Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Mysterium Christi (VI). Meditații la Evanghelia după Luca

Wilhelm Dancă

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
Browse
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Citind volumul Meditații la Evanghelia după Luca vom putea descoperi că, pentru a cunoaște mai bine specificul acestei Evanghelii, ar trebui să începem cu lectura și meditarea secțiunii cuprinse între capitolele 9 și 18, care are forma unei mari „călătorii” a lui Isus, începînd din Galileea, trecînd prin Samaria și ajungînd la Ierusalim, acolo unde moare și învie. Isus „călătorește” însoțit de discipolii săi și de mari mulțimi de oameni, predicînd treptat despre subiectele caracteristice ale catehezei sale, în special despre milostivirea lui Dumnezeu, astfel că această „călătorie” se transformă într-o invitație la a-L „urma pe Christos”, ceea ce înseamnă parcurgerea mai multor etape de maturizare a credinței și de trăire a vieții evanghelice.

Structura fundamentală a volumului este similară celorlalte volume din seria „Mysterium Christi”, căci am propus un dialog dintre rațiune, credință și imaginație și, de aceea, prima meditație are un caracter filozofic, iar ultima se inspiră din literatură (proză sau poezie), pe cînd toate celelalte aprofundează teologic, pastoral și spiritual diferite teme din Evanghelia după Luca: mila și compasiunea lui Isus, rolul Duhului Sfînt în viața Domnului și a ucenicului, importanța rugăciunii, atenția față de femei, chemarea la convertire și pocăință, detașarea discipolilor de bunurile materiale, slujirea celor săraci și marginalizați și altele.

Sper ca cititorii să descopere că Meditații la Evanghelia după Luca este un volum prietenos, care poate fi citit fie urmînd ordinea cronologică a duminicilor de peste an, fie alegînd la întîmplare o meditație după nevoile spirituale ale fiecăruia. (Wilhelm Dancă)

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 29726
Autor Wilhelm Dancă
Editura Ratio et Revelatio
Nr. pagini 352
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2023
Seria Mysterium Christi
Volum VI
Colectie Fides
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-9659-62-5

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.