Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Colectia Reforma: Martin Luther, Scrieri. Vol. 3. Comentarii la Epistolele lui Pavel catre Romani si Galateni

Martin Luther

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte.
60,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Volumul 3 din Martin Luther, "Scrieri", contine trei lucrari cardinale pentru teologia reformatorului - Comentariul la Epistola catre Romani, Comentariul la Epistola catre Galateni si Catehismul mic cu scurte explicatii. Cele doua comentarii sunt prezentate intr-o editie prescurtata, realizata de reputatul prof. Kurt Aland si publicata initial in Luther Deutsch, Die Werke Martin Luthers in neuer Auswahl fur die Gegenwart (Editura Vanden-hoeck & Ruprecht, Germania, 1991). Catehismul mic cu scurte explicatii este tradus dupa editia 1986 a Bisericii Evanghelice a Uniunii si a Bisericii Evanghelice Luterane Unite a Germaniei.
"Comentariul la Epistola catre Romani", si nu lucrarea "Cele 95 de teze", este considerat de multi drept punctul de pornire al Reformei, deoarece framintarea lui Luther cu textul epistolei, indeosebi cu expresia "o neprihanire pe care o da Dumnezeu", l-au facut sa puna sub semnul intrebarii teologia faptelor prevalenta in vremea sa si sa dezvolte teologia Crucii.
"Comentariul la Epistola catre Galateni" continua si acurn, dupa o jumatate de mileniu, sa-i surprinda prin forta si relevanta sa, deopotriva pe specialisti sau profani. Aici este clar prezentata doctrina neprihanirii prin credinta, neputinta Legii de a ne aduce favoarea divina si solutia lui Dumnezeu prin Cruce, prin Hristos, prin credinta.
"Catehismul mic" s-a bucurat imediat dupa publicare de o popularitate uluitoare. Folosit inclusiv in zilele noastre in Biserica Evanghelica si republicat in numeroase editii, el se remarca prin claritatea cu care prezinta invataturile Reformei, intelegerea poruncilor lui Dumnezeu, a jertfei lui Hristos, a sacramentelor si a modului in care credinta trebuie transpusa in viata de zi cu zi.
Volumul 3 din scrierile lui Martin Luther continua astfel selectia de scrieri definitorii pentru Reforma din volumele anterioare. In primul volum, "Inceputurile Reformei", se regasesc patru lucrari fundamentale pentru directia gindirii reformatorului german: "Cele 95 de teze", publicate in 1517, si trei scrieri din tumultuosul an 1520: "Despre libertatea crestinului" (Scrisoare deschisa Papei Leon al X-lea), "Despre robia babiloniana a bisericii" si "Catre nobilimea germana". Volumul mai cuprinde o scurta biografie a lui Martin Luther scrisa de prof. dr. Petru Forna, un tabel cronologic al principalelor evenimente din acea perioada, o prezentare a cauzelor Reformei si a rolului jucat de Luther, cit si o introducere pentru fiecare dintre cele patru lucrari incluse, in care este schitat contextul istorico-cultural in semnificatia teologica si istorica din perspectiva protestantismului, toate alcatuite de preot dr. Daniel Zikeli. In volumul 2, "Reforma si viata sociala", sunt incluse "O predica despre casatorie", "Patimile lui Hristos", "Isus S-a nascut evreu", "Despre faptele bune", "Catre domnii consilieri", "Indemn la pace" si "Impotriva hoardelor".

Cuprins

Prefata

COMENTARIU LA EPISTOLA CATRE ROMANI
Introducere
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16

COMENTARIU LA EPISTOLA CATRE GALATENI
Introducere
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6

CATEHISMUL MIC
Introducere Partea intii. CELE ZECE PORUNCI
Partea a doua. CREZUL
Partea a treia. RUGACIUNEA DOMNULUI
Partea a patra. SACRAMENTUL BOTEZULUI
Partea a cincea. SACRAMENTUL ALTARULUI

SCURTE EXPLICATII LA CATEHISMUL MlC
Introducere
Partea intii. CELE ZECE PORUNCI
Partea a doua. CREZUL
Partea a treia. RUGACIUNEA DOMNULUI
Partea a patra. SACRAMENTUL BOTEZULUI
Partea a cincea. SACRAMENTUL ALTARULUI
RINDUIELI PENTRU VIATA
RUGACIUNI
MARTURISIREA PACATELOR
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23326
Autor Martin Luther
Editura N/A
Nr. pagini 336
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (1)

Un comentariu bunComentariu de Dragos
Evaluare
Este un comentariu destul de bun. Luther comenteaza doar versetele mai importante, dar are o perspectiva corecta asupra cartii Romani, merita investit in acest comentariu. (Postat pe 13.11.2017)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.