Bine ai venit!         

 
 
 

Introducere in teologia Vechiului Testament

Mihai Handaric

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 22 puncte.
22,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 22 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cartea poate fi consultata de cei interesati sa cunoasca modul in care teologia biblica, si in special teologia Vechiului Testament, a evoluat de-a lungul timpului.
Cititorul va fi constientizat de influenta pe care o au presupozitiile unui interpret, in ceea ce private concluziile la care acesta ajunge, in procesul intepretarii Scripturii. In felul acesta vor putea fi evitate unele capcane in care au cazut cei din trecut.

Carti publicate de acelasi autor: "Tratat de istoria interpretarii teologiei Vechiului Testament", "Curs de predicare: exegeza si homiletica textelor biblice", si "Introducere in Vechiul Testament".

Autorul a obtinut diploma de Doctor in teologie biblica, de la Institutul Protestant, Cluj-Napoca. In prezent, este cadru didactic la Sectia de Teologie Penticostala-Didactica, din cadrul Universitatii Aurel Vlaicu, din Arad.

CUPRINS

Cuvant inainte
Introducere

1. Evolutia teologiei Vechiului Testament
2. Aspecte generale referitoare la scrierea teologiei Vechiului Testament pana in 1970
3. Noi directii ale dezvoltarii teologiei Vechiului Testament dupa 1970
4. Metode de scriere a teologiei Vechiului Testament pana in 1985
5. Metoda criticii canonice (Chids)
6. Teologie Vechiului Testament in postmoderniscm (Brueggeman)
7. Bibliografie
8. Abrevieri

CUVANT INAINTE

Cartea "Introducere in teologia Vechiului Testament" a fost conceputa pentru a sluji ca manual de studiu pentru studentii de la sectia de teologie penticostala-didactica, din cadrul Universitatii Aurel Vlaicu, din Arad.
Insa, ea poate fi consultata si de cei interesati sa cunoasca modul in care teologia biblica, si in special teologia Vechiului Testament, ca disciplina teologica separata, s-a dezvoltat de-a lungul timpului.
Lucrarea ofera informatii in legatura cu evolutia interpretarii Vechiului Testament, din perspectiva disciplinei de teologie biblica. Din pacate, teologia Vechiului Testament in Romania este abia la inceputuri. Ca urmare, nasterea si evolutia acestei discipline, vreme de 200 de ani, s-a petrecut in Occident.
In aceasta carte, sunt prezentate aspecte legate de inceputurile disciplinei in Germania, si in Europa Occidentala, probleme intampinate de teologi in legatura cu interpretarea Vechiului Testament, precum si metodele reprezentative, folosite de-a lungul timpului, de cei mai importanti cercetatori in domeniu.
In finalul cartii, ne-am ocupat si de stadiul teologiei Vechiului Testament, in perioada postmoderna, cand cercetatorii din America s-au impus in fata teologilor europeni.
Am aratat modul in care conceptia despre lume si viata, caracteristica unei perioade istorice, a influentat intepretarea Vechiului Testament.
Cititorul va fi constientizat de influenta pe care o au presupozitiile unui interpret, in ceea ce priveste concluziile la care acesta ajunge, in procesul intepretarii Scripturii. In felul acesta vor putea fi evitate unele capcane in care au cazut cei din trecut.

-- Mihai Handaric Arad, lanuarie, 2009
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22041
Autor Mihai Handaric
Editura N/A
Nr. pagini 128
Dimensiuni 15,7 x 2,5 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.