Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Cer senin. O colectie pentru cor barbatesc

Nicolae Moldoveanu & Daniel Motocan

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 22 puncte.
22,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 22 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cu notatii muzicale
Aranjamente: Daniel Motocan

Prefata

Uitandu-se la cerul senin prin gratiile celulei 13, fratele Nicolae Moldoveanu a primit speranta dumnezeiasca, desi imprejurarile vietii erau dintre cele mai grele: arestat pentru crima de a compune cantari spre slava Domnului, departe de familie, inchis intr-o celula foarte friguroasa, flamand, fara sa stie ce il asteapta maine. In acea zi din ianuarie 1960, dupa ce a fost scos in ger in pantaloni scurti, fratele Nicolae privea cerul cu gandul la familia lui draga. Peticul de cer vazut din celula i-a dat o mare speranta de vesnicie. Atunci a fost scrisa cantarea care da titlul acestei colectii. Ultima strofa a cantarii spune:

Cer frumos, cer frumos,
Loc al Domnului Hristos,
Voi fi dus, voi fi dus
In curand la tine sus!

In vara anului 2007 fratele Niculita s-a dus in acel cer frumos descris in cantare.

In timpul detentiei (1959-1964), fratele Niculita a trait ceva ce putini dintre noi ne putem inchipui. Timp de o luna si jumatate nu si-a putut aduce aminte nici o poezie si nici o cantare, din cauza socului. Dar i-a cerut Domnului sa-i arate ce poate sa faca in inchisoare. Si Domnul i-a raspuns daruindu-i o cantare! Imi amintesc cat de bucuros am fost, spunea dumnealui, sa descopar ca si in inchisoare se poate lucra - compune si prelucra - desi nu erau creioane sau caiete la dispozitie! Cand am realizat asta, am simtit o bucurie care nu poate fi exprimata in cuvinte. In inchisoare a compus peste 360 de cantari, pe care le-a invatat pe de rost. Mi-am facut un program sistematic si foarte strict de repetare a cantarilor, ca sa nu le uit. In fiecare zi repetam un anumit numar de cantece. Si povara aceasta crestea pe masura ce treceau zilele si anii. Dar cand am iesit din inchisoare, am iesit cu vase de aur, asemenea evreilor din Egipt.
Oricine I-a vizitat pe fratele Niculita a avut privilegiul sa intalneasca un om mare al lui Dumnezeu, care a trait ca Domnul Isus cand a spus: Eu sunt bland si smerit cu inima. Pentru noi, seriozitatea cu care fratele Moldoveanu a abordat umblarea lui cu Dumnezeu este un model vrednic de urmat, fie ca vorbim de acei ani grei din inchisoare, cand a cugetat neincetat la Cuvantul lui Dumnezeu, cand a scris sute de cantari si le-a repetat zilnic, fie ca vorbim de anii de dupa eliberare, cand toata familia a fost hartuita cu perchezitii continue, fie ca vorbim de anii linistiti cand casa lui a fost deschisa mereu pentru oaspeti si, ulterior, de anii slabi ai batranetii. De fapt, o lectie importanta ce se desprinde din viata pe care a trait-o dumnealui este aceea de a duce la bun sfarsit alergarea spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu in Hristos Isus.
Prin aceasta publicatie destinata corurilor si ansamblurilor barbatesti, cu aranjamente realizate de talentatul tanar Daniel Motocan, dorim ca generatiile care nu-l cunosc pe fratele Moldoveanu sa descopere comoara ascunsa in creatia dumnealui. Intelegerea nascuta din ampla lui experienta a ceea ce inseamna trairea cu Domnul Isus impartasind suferintele Lui este exprimata in multe cantari pline de miez, vrednice a fi cantate de generatiile de romani care vor veni. Consideram aceste cantari foarte valoroase, cu texte care izvorasc dintr-o traire aproape de Domnul in vremuri grele. Ne rugam ca aceasta carte sa fie o binecuvantare pentru fratii care au cantat cantarile dumnealui timp de multi ani si sa-i imbogateasca pe aceia care sunt mai putin initiati in repertoriul acesta scris atat in vremurile grele cat si in vremurile bune ale vietii fratelui Niculita. Dorim ca toti cei care le canta sau le asculta sa fie imbarbatati in credinta care ne da puterea sa trecem biruitori prin orice imprejurare a vietii noastre.

Cuprins

1. Daca ne-adunam in Domnul
2. Tu mi-ai fost, Isuse, toata bucuria mea
3. Purtam in suflet dor de vesnicii
4. Cine mi-e Izvorul vietii?
5. Faca-mi-se totdeauna
6. Vino, Te-asteptam
7. Vine Domnul!
8. Mai avem putin de mers
9. Minunata-i noaptea sfanta
10. Inger alb
11. Eu sunt Domnul
12. De la iesle pan la cruce
13. Golgota, Golgota
14. Nu de frica pedepsirii
15. la jugul lui Hristos
16. Mintea omului e-o moara
17. Invata-ma sa faptuiesc
18. Cer senin
19. Cantati cu ochii-n lacrimi
20. Sa nu merg dupa un strain
21. Te-nalt, Doamne, pururi
22. Ce har
23. Din mormantu-ntunecat
24. E Ziua Bucuriei
25. Hristos a inviat din morti
26. Cel slavit de noi e Unul
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21853
Autor Nicolae Moldoveanu & Daniel Motocan
Editura N/A
Nr. pagini 24
Dimensiuni 21 x 30 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de dorin
Evaluare
felicitari pentru inspiratia divina de a prelucra cantari din tezaurul cantarilor compuse de fratele niculita. (Postat pe 10.10.2008)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.