Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

2000 de ani de evidente ale manifestarii Duhului Sfant in viata Bisericii. O perspectiva penticostala/charismatica asupra istoriei Bisericii

Eddie L. Hyatt

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 26 puncte.
26,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 26 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

In cartea aceasta puteti gasi dovezi covarsitoare care dezvaluie faptul ca darurile Duhului Sfant nu doar ca au existat de-a lungul veacurilor inca de pe vremea primilor apostoli, dar au supravietuit chiar si Evului Mediu, mariajului Bisericii europene cu politica si au insotit trezirile spectaculoase din secolul XX.

"2000 de ani de evidente ale manifestarii Duhului Sfant in viata Bisericii" ne ofera marturii convingatoare ale faptului ca miscarile charismatice si penticostale moderne isi au radacinile in doua niii de ani de istorie a Bisericii. Celor care se identifica deja cu o astfel de miscare li se vor confirma experientele cu Duhul Sfant si vor capata o noua consideratie si o mai buna apreciere fata de miscarea din care fac parte. Si cei din afara miscarilor penticostale si charismatice vor avea de castigat in urma citirii acestei carti, pentru ca vor primi o noua intelegere a acestei miscari despre care dr. Harvey Cox, profesor la Harvard, spune ca "da o noua forma religiei secolului XXI".

Puteti invata lectii valoroase din experientele unor femei si barbati plini de curaj care L-au cautat pe Dumnezeu si I-au vazut puterea manifestata in generatia lor. Cititorul acestei carti va avea o apreciere mai buna pentru lucrarea Duhului Sfant de-a lungul istoriei si va experimenta un simt mai ascutit de a disceme ceea ce lucreaza Dumnezeu in Biserica de astazi.

Eddie L. Hyatt este cofondatorul si presedintele organizatiei Hyatt International Ministries, in cadrul careia functioneaza Hyatt Press, The International Christian Women's History Project si The American Center for Revival & Reformation. Eddie si-a luat doctoratul in teologie aplicala la Universitatea Regent si masterul in teologie aplicala la Universitatea Oral Roberts. Eddie si sotia lui, dr. Susan Hyatt, locuiesc in Dallas/Forth Worth, unde slujesc impreuna prin predicare, prin predare si scriind carti.

Cuprins

Multumiri
Cuvant inainte
Prefata
Introducere: Recuperarea istoriei crestinismului charismatic

Partea I: Biserica primara - anul 100 d.H.
1. Biserica apostolica

Partea II: Anii 100-325 d.H.
2. Biserica pre-niceeana
3. Declinul darurilor spirituale si prima innoire charismatica

Partea III: Anii 325-600 d.H.
4. Impactul convertirii lui Constantin asupra caracterului charismatic al Bisericii
5. Monasticismul: ascensiunea unei alte miscari charismatice

Partea IV: Anii 600-1517 d.H.
6. Schimbari in monasticism si in Biserica institutionala
7. Innoirea monastica
8. Catarii
9. Valdensii

Partea V: Anii 1517-1700 d.H.
10. Martin Luther si Reforma
11. Anabaptistii
12. Profetii francezi
13. George Fox si quakerii
14. Trezirea moravienilor

Partea VI: Anii 1700-1900 d.H.
15. Trezirea metodista
16. Marea Trezire (1726-1750)
17. A Doua Mare Trezire (1800-1840)
18. Edward Irving si Biserica Catolica Apostolica
19. Premergatori din secolul XIX ai miscarii penticostale/charismatice

Partea VII: Inceputul secolului XX
20. Charles Parham si Bethel Bible College
21. William Seymour si trezirea din strada Azusa
22. Parham si trezirea din Zion City
23. Mesajul cuprinde intreaga lume

Partea VIII: Evenimente ale secolului XX
24. Alte evenimente in penticostalism
25. Lucrarea de vindecare
26. Trezirea Ploaia Tarzie
27. Miscarea charismatica
28. Al Treilea Val
29. Ultima decada a secolului XX
Concluzie: Lupta pentru credinta

Note
Bibliografie

Cuvant inainte

Eddie Hyatt si Susan, sotia lui, sunt doi dintre cei mai buni studenti pe care i-am avut vreodata. Cunostintele lor in domeniul istoriei si al teologiei penticostale/charismatice erau destul de avansate inca dinainte de a se inscrie la cursurile mele de la Universitatea Oral Roberts in 1990. De atunci ei au crescut si mai mult in intelegerea si in abordarea acestui subiect.
Cartea sa, "2000 de ani de evidente ale manifestarii Duhului Sfant in viata Bisericii", este cea mai importanta lucrare a lui Hyatt pana in prezent. Este o buna retrospectiva a istoriei charismatice si a naturii Bisericii. Tratarea originii si destinului teoriei cesationiste este bine studiata si convingator prezentata. Asa cum sugereaza subtitlul, acest volum este intr-adevar "Istoria Bisericii privita in secolul XXI dintr-o perspectiva penticostala/charismatica". Deosebit de valoroase sunt sectiunile despre Charles Fox Parham, care a formulat teologia penticostala si rolul crucial jucat de succesorii lui Alexander Dowie care au parasit Zion City pentru a fonda importante miscari penticostale in toata lumea.
Munca lui Hyatt face parte dintr-un curent de lucrari ale unor invatati care bat cuiele in sicriul teoriei cesationiste a lui Warfield potrivit careia semnele, minunile si lucrarile supranaturale ale Duhului Sfant ar fi incetat la sfarsitul erei apostolice. El scrie bine si convingator. Simt ca aceasta carte acumuleaza cele mai recente cercetari asupra subiectului si le prezinta intr-un mod in care orice cititor le poate intelege.
Recomand aceasta carte tururor celor care cauta o intelegere mai profunda a miscarilor penticostale/charismatice moderne care au explodat in secolul XX si au devenit a doua mare familie de crestini din lume.

-- VINSON SYNAN
Decan al Seminarului teologic, Universitatea Regent, Virginia Beach, Virginia
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22421
Autor Eddie L. Hyatt
Editura N/A
Nr. pagini 254
Dimensiuni 14 x 21 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (3)

Comentariu de fratele Adrian-Florin Cotutiu
Evaluare
Bun. Sa admitem ca opera lui Otto Rahn este una mai degraba fictional-romanesca decat una istorica...atunci cum ramane cu informatia pertinenta din Gnozele dualiste ale Occidentului, de savantul roman Ioan Petru Culianu, discipolul lui