Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Credinţă publică: cum trebuie creştinii să slujească binele comun

Miroslav Volf

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 37 puncte.
Browse
37,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 37 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Care este locul credinței creștine în secolul XXI? Pentru Miroslav Volf, credința trebuie să se manifeste public, în mod neîngrădit. După modelul ilustrat de Moise la Sinai, creștinismul presupune ascensiunea (întâlnirea cu Dumnezeu) și respectiv revenirea (manifestarea mesajului primit). Cartea lui Volf este o pledoarie pentru importanța aparte pe care o are credința în spațiul public.

Utilitatea acestei apariții pentru cititorii români – evanghelici sau de altă culoare confesională – se poate susține cu mai multe (tipuri de) argumente. Întâi de toate, e scrisă pentru un public larg, distilând într-un stil accesibil un amplu material de specialitate din mai multe domenii ale cunoașterii (teologie, filosofie, sociologie, studii religioase etc.). În al doilea rând, oferă un instrumentar de bază oricui vrea să-și fixeze niște repere pentru interacțiunea religiei creștine cu societatea și cultura în mijlocul căreia trăim. De asemenea, furnizează o temelie solidă pentru legitimitatea prezenței creștine în spațiul public. În plus, abordarea propusă de Volf semnalează mai multe pericole care însoțesc dinamica credinței creștine, cu un accent mai puternic pe relația cu lumea din afara comunităților ecleziale și a zidurilor bisericii. Dar cel mai important câștig ar putea fi că oferă un punct de sprijin consistent pentru o dezbatere absolut necesară cu privire la strategiile alese pentru prezența publică a creștinilor în România.

-- Teofil Stanciu, teolog, redactor-șef al revistei Convergențe

Un adevărat izvor de înțelepciune pentru creștinul contemporan, cartea Credință publică este probabil cea mai semnificativă contribuție la dezbaterea cu privire la locul credinței creștine în societate de la Richard Niebuhr încoace. În stilul lui caracteristic antrenant și cu multă claritate, Miroslav Volf oferă o paradigmă pentru mărturia creștină într-o lume pluralistă și posibilitatea angajamentului politic al credincioșilor pentru a sluji binele comun.

-- Marcel Măcelaru, profesor de teologie, Universitatea Aurel Vlaicu, Arad

După clasicul volum al lui Richard Niebuhr, Cristos și cultura, editura Casa Cărții ne propune o nouă abordare a relației dintre credință și cultură, de data aceasta venită de la un autor creștin contemporan, inovator și prolific. Cartea lui Miroslav Volf, deși apare ca un demers teoretic, își invită cititorii creștini să-și recupereze mai întâi identitatea profetică în spațiul public, ca, mai apoi, să-și poată angaja practic și creativ credința în interacțiunea cu varietatea culturilor în care aceștia trăiesc. Credință publică este un efort îndrăzneț de a ține în echilibru exclusivismul religios și pluralismul public, evitându-se astfel marginalizarea credinței din discursul public sau apariția totalitarismului religios.

-- Emil Bartoș, profesor de teologie, Universitatea din București

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27966
Autor Miroslav Volf
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 176
Dimensiuni 15 x 23 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-732-208-8

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.