Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Introducere in teologie

J. C. Wenger

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte.
20,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cuvint inainte

Biblia nu este aranjata in forma unui tratat sistematic de doctrine (invataturi). In ciuda faptului ca ea este izvorul tuturor studiilor teologice, Biblia nu discuta Cristologia (invatatura despre Hristos) intr-un capitol, Soteriologia (invatatura despre mintuire) in altul si Eclesiologia (invatatura despre Biserica) in altul. Pentru a afla tot ceea ce ne invata Biblia despre un anumit subiect, trebuie sa recurgem la un manual de teologie sistematica.
Aceasta carte a lui J. C. Wenger nu este altceva decit o astfel de incercare de a grupa invataturile biblice intr-o structura sistematic ordonata si usor accesibila.
Cartea va fi foarte pretuita si de oamenii de specialitate si de credinciosii Bisericii. Limbajul ei nu este tehnic; stilul ei nu este complicat, ci simplu si cursiv. Ea va fi o binecuvintare pentru toti aceia care vor sa cunoasca si sa inteleaga mai bine Biblia.
lata ce spune autorul ei, J. C. Wenger, in prefata editiei americane:
"Prea multa vreme teologia s-a inchis intr-un limbaj uscat si prafuit, fara viata. Teologia este o disciplina biblica ce trebuie aplicata in viata de fiecare zi Ea trebuie sa lamureasca, nu sa creeze confuzie. Am urmarit sa scriu o carte care sa poata fi citita cu placere si care sa serveasca drept o introducere si o invitatie spre citirea unor alte carti, mai complicate si mai grele. Am incercat de asemenea sa ma concentrez mai ales asupra invataturilor care vorbesc despre Dumnezeu si despre mintuirea plina de har pe care o ofera El oamenilor, asupra lucrurilor care-L inalta si-L prezinta lumii pe Domnul Isus Hristos."
Spre deosebire de filosofie, care este o "dragoste de intelepciune", teologia este "cunoasterea lui Dumnezeu" si o carte consacrata ei trebuie sa ne ajute nu numai sa stim cine este Dumnezeu, ci sa ne faca sa ne si indragostim de Isus Hristos, Fiul Tatalui si Mirele nostru.
Cu multa emotie punem la dispozitia cititorilor romani aceasta carte care apare dupa decenii de intunerec spiritual si de lipsa a unor tiparituri religioase crestine. Am ales-o dintre altele care ne-au stat la indemina din cel putin doua motive majore: (1) Cartea este scrisa de im om cu o foarte buna pregatire scolastica, care s-a alimentat din cele mai diverse scoli traditionale ale crestinismului, calauzindu-se dupa principiul evanghelic: "Cercetati totul si opriti ceea ce este bun" (cartea devenind din cauza aceasta un veritabil "compendiu" de teologie biblica); si (2) Initial, cartea a fost destinata cititorilor "nespecializati" in teologie, iar autorul s-a straduit sa o scrie in limbajul obisnuit al omului de pe strada. Intr-adevar, in orice domeniu, specializarea produce im limbaj "pasaresc", impanat cu numerosi termeni obscuri, particulari disciplinei respective: exista un limbaj medical, un altul al muzicienilor, un altul al avocatilor, si bineinteles un altul al... teologilor. Lucrarea de fata se intituleaza "Introducere in Teologia Sistematica" tocmai pentru ca autorul ei a preferat sa renunte la nivelul "academic" al disciplinei, pentru a putea comunica "adevarurile" Curantului lui Dunmezeu pentru oamenii de rind.
O carte de teologie sistematica apartine de obicei unei anumite confesiuni crestine. Prin natura si continutul ei, aceasta "Introducere in Teologia Sistematica" apartine tuturor Bisericilor care pretuiesc Evanghelia si o considera ca singura sursa pentru aflarea adevarului despre Dumnezeu si despre viata. Aceasta este in sensul cel mai strict o carte de teologie biblica.
Temelia de pe care a fost scrisa aceasta carte este convingerea ca, pentru timp si eternitate, invatatura Cuvintului lui Dumnezeu este singura noastra autoritate in probleme de crez si de practica.

Petru Popovici
Daniel Branzei

Cuprins

Cuvint inainte

Partea I. PROLEGOMENA
1. Domeniul teologiei
2. Ce este teologia sistematica?
3. De ce studiaza oamenii teologia?
4. Valoarea teologiei
5. Lucrari deosebite de teologie sistematica
6. Dovezile clasice pentru existenta lui Dumnezeu
7. Sursa biblica a teologiei
8. Crestinismul si misticismul
9. Teologia si filosofia
10. Crestinismul si celelalte religii
11. Evanghelia si Legea
12. Relatia crestinului cu Vechiul Testament
13. Unitatea Bibliei
14. Autenticitatea Cuvintului lui Dumnezeu
Citeva scurte enciclopedii denominationale

Partea II. DUMNEZEU CREATORUL
1. Definitii ale lui Dumnezeu
2. Nume biblice si descrieri ale lui Dumnezeu
3. Atributele lui Dumnezeu
Atributele absolute
Atributele transmisibile
4. Sfinta Treime
5. Decretele lui Dumnezeu
6. invatatura biblica despre creatie
7. Alcatuirea omului
De unde vine sufletul?
Chipul lui Dumnezeu
Constiinta
8. Caderea
9. Natura pacatului
10. Adam si depravarea umana
11. Natura depravarii umane
Liste de pacate
12. Vointa libera
13. Prezervarea divina
14. Providenta divina
15. Ingerii
16. Satan
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24391
Autor J. C. Wenger
Editura Nu
Nr. pagini 392
Dimensiuni 13,5 x 21,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.