Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Profetii mesianice. Promisiuni, impliniri si asteptari legate de promisiuni

Caleb Nechifor

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

„Citind volumul de față, trebuie să subliniez relevanța tematicii. În cadrul teologiei, tematica propusă de dr. Nechifor Caleb se constituie ca esența dialogurilor creştino-iudaice. Legătura dintre Vechiul Testament şi Noul Testament scoate la iveală rădăcinile iudaice ale creștinismului european. În acest context, Vechiul Testament e în gândirea teologică cartea promisiunilor, iar Noul Testament e cartea împlinirilor. Domnul dr. Nechifor Caleb prezintă această tematică în mod exigent, consecvent, detaliat, sistematic şi cu acribie științifică. Tema este dezbătută în mod multidisciplinar, subliniind şi elementele teologiei sistematice în raport cu exegeza şi teologia biblică.
Partea scrisă cuprinde 327 de pagini plus 14 pagini de bibliografie şi 919 de referințe științifice în cadrul notelor de subsol, ceea ce dovedește orientarea științifică a domnului doctor. Lucrarea de față e organizată pe șapte capitole semnificative, tematica acestora îmbinând-se sistematic şi logic, astfel teza permite o lectură armonioasă pentru cititor.
În capitolul întâi, domnul Nechifor definește subiectul propus, importanța subiectului ca o tema semnificativă a Bibliei, subliniind faptul că, dintre profețiile biblice, peste 300 sunt mesianice. El accentuează cu desăvârșire că, dacă Vechiul Testament este o problemă a teologie creștine, atunci Mesia este inima acesteia. Consider că în acest capitol există două subcapitole relevante. Primul, în care se prezintă stadiul actual al cunoașterii în domeniul de cercetare și al doilea, în care se vorbește despre obiectivele cercetării și care accentuează relevanța stabilirii locului, timpului și modului în care se vor împlini promisiunile neîndeplinite.
În cadrul celui de-al doilea capitol, domnul dr. Nechifor dezbate conceptul de mesianism, prezintă persoana lui Mesia și verbele legate de problema împlinirii profețiilor. După această analiză, el trece la noțiunile Noului Testament.”

Fragment din Prefață (Prof. Univ. Dr. János Molnár)


„În mod clar, autorul contribuie în mod semnificatîv la înţelegerea şi aprofundarea comprehensiunii profeţiilor mesianice. Pe lângă abordarea cuprinzătoare, interdisciplinară, autorul redescoperă profeţiile mesianice şi împlinirile, aşteptările legate de aceste promisiuni.”

Pr. conf. univ. dr. Lehel Leszai

Nechifor Caleb Otniel Traian este profesor de Religie şi Informatică la Liceul Teoretic Creştin „Pro Deo" din Cluj-Napoca. În context eclesial, slujeşte ca prezbiter şi lider de tineret în Biserica Penticostală „Betania" din Cluj-Napoca. Din 2015 e coordonator al Departamentului de Tineret şi Copii al Comunităţii Regionale Penticostale Cluj (Cultul Creştin Penticostal din România). E pasionat de predicarea Evangheliei, activând în acest sens atât în Biserica locală, cât şi în diferite biserici din ţară şi străinătate.
În ceea ce priveşte studiile, e dublu licenţiat, având o licenţă în Informatică (la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca) şi una în Teologie penticostală pastorală (la Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti). A absolvit masterul în Baze de date (la U.B.B.) şi a obţinut titlul ştiinţific de doctor în Teologie în urma susţinerii tezei de doctorat în anul 2016, în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, sub coordonarea domnului prof. univ. dr. János Molnár, cartea de faţă fiind teza de doctorat a acestuia.
A scris peste zece articole ştiinţifice de specialitate publicate în reviste naţionale şi internaţionale. Locuieşte în Cluj-Napoca şi este căsătorit cu Alexandra.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25586
Autor Caleb Nechifor
Editura Mega
Nr. pagini 356
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta rigida
Legare coasere
Limba Romana
ISBN 978-606-543-952-8

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.