Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Strapuns pentru faradelegile noastre. Redescoperirea gloriei substituirii penale

Steve Jeffery, Mike Ovey, Andrew Sach

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte.
60,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Doctrina substituirii penale afirma ca Dumnezeu S-a dat pe Sine in Persoana Fiului Sau pentru a suferi in locul nostru moartea, condamnarea si blestemul datorate omenirii cazute ca pedeapsa pentru pacat. Credinta ca Isus a murit pentru noi, suferind mania Tatalui Sau in locul nostru, a fost izvorul nesecat de speranta pentru nenumarati crestini de-a lungul veacurilor.

Totusi, un numar tot mai mare de teologi si lideri de biserici pun sub semnul intrebarii aceasta doctrina, pretinzand, de exemplu, ca prin ea se explica gresit natura judecatii lui Dumnezeu; ca divizeaza Trinitatea; sau ca interpreteaza gresit texte cruciale precum Isaia 53 sau Marcu 10:45. Doctrina a fost descrisa in mod provocator ca "o forma de abuz cosmic impotriva unui copil". In ultimii ani, criticile -- inclusiv unele din interiorul miscarii evanghelice -- s-au intensificat. In plus, dezbaterea nu mai este limitata la spatiul academic, ci si-a croit drum patrunzand in carti si reviste crestine populare.

Ca raspuns, Jeffery, Ovey si Sach ofera o noua articulare si afirmare a substituirii penale. In Partea intai ei aduc probe in favoarea faptului ca doctrina este clar invatata in Scriptura; ca ea ocupa un loc central in teologia crestina; ca neglijarea ei are urmari pastorale grave; si ca ea are o genealogie impecabila in istoria bisericii crestine.

In Partea a doua, autorii abordeaza sistematic peste douazeci de obiectii specifice care au fost aduse impotriva substituirii penale. Expunerea si analiza lor clara, precum si raspunsurile pline de dragoste, dar ferme, sunt accesibile tuturor celor ce sunt cu adevarat preocupati de aceste chestiuni.

"Aceasta declaratie si aparare extinsa a conceptiei substitutive penale a mortii ispasitoare a lui Cristos raspunde unui exces de critici actuale ... cu o minutiozitate si eficacitate fara egal ... Salut acest tratat ca un tur de forta epocal."

-- J. I. Packer

"Cartea aceasta merita acel gen de circulatie larga realizata prin corespondenta care se facea cu o generatie in urma intre oameni de seama precum Leon Morris, Jim Packer si John Stott."

-- D. A. Carson

"Recomand aceasta carte pentru cercetarea ei cuprinzatoare si corecta a numeroaselor obiectii aduse impotriva doctrinei substituirii penale in ultimii ani."

-- I. Howard Marshall

Steve Jeffery a studiat teologia la Colegiul Teologic Oak Hill si in prezent este pastor asistent la Holy Trinity, Lyonsdown, in nordul Londrei. Este casatorit, are trei copii mici si a obtinut un doctorat in fizica de la Universitatea Oxford.

Mike Ovey este rector si conferentiar pe teme de doctrina si apologetica la Colegiul Teologic Oak Hill, Londra. El detine un doctorat in teologie trinitara de la King’s College, Londra. In trecut a lucrat ca avocat pus sa schiteze proiecte de legi pentru guvern, iar ulterior a slujit ca ajutor de paroh la All Saints, Crowborough, inainte sa predea la Colegiul Moore, Sydney.

Andrew Sach a studiat teologia la Colegiul Teologic Oak Hill, Londra, si in prezent detine o functie de conducere la St Helen’s, Bishopsgate, in centrul Londrei. El este coautor al cartii Dig Deeper! (IVP). A obtinut un doctorat in mecanismele auzului uman de la Universitatea York.

CUPRINS

Cuvant inainte
Multumiri
Autorii

Partea intai: Prezentarea cazului
1. Introducere
2. Cercetarea Scripturilor: bazele biblice ale substituirii penale
3. Asamblarea pieselor: cadrul teologic pentru substituirea penala
4. Explorarea implicatiilor: importanta pastorala a substituirii penale
5. Examinarea mostenirii noastre: descendenta istorica a substituirii penale

Partea a doua: Raspunsul dat criticilor
6. Introducere la dezbatere
7. Substituirea penala si Biblia
8. Substituirea penala si cultura
9. Substituirea penala si violenta
10. Substituirea penala si dreptatea
11. Substituirea penala si intelegerea noastra despre Dumnezeu
12. Substituirea penala si viata crestina
13. Un cuvant final

Anexa: O nota personala pentru predicatori
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23201
Autor Steve Jeffery, Mike Ovey, Andrew Sach
Editura N/A
Nr. pagini 370
Dimensiuni 16,7 x 24 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.