Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Tineri in pragul vietii. Manualul profesorului. Vol. 2 - Tratarea situatiilor-limita

David M. Robinson & Gabor Gresz

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 17 puncte.
17,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 17 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

TINERI IN PRAGUL VIETII (TPV)

Un program de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala si a consumului de droguri, de formare a unui caracter sanatos, de ajutor in stabilirea relatiilor de prietenie intre tineri

PREFATA

Ce ne dorim pentru generatia viitoare? Cum am vrea sa arate? Ca profesori, medici, asistenti sociali, si mai ales ca parinti, trebuie sa avem o influenta pozitiva in vietile tinerilor.
Abraham Lincoln a spus urmatoarele: "Daca vrei sa stii cum trebuie sa-ti traiesti viata, gandeste-te la ceea ce ti-ar placea sa spuna oamenii despre tine dupa ce mori, iar apoi traieste in felul acesta." Ce asteptam de la viitor? Fiind aceia care modeleaza si motiveaza generatia urmatoare, avem datoria de a ne gandi la binele copiilor nostri, la ceea ce putem face pentru ei.
Cresterea si educarea tinerilor sunt mart responsabilitati. Martin Luther King Jr. a folosit doar cateva cuvinte pentru a descrie esenta educatiei: "Inteligenta plus caracterul reprezinta scopul educatiei."
Raspunderea pe care o avem in procesul de educare a tinerilor este coplesitoare. In fiecare clasa sunt copii cu dificultati de ordin intelectual, comportamental, social si emotional. Daca luam in considerare si faptul ca in fiecare an unii elevi vin, iar altii pleaca, ne dam seama de responsabilitatea pe care o avem fata de acesti tineri. Putem oare influenta si schimba intr-un mod pozitiv vietile lor? Avem convingerea ca putem implini acest crucial obiectiv al societatii noastre.
Intr-o zi un om mergea agale pe tarmul marii. Pe plaja erau mii si mii de stele de mare aduse de valuri. Isi dadea seama ca fara apa aceste stele de mare vor muri, dar ce putea sa faca pentru ele? Era pur si simplu coplesit de numarul lor... erau prea multe pentru a face ceva.
Dupa cateva minute a vazut in departare un baietel care se apleca, culegea ceva de pe nisip si apoi il arunca in mare. S-a apropiat si a observat ca baietelul incerca sa salveze stelele de mare. Cu miscari mecanice, copilul se apleca, lua o stea de mare si o arunca in apa cat de departe putea... una cate una.
Omul s-a apropiat de baietel si l-a intrebat: "De ce-ti pierzi timpul? Sunt mult prea multe stele de mare! Crezi ca se va schimba ceva? Oare ce mai conteaza?" Baiatul nu-i dadu nici un fel de atentie; el continua sa arunce stelele de mare in apa, rand pe rand. Dupa un timp, isi ridica privirea catre omul nedumerit si ii spuse: "Domnule, conteaza... pentru aceasta stea de mare!"... si, plin de bucurie, o arunca in apa.
Cu siguranta ca fiecare dintre noi am intalnit persoane ale caror vieti le-am influenfat. Poate ca am ajutat pe cineva aflat in dificultate, caruia nimeni nu i-ar fi sarit in ajutor. Care este persoana care ne-a influentat cel mai mult viata in bine? Cine a fost alaturi de noi atunci cand am avut nevoie? Cu siguranta ca si in vietile noastre au fost oameni care au avut un impact extraordinar!
Winston Churchill a spus: "Care ar fi scopul existentei noastre daca nu ne-am lupta pentru cauze nobile, ca sa putem face aceasta lume zbuciumata un loc mai bun pentru cei care vor trai dupa noi?"
Admiram devotamentul de care dati dovada ca profesori, in educarea tinerilor. Tinerii se afla la o rascruce de drumuri. Oare sunt ei gata sa infrunte plini de incredere viitorul care le sta inainte? Eforturile si sacrificiile pe care le faceti pentru ei le pot schimba viata. Ii puteti invata cum sa ia decizii bune in viata, cum sa stabileasca relatii de prietenie. In felul acesta pot deveni adulti pe care societatea noastra se poate baza.
Tinerii de azi vor modela, la randul lor, generatiile viitoare. Influenta pe care noi o avem acum in vietile lor se va rasfrange asupra celor care vor veni dupa ei. Asa cum o piatra aruncata in apa produce unde in toate directiile, in acelasi mod se transmite influenta noastra in vietile copiilor si tinerilor. .
Programul "Tinerii in Pragul Vietii" a fost conceput special pentru a-i ajuta pe cei carora nu le este indiferenta starea tinerilor din Romania. Suntem constienti ca nu este o munca usoara. Totusi, trebuie sa ne unim eforturile pentru a salva tinerii generatiei noastre, precum si generatiile care vor veni.

Cu sinceritate,
Departamentul "Vitae Discimus" (Coordonatorul programului TPV in Romania)

CUPRINS

CAPITOLUL V
Viata sexuala in epoca SIDA
Ce este SIDA?
Cum se ia SIDA?
"Alegeri" ( lectie video)
Ce alte boli cu transmitere sexuala (BTS) mai exista?
Cum poti preveni SIDA si BTS?
"Sex, minciuni si... adevarul" (lectie video)
De ce este bine sa astepti?
28 de motive in favoarea abstinentei
Jocuri si teme

CAPITOLUL VI: RISCURILE CONSUMULUI DE DROGURI
"Goana dupa extaz"
Supliment la "Goana dupa extaz"
Drogurile si relatiile interumane
Dezbatere pe tema drogurilor
Sa infruntam realitatea
Sa infruntam realitatea - plan de lectie alternativ

CAPITOLUL V: DISCERNAMANTUL IN SITUATII-LIMITA
Soimul si regele
Presiunile care se fac asupra ta
Cum te poti impotrivi?
Ce hotarare vei lua?
Cum sa spui NU
Un nou inceput
Ai ajuns la o rascruce de drumuri

APENDICE
Pregatirea pentru rolul de parinte
Sondaj despre familie
Jocuri si teme
Bibliografie si lecturi recomandate
Evaluare
Invatatura crestina - invatatura de baza pentru viata fiecarui om
Informatii
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21835
Autor David M. Robinson & Gabor Gresz
Editura N/A
Nr. pagini 448
Dimensiuni 16 x 23 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.