Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Deșteaptă-te române

Natanael Costea

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 32 puncte.
32,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 32 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

„Din primul moment în care Natanael mi-a spus despre această carte am spus: Categoric, DA! Românii merită această carte!”

-- Călin Iepure, CEO, Bizz Club Romania

„Radiografia României ultimilor 30 de ani, dar şi perspective optimiste pentru următorii 30+... pentru o Românie din nou mare!"

-- Eliza Niţescu, Trainer & Consultant, Prima Consulting, Bucureşti

„Un îndemn la deşteptare, la alegeri înţelepte, la regăsirea identităţii şi la învăţarea democraţiei. Aştept cu nerăbdare celelalte două cărţi din această trilogie."

-- LAURA DRAGOMIR, Owner, Powerful Communication, Bucureşti

Românii îşi cântă unii altora imnul „Deşteaptă-te române" de 30 de ani - cei mai mulţi însă aleg somnul cel de moarte. Natanael Costea trage un semnal deşteptător prin această carte, cu scopul de a trezi românii la adevărata lor identitate. E timpul!
Cum poţi înţelege mai bine aceste vremuri? Prin abordarea sferelor societăţii în care e necesară deşteptarea - astfel, se poate aduce o prospeţime de idei şi concepte pe care mulţi le-au neglijat în ultimii treizeci de ani. Cartea aceasta este plasată perfect în timp la împlinirea a treizeci de ani de la Revoluţia din 1989 şi totodată în pragul unei noi ere politice.
Deşteaptă-te române este prima carte din trilogia D-Române. Ea va fi urmată de: Dezvoltă-te române şi ulterior de: Descurcă-te române. Astfel, odată treziţi, românii vor fi provocaţi la o dezvoltare personală cu responsabilitate şi la o îndrăzneală de a se descurca în viaţă.
Iniţial vei citi despre evenimentele importante care au marcat ultimele trei decenii, apoi, capitol cu capitol, vei fi trezit într-un mod holistic la noi descoperiri despre tine şi despre sferele societăţii în care trăieşti. La final vei fi încurajat şi plin de speranţă privind spre destinul înalt, posibil prin croirea altei soarte.

Dr. Natanael Costea este un gânditor modern român care îmbină filozofia, psihologia şi teologia oferind o abordare holistică a umanităţii. El locuieşte Nde la 15 ani în Australia şi păstrează o legătură strânsă cu ţara sa de origine pe care o vizitează des.
Natanael este autor, strategist, futurist, filantropist, trainer şi speaker pe teme de inteligenţă emoţională, dezvoltare personală şi inteligenţă spirituală. El este căsătorit cu Raluca şi împreună au trei copii: Evangeline, Isaac şi Menora.

Cuprins

IMNUL ROMÂNIEI 9
INTRODUCERE 13

CAPITOLUL 1 30 DE MOMENTE DEȘTEPTĂTOARE DIN ULTIMII 30 DE ANI 19
CAPITOLUL 2 DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE − ACUM ORI NICIODATĂ 35
CAPITOLUL 3 DEȘTEAPTĂ-TE ÎN AFACERI 41
CAPITOLUL 4 DEȘTEAPTĂ-TE ÎN GUVERNARE 57
CAPITOLUL 5 DEȘTEAPTĂ-TE ÎN FAMILIE 79
CAPITOLUL 6 DEȘTEAPTĂ-TE ÎN MEDIA 101
CAPITOLUL 7 DEȘTEAPTĂ-TE ÎN RELIGIE 115
CAPITOLUL 8 DEȘTEAPTĂ-TE ÎN EDUCAȚIE 131
CAPITOLUL 9 DEȘTEAPTĂ-TE ÎN DIVERTISMENT, ARTĂ ȘI SPORT 147
CAPITOLUL 10 CROIREA ALTEI SOARTE 161

* * *

M-am trezit! Mi-am deschis ochii! M-am dat jos din pat, înainte ca gândul să-mi fugă prea departe. Am îngenunchiat să recunosc că sunt pământean și El nu e. M-am împrospătat, am privit zorii dimineții și în tăcerea răcoroasă, m-am întrebat: „m-am deșteptat?”

Vezi, timpul se măsoară fie în ore, minute și secunde (gr. chronos), fie în momente care-ți marchează viața (gr. kairos). Orele, minutele și secundele, oricâte ar fi ele, oferă doar posibilitatea momentelor care îți taie respirația. Viața se duce și orele cronologice s-au înghesuit în zile, săptămâni, luni și ani. Dar viața în sine este marcată mult mai mult de momentele cheie ale vieții, cele kairos. Pe astea le ținem minte, pe ele le depănăm, și de ele ne ancorăm ca prismă pentru speranța viitorului.

