Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Istoria anabaptistilor

William R. Estep

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 22 puncte.
22,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 22 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cu o introducere de Iosif Ton

"...Dupa rugaciune, George din Casa lui lacov s-a ridicat in picioare si l-a implorat pe Conrad Grebel in Numele lui Dumnezeu sa-l boteze cu botezul crestin adevarat, pe baza credintei si cunoasterii lui. lar cand el a ingenunchiat avand aceasta ruadminte si dorinta, Conrad l-a botezat..."

Aceste cuvinte, consemnate de un martor anonim la evenimentele de la Zurich petrecute intr-o noapte rece din ianuarie 1525, relateaza un act revolutionar de constiinta care este considerat pe drept cuvant actul de nastere al miscarii anabaptiste. Caci acesta a fost punctul crucial in disputa ce viza relatiile incurcate dintre biserica si stat in secolul al XVI-lea.
Ruptura decisiva de Zwingli si de ceilalti reformatori a fost un pas la care anabaptistii nu s-au decis deloc usor, caci in anii 1500 erezia era sinonima cu tradarea. Pretul pentru ca au pus in discutie interese bine-statornicite a fost mare, si lista anabaptistilor care l-au platit este lunga. Unii dintre ei au fost arsi pe rug, altii au fost inecati, altii au fost decapitati. Multi dintre ei si-au trait restul zilelor in inchisori sordide. Si toti au invatat ce inseamna nesiguranta si teama. Dar miscarea nu a putut fi infranta.
"Istoria anabaptistilor" este o cronica vie a aparitiei si raspandirii invataturilor acestei ramuri viguroase si importante a gandirii crestine, careia ii datoram notiunea de libertate religioasa, atat de draea noua azi.

William Roscoe Estep a fost profesor emerit de istorie bisericeasca la Seminarul Teologic Baptist de Sud-Vest incepand din anul 1954 si pana la pensionarea sa, in 1990, dar a continuat sa predea si dupa aceea, pana in 1994. In acest rastimp, a scris numeroase lucrari de istorie baptista si anabaptista, despre libertatea religioasa si pe teme de misiune mondiala. De asemenea, a fost implicat in mai multe organizatii bisericesti, printre care Societatea Americana de Istorie a Bisericii, Conferinta de Credinta si Istorie (in fuctia de presedinte), Societatea Baptista Sudica de Istorie, Societatea Baptista de Istorie din Texas si Comitetul de Istorie al Conventiei Baptiste Generale din Texas. Cea mai importanta contributie adusa de Estep in domeniul istoriei se refera la miscarea anabaptista din secolul al XVI-lea, despre care a scris mai multe carti. Un coleg al lui, profesorul de teologie James Leo Garret, a afirmat: "Estep a fost unul dintre cei patru savanti de frunte ai secolului XX in domeniul anabaptistmului."

Dintre lucrarile publicate de Estep, mentionam: "Renaissance and Reformation", 1986; "Revolution Within the Revolution. The First Amendment in Historical Context", 1612-1789, 1990; "Whole Gospel Whole World: The Foreign Mission Board of the Southern Baptist Convention 1845-1995", 1994; "The Anabaptist Story. An Introduction to Sixteenth-Century Anabaptism", edilia a Ill-a, 1996; "Anabaptist Beginnings, 1523-1533. A Sourcebook", 1976.

Cuprins

Prefata
Cuvant inainte
Introducere
I. Nasterea miscarii anabaptiste
II. Meteori in noapte
III. O marturie fara egal
IV. Adevarul este nemuritor
V. De la Zollikon la Augsburg
VI. Despre Moravia si comunitatea bunurilor
VII. Menno Simons si miscarea anabaptista olandeza
VIII. Miscarea anabaptista si teologia Reformei
IX. Botez si ucenicie
X. Biserica si statul
XI. Peste mari si ani
Bibliografie
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21440
Autor William R. Estep
Editura N/A
Nr. pagini 263
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de aurel munteanu
Evaluare
Anabaptistii sant mai vechii decat catolicii vezi URMA SANGELUI de J.M.CARROL ei sant martirii evului mediu intunecat ei au stralucit prin credinta lor ca niste lumini peste veacuri .De ce nu gasim prea multe despre ei ? ptr. ca vrasimasii lor catolicii s-au straduit din rasputeri sa le arda orice urma.cred ca printre anabaptisti au fost si se mai gasesc si azi biserici ale DOMNULUI ISUS care au un singur DOMN o singura CREDINTA si un singur BOTEZ.Cred ca intot deauna de-a lungul veacurilor mireasa lu CRISTOS a mers paralel cu curva cea mare .Bisericile adevarate trebuie sa aiba un sir neitrerupt de-a lungul veacului care se va incheia la rapire.Cu durere trebuie spus ca au existat si exista bis. anabaptiste doar cu numele multe au schimbat doctrina si randuielile si au acceptat ecumenismul.S-a intamplat ca si cu cei din vremea lui Ezechia 'din fii de imparat au ajuns fameni slujitori la Babilon(Vatican).Domnul sa se indure de ei amin. (Postat pe 20.01.2008)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.