Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Istoria penticostalismului romanesc. Volumul 1. Evanghelia deplina si puterea lui Dumnezeu

Valeriu Andreiescu

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 90 puncte.
90,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 90 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Aceasta culegere de fapte si date din istoria penticostalismului romanesc, culese din marturii orale sau scrise, este un mijloc exceptional de informare si edificare asupra dezvoltarii de aproape un secol a credintei penticostale in Romania. Conspectarea unei istorii tulburatoare si necunoscute tinerei generatii alcatuieste genialitatea si ineditul acestei carti.

"Istoria penticostalismului romanesc" se evidentiaza prin cateva aspecte. Intai, este o istorie bazata in mare masura pe surse istorice orale -- alaturi de surse istorice scrise si consacrate deja -- culese si prelucrate de-a lungul anilor de la studenti, pastori, credinciosi.

In al doilea rand, autorul evidentiaza rolul Duhului Sfant in dezvoltarea penticostalismului romanesc. In viziunea autorului, istoria nu este doar un sir de intamplari sau evenimente care au avut loc, ci este in primul rand relatarea interventiilor lui Dumnezeu prin intermediul credinciosilor in nasterea si derularea evenimentelor.

In al treilea rand, "Istoria penticostalismului romanesc" este o istorie scrisa de un istoric. Cartile de istorie penticostala romaneasca scrise pana acum au fost scrise sau alcatuite de pastori, iar uneori interpretarea evenimentelor a fost facuta prea mult sau numai din perspectiva pastorala. De data aceasta avem de-a face cu o istorie scrisa cu obiectivitate si degajare fata de implicarea emotionala in descrierea evenimentelor.

In al patrulea rand, autorul evita extremele in care s-au scris pana acum istoriile penticostale romanesti. "Istoria penticostalismului romanesc" ramane intr-o zona de mijloc fata de istoriile apologetice (scrise, de obicei, pana in 1989 si in primii ani dupa caderea comunismului), istorii in care erau evidentiate numai aspectele pozitive ale evenimentelor, dar lipseau cu desavarsire analiza si descrierea coabitarii (uneori tacite, alteori impuse, alteori voite) dintre biserica si statul comunist reprezentat prin aparatul represiv al Securitatii si al Departamentului Cultelor. De cealalta parte, autorul evita identificarea cu istoria-pamflet, revolutionara, in care sunt scoase la lumina mai mult evenimente si implicatii negative care dau nastere miscarilor de revolta sau provoaca schimbari dramatice in societate.

In fine, "Istoria penticostalismului romanesc" este una dintre cartile de istorie despre dezvoltarea bisericilor penticostale romane care nadajduim ca ii va provoca si pe alti specialisti la cercetare si la completarea istoriei noastre bisericesti si va servi in viitor ca sursa de documentare pentru alte carti de istorie ce vor fi scrise.

Din "Nota editurii"

Cartea de fata nu este scrisa in stil bisericesc, cu mici exceptii menite sa nu denatureze realitatea penticostala, fiindca in viata spirituala penticostalii gandesc si vorbesc altfel decat in lume. Am preferat stilul academic, potrivit atat uzului universitar, cat si unei marturii penticostale intr-o limba accesibila tuturor.
Ne propunem sa nu tinem "sub obroc" documentele istorice, ci sa le inter
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23040
Autor Valeriu Andreiescu
Editura Nu
Nr. pagini 701
Dimensiuni 16 x 23 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.