se inchina Mielului si a-I aduce "onoare, glorie si lauda", asa cum ne descrie loan imaginea extraordinara avuta in viziunea lui din Apocalipsa 5:12.
Tot ingerii transmit in cer lauda noastra, adusa ca ofranda la tronul unde domneste in glorie Regele regilor si Domnul domnilor. Nu ar trebui niciodata sa uitam marele adevar ca de fapt numai Cineva este demn "sa primeasca puterea, bogatia, intelepciunea, taria...", numai Lui I se cuvine toata lauda, numai El, "Mielul care a fost injungheat" si care "sta pe tron si stapineste in vecii vecilor", este vrednic sa I se aduca toata lauda, onoarea si gloria (Apocalipsa 5:13).
Intr-adevar, avem multe motive sa-L laudam pe Cel ce ne-a creat si ne-a salvat. Viata noastra intreaga nu ar fi suficienta sa-I multumim pentru tot ce-a facut pentru noi. "O, de-as avea eu limbi o mie si mii de buze sa cuvint / Pe tonuri mii o armonie, spre slava Celui pururi sfint...", asa ne exprimam aceasta minunata dorinta intr-o frumoasa si binecunoscuta cintare. Inchinarea noastra prin psalmi, imnuri si cintari spirituale este in acelasi timp un bun antrenament pentru ceea ce ne asteapta in eternitate, unde vom cinta mereu si mereu, impreuna cu corul ingerilor.

Culegerea de cintari pentru coruri mixte, reunite in volumul de fata, isi propune sa vina in ajutorul dirijorilor care activeaza in biserici unde dispun de coruri neprofesioniste. Veti gasi aici cintari mai mult sau mai putin cunoscute, pentru diverse ocazii, cu dificultate medie, care pot fi abordate de coruri mari si/sau mici, ori de formatii reduse ca numar. Cintarile au fost alese din diferitele volume aparute de-a lungul timpului, respectindu-se in general partiturile. S-a intervenit uneori la modificarea textului, aceasta doar pentru o mai buna corelare cu accentele muzicale, fara a fi afectat mesajul cintarii. Nu s-au introdus cintarile care se cinta in perioada marilor sarbatori crestine (Nasterea si Invierea Mantuitorului), acestea urmind a fi reunite in volumul 2.
Speram ca scopul dorit de cei care servesc in compartimentul muzical al bisericilor sa fie atins, iar acest volum sa fie de un real folos in lucrarea la care am fost chemati. Dorim ca Dumnezeu sa-si dea binecuvintarea peste aceasta stradanie, noi considerindu-ne doar niste robi netrebnici, dar credinciosi ascultatori, umili si implinitori ai Cuvintului Sau.

SOLI DEO GLORIA!

Timisoara, iulie 2006

-- Geo Dumitrascu

Ce poate fi mai minunat decit aparitia unei noi culegeri de imnuri religioase? Ani de zile am fost privati de accesul la cele mai valoroase piese muzicale universale si romanesti.
Acum cind acest gol editorial este in mare parte umplut, consider ca e frumos sa multumim Domnului si sa-L laudam pentru stradania celor care s-au pus in slujba lucrarii muzicale din bisericile noastre.
Nu numai ca readuce in circulatie o serie de cintari oarecum "uitate", dar aceasta culegere acopera o larga tematica repertoriala, fiind si un mijloc util de educatie muzicala, de inaltare spirituala, de folos tuturor generatiilor care iubesc muzica si Cuvintul lui Dumnezeu. "Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cintari de lauda si cu cintari duhovnicesti si cintati si aduceti din toata inima lauda Domnului" (Efeseni 5:19).

-- Teodor Caciora
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21263
Autor Geo Dumitrascu, editor
Editura N/A
Nr. pagini 324
Dimensiuni 18 x 23 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (2)

Comentariu de Mihaela
Evaluare
Cand o sa mai fie cartea aceasta disponibila? (Postat pe 14.10.2011)
Comentariu de I am
Evaluare
Am cautat ani de-a randul o astfel de culegere. Ca dirijor, mutumesc acelora carora Domnul le-a pus pe inima o astfel de lucrare. Mi-ati fost de mare ajutor! (Postat pe 24.07.2007)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.