Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Crampeie de istorie din propovaduirea Evangheliei in bisericile baptiste din Romania. 1874 - 1984

Ioan Bunaciu

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 80 puncte.
80,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 80 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Crampeie de istorie din propovaduirea Evangheliei in Bisericile Baptiste din Romania". Am dat acest titlu cartii de fata deoarece nu am pretentia ca in ea am scris despre toti ostenitorii cu predicarea Evangheliei din bisericile noastre, pentru ca nu ma lasa timpul sa alcatuiesc o istorie completa despre toti predicatorii care s-au trudit sa duca vestea buna a Evangheliei pe plaiurile frumoase ale Romaniei.

Pe de alta parte, eu nu ma consider decat un cronicar al faptelor si al intamplarilor ce s-au petrecut cu cei ce au predicat Evanghelia in bisericile baptiste din Romania, asa cum le-au trait ei. Si am dorit ca aceste fapte si intamplari sa fie consemnate intr-o carte de aducere aminte ca sa slujeasca celor din tanara generatie ca o incurajare in lucrarea lor de predicare a Evangheliei, in imprejurarile in care lucreaza ei astazi, pentru ca altele au fost conditiile si situatiile in care au lucrat antemergatorii lor.

Extras din Cuvantul introductiv de Prof. dr. Ioan Bunaciu

Prof. dr. IOAN BUNACIU s-a nascut la data de 7 ianuarie 1925, in comuna Gurba, jud. Arad. A copilarit in Biserica Baptista Arad-Sega. A fost botezat pe baza marturisirii personale in anul 1947 in Biserica Baptista din Brasov. In anul 1950 a absolvit Seminarul Teologic Baptist din Bucuresti. In anul 1956 a obtinut licenta in teologie de la Institutul Teologic Protestant din Cluj. In anul 1974 a obtinut doctoratul in teologie de la acelasi institut. Incepand cu anii ’50 Prof. dr. Ioan Bunaciu a slujit ca pastor in bisericile baptiste din Lugoj, Cluj-Manastur si Providenta-Ferentari din Bucuresti. In toamna anului 1955 si-a inceput activitatea de profesor al Seminarului Teologic Baptist din Bucuresti. In perioada 1970-1988 a fost Directorul acestui Seminar. In cei 49 de ani de profesorat a scris mai multe lucrari de referinta pentru pastorii bisericilor Baptiste din Romania. Prezenta lucrare se adauga celor scrise in perioada de dinainte de 1989 si celor tiparite dupa 1989, in libertate.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22730
Autor Ioan Bunaciu
Editura N/A
Nr. pagini 602
Dimensiuni 16,5 x 23 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.