Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Sfantul Atanasie cel Mare, arhiepiscop de Alexandria, vazut de istoricii bisericesti

Lucian Dinca

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Sfântul Atanasie cel Mare, arhiepiscop de Alexandria, văzut de istoricii bisericești: Socrate din Constantinopol, Sozomen Scolasticul, Teodoret de Cyr, Filostorgiu și  Louis‑Sebastien Le Nain de Tillemont

Viața sfântului Atanasie cel Mare nu a fost scrisă încă. Nici intenția acestei lucrări nu pretinde la așa ceva. „Ar fi fost preferabil ca sfântul Grigorie de Nazianz să fi făcut, nu doar un panegiric, dar și istoria adevărată a tuturor faptelor sfântului Atanasie, după cum el însuși mărturisește că avea intenția; el spune că sfântul Atanasie, descriind viața sfântului Anton cel Mare, a compus astfel și regulile vieții monahale; trasând în acest fel modelul perfect al tuturor virtuților, descriind în culori atât de vii, prin elocvența sa, faptele unui sfânt pe care nu am fi în stare să-l lăudăm, după cum spune sfântul Grigorie, fără a lăuda virtutea însăși, fiindcă toate virtuțile se întrunesc în sufletul lui și s-au arătat cu strălucire în faptele lui. Acest lucru era demn de un atât de mare om ca sfântul Grigorie, fiindcă doar sfinții merită să facă elogiul sfinților. De aceea nici nu intenționez să pretind la o asemenea lucrare: nu pretind altceva decât să adun, cu toată simplicitatea și exactitatea posibilă, șirul faptelor acestui sfânt. Voi face recurs în principal la propriile lui lucrări, la autorii din vechime și la istoricii bisericești care sunt mai de încredere.” [Le Nain] Aceasta este modesta intenție a cărții pe care cititorul o savurează.

Lucian Dîncă, ieromonah romano-catolic augustinian asumpționist, a urmat cursurile Școlii doctorale la Universitatea Laval – Quebec, din Canada, obținând diploma Philosophiae Doctor [PhD] în Teologie patristică după ce a susținut teza de doctorat cu tema: Christocentrisme trinitaire dans la pensée d’Athanase d’Alexandrie. Lucrarea de doctorat a fost publicată, în 2012, la prestigioasa editură franceză Cerf, Paris, sub titlul: Le Christ et la Trinité chez Athanase d’Alexandrie. Editura Galaxia-Gutenberg a publicat, în 2015, traducerea acestei lucrări cu titlul: Cristos și misterul Sfintei Treimi în scrierile sfântului episcop Atanasie de Alexandria. La aceeași editură, autorul acestei lucrări a mai publicat încă două volume: Conciliile ecumenice: Niceea și Constantinopol. Monografii și Conciliile ecumenice: Efes și Calcedon. Monografii. De asemenea, Pr. Dîncă a publicat trei volume pe teme patristice la editura Sapientia, Iași și diferite articole științifice în țară și străinătate. În prezent este directorul bibliotecii bizantine a „Centrului Sfinții Petru și Andrei” și profesor la Facultatea de Teologie romano-catolică și la Facultatea de Litere și Literaturi străine în cadrul Universității din București.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25937
Autor Lucian Dinca
Editura Galaxia Gutemberg
Nr. pagini 200
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2017
Seria Historia
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-973-141-684-7

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.