Aceste opriri în timp, când secundele, minutele și orele nu mai contează, ar trebui să fie cu adevărat momentele cele mai deșteptătoare ale vieții. Ele vor să ne transmită ceva. Câteodată sunt volubile, cu un ecou lung și strident, iar alteori sunt tăcute încât trebuie să te oprești și să-ți faci liniște lăuntrică să le auzi. Ele au un scop. Scopul este deșteptarea la o nouă realitate, fie ignorată până atunci, fie neglijată de o vreme, fie o revelație cu totul nouă.

Pentru mine, momentul deșteptător care a născut această carte s-a declanșat în 12 Octombrie 2018, când mă pregăteam să vorbesc la conferința Business Days din Timișoara, pe tema Inteligenței Emoționale.

Locuiesc în Australia de 30 de ani. Am emigrat aici cu familia pe când aveam 15 ani și am depus efort, conștient, să-mi păstrez inima aproape de neamul meu, de cultura, limba și valorile care ne caracterizează. Aproape anual vin în România cu dorința de a aduce valoare, de a ajuta, de a contribui și de a echipa neamul meu, în dezvoltare atât personală, familială și spirituală, cât și profesională.

De data aceasta făceam cercetare pe tema clarității în decizii. Am descoperit că, pentru a avea claritate în viață, trebuie să-ți definești bine valorile, deoarece acestea îți influențează cel mai mult deciziile. Scormonind mai adânc studiul meu față de valori, am aflat că acestea încep să ia formă  în copilărie. Cercetând dezvoltarea noastră ca neam, din copilărie, am dat de un articol scris chiar în acea zi de Business Review, sub titlul: Another lost generation? World Bank says that Romanian children born today will have the lowest human capital in Europe by age 18 due to poor education and healthcare.

Articolul menționat dă un verdict dureros poporului nostru. Copiii născuți azi nu au o perspectivă sănătoasă în dezvoltarea capitalului lor uman. Capitalul uman are de-a face cu aptitudini, sănătate, cunoștințe și reziliență. Neinvestind în acestea, pierdem oportunitatea de dezvoltare pentru generațiile care urmează.

Acesta a fost un moment deșteptător pentru mine, chiar alarmant. Imediat mi-am adus aminte de imnul nostru, pe care îl cântăm cu vitejie de la Revoluție încoace. „Deșteaptă-te, române!” Îl cântăm, dar nu ne deșteptăm! Poate nu ne dăm seama că ne apropiem de somnul morții, poate unii chiar au adormit în acesta. Poate trebuie să adormim mai adânc ca să ne doară mai tare, și apoi ne-om trezi.

Mi-am schimbat prezentarea de la Business Days și am pus accentul pe responsabilitatea noastră de azi, de a ne trezi și a trasa o direcție mai bună, pe care să o lăsăm moștenire pentru generațiile care vin după noi. În gândul meu s-a declanșat un ecou: Deșteaptă-te, Române! Anul 2019 reprezintă 30 de ani de la revoluție. Am început să îmi pun întrebări: În ce ar trebui să ne deșteptăm? De ce nu ne deșteptăm? Ce neglijăm? Chiar dormim? Suntem sau nu în somnul cel de moarte? Ce învățăm de la istorie? Ce ne condiționează ca neam? Unde greșim? Cum ne trezim? Ce-i de făcut? Cine e de vină? Cine să înceapă? Unde să se înceapă? Erau întrebări reale cu răspunsuri superficiale. Și atunci s-a aprins o dorință în inima mea pentru neamul meu.

Varsă-ți inima Natanael! Scrie cartea, „Deșteaptă-te, Române!”. Scrie-o din inimă. Scrie-o pentru neam și scrie-o pentru tine. Nu o scrie cercetând prea adânc, să nu-i pierzi identitatea. N-o măcina prea mult, să nu-i pierzi abrazivitatea. Și scrie-o inimii, că mintea-i plină, și de la inimă ea va urca la rațiune.

„Deșteaptă-te, române” are menirea, drag cititor, să te trezească și să aprindă în tine un gust viu de autenticitate, de viață din belșug și de îndrăzneală.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26251
Autor Natanael Costea
Editura Goldbooks
Nr. pagini 196
Dimensiuni 15 x 23 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila, cu flapsuri
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.