Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Antologie de cantari corale crestine

Daniel Stauceanu (editor)

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 65 puncte.
65,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 65 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Lucrarea de fata incearca sa raspunda nevoilor actuale ale Bisericii de a exprima prin cant si neschimbarea si prospetimea credintei care a fost data o data pentru totdeauna sfintilor. Astfel, revigorarea cantului coral bisericesc materializata prin aparitia unor formatii corale performante cu dirijori si coristi profesionisti, alaturi de formatiile de amatori, au impus deopotriva revizuirea cantarilor vechi si reinnoirea repertoriului. De asemenea, alaturi de cantarile cu aranjamente foarte complexe, lucrarea contine piese la fel de valoroase care sunt insa accesibile si corurilor de amatori.
Structurata ca o antologie de lucrari corale crestine, lucrarea acopera o perioada de aproximativ cinci sute de ani, din secolul al XVI-lea pana astazi. Datorita faptului ca aceasta culegere contine piese atat din repertoriul universal cat si din cel national, ea reprezinta o piatra de hotar intre generatii. In timp ce se bucura de resursele si posibilitatile prezentului, noua generatie nu poate uita trecutul Bisericii decat cu pretul dezradacinarii si instrainarii de istoria harului lui Dumnezeu care a lucrat in vremurile pionieratului, martirajului si biruintelor credintei crestine asupra paganismului si ateismului.
Pastrand echilibrul intre trecut si prezent, intre continuitate si innoire, aceasta lucrare aduna intr-un singur volum cele mai valoroase cantari corale care s-au bucurat de o larga raspandire intre formatiile corale bisericesti din tara noastra.
Antologia cuprinde, intr-o forma revizuita, o buna parte din volumul: Cantarile Evangheliei, editia a Il-a, publicat de Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania, in anul 1982; reeditari din volumele: Cantarile Evangheliei, editia 1913; Imnurile Credintei, publicat de Valentin Popovici, volumele I si II din Cantarile Triumfului, publicate de Jean Staneschi, Pe drumul credintei; precum si din alte publicatii din tara si stainatate. La acestea se adauga un numar insemnat de traduceri, adaptari si compozitii noi.
Editia de fata este publicata sub ingrijirea profesorului Daniel Stauceanu care, pe linga compozitiile proprii sau lucrari preluate de la alti autori, a adunat, tradus, aranjat si corectat intreaga lucrare. La realizarea antologiei a colaborat, de asemenea, colectivul catedrei de Muzica Bisericeasca a Institutului Biblic "Emanuel" din Oradea sub conducerea lui Kenneth Tucker. [...] Dorim sa oferim aceasta lucrare tuturor bisericilor crestine romane din tara si diaspora, institutelor teologice, profesorilor si studentilor de la academiile si facultatile de muzica. Ne rugam ca si prin cant Biserica sa preamaresca pe Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, apropiindu-se tot mai mult de gloria vesniciei, si ca, in relatiile dintre ei, credinciosii sa fie tot mai asemenea Fiului, iar in relatiile cu lumea, prin puterea Duhului Sfint, Biserica sa imprastie mireasma cunoasterii lui Hristos prin Evanghelie.

-- Paul Negrut

(din Cuvant inainte)

> Antologie contine un numar de 302 cantari, cu notatie muzicala si text
> Editie cusuta, coperta imitatie piele, moale
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22506
Autor Daniel Stauceanu (editor)
Editura N/A
Nr. pagini 673
Dimensiuni 19 x 28 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (4)

Comentariu de adrian puscas Bucuresti
Evaluare
Cand a aparut pt prima data Antologia..avea anexata o ERATA uriasa. Intreb..Are corectiile corectate.?? revizuite??..pt ca e o munca mare...la cat de stufoasa era ERATA. (Postat pe 19.08.2015)
Comentariu de ionel
Evaluare
Buna, puteti afisa cuprinsul acestei Antologii. Este foarte important pentru a putea Comanda fara retinerii 100 de Exemplare. Multumesc (Postat pe 09.04.2015)
Comentariu de Mircea
Evaluare
Stiu ca s-au editat cel putin doua volume de Antologie. Primul nu am reusit sa il obtin nicicum. Daca cineva stie de unde se poate obtine rog sa imi scrie pe adelmiri2001@yahoo.com. Multumesc (Postat pe 04.01.2013)
Comentariu de Flaviu Mogosan
Evaluare
Indispensabila din punctul meu de vedere pentru un cor crestin neoprotestant. Nu exista argument pentru a nu avea aceasta culegere. Eu tocmai comand a 2-a. Pe departe cea mai completa si mai geniala culegere crestina de cantari de orice tip, e concluzia mea din toata experienta acumulata si dupa 16 ani de studii in muzica. (Postat pe 09.04.2011)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.