Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Teme ale teologiei Vechiului Testament

William Dryness

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte.
60,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Subiect:
Introducere in teologia biblica a VT prin prisma principalelor teme teologice ale acestuia.

Rezumat:
Crestinii au tendinta sa neglijeze cartile VT, poate cu exceptia Psalmilor, Proverbelor si a unor carti profetice. Desi aceasta stare de lucruri poate fi explicata prin importanta acordata Persoanei si lucrarii lui Hristos, consecintele negative sunt inevitabile: fara cunoasterea si intelegerea VT pierdem o mare parte din sfera de cuprindere a revelatiei de Sine a lui Dumnezeu si, in consecinta, avem o imagine incompleta despre scopurile si planurile Lui. In plus, predicatorii si misionarii care isi bazeaza intreaga pregatire pe NT nu au cum sa-i dea Cuvantului lui Dumnezeu intreaga sa putere. Nu in ultimul rand, pierdem puntea de legatura dintre Biblie si viata obisnuita, cea din "casa si in piata", unde putem cunoaste dragostea si indurarea lui Dumnezeu in termeni concreti. Fara VT, pierdem intelegerea adecvata a locului individului in familie, in comunitate si in stat, precum si a stilului de viata dat de Dumnezeu poporului Sau.

"Teme alte teologiei VT" ne propune un demers introductiv in teologia biblica a VT, tocmai pentru a acoperi golul existent in intelegerea acestei parti importante a Scripturii. Spre deosebire de teologia sistematica, ce se concentreaza pe relatia dintre temele biblice si implicatiile istorice si filozofice ale acestora, teologia biblica studiaza temele fundamentale recurente ale Bibliei, precum si caracterul lor progresiv, revelarea lor tot mai clara. Autorul, William Dyrness, nu doar ca este convins de importanta egala a celor doua testamente pentru crestin, dar ne ajuta sa vedem cum, asemenea unei simfonii, aceleasi "linii melodice" sunt dezvoltate sub forma unor teme esentiale introduse de VT si preluate pentru a fi duse la apogeu, "intr-o gama mai inalta" in NT, totul legandu-se "intr-un mod mai complex si minunat. Daca nu ascultam atent Vechiul Testament, s-ar putea sa nu auzim unele dintre cele mai miscatoare melodii ale Noului Testament." Cartea ne ajuta sa vedem modul in care VT contureaza si dezvolta urmatoarele teme-cheie: interactiunea lui Dumnezeu cu oamenii prin legamant; Legea ca element complementar legamantului; forma de inchinare instituita in sanul legamantului si relatia ei cu viata morala a comunitatii (etica si intelepciunea); viziunea legamantului final, pe care Hristos il va realiza prin moartea Sa.

Cuprins:

Prefata
Abrevieri
Introducere
1. Revelatia de Sine a lui Dumnezeu
2. Natura lui Dumnezeu
3. Creatia si providenta
4. Omul: barbat si femeie
5. Pacatul
6. Legamintul
7. Legea
8. Inchinarea
9. Evlavia
10. Etica
11. Intelepciunea
12. Duhul lui Dumnezeu
13. Profetia
14. Speranta lui Israel
Bibliografie
Indice de referinte biblice

Autor:
William Dyrness si-a luat licenta in teologie in Statele Unite, dupa care si-a continuat studiile in Europa (BA, Wheaton College; BD, Fuller Theological Seminary; DTh
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22510
Autor William Dryness
Editura Nu
Nr. pagini 280
Dimensiuni 17 x 23,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum N/A
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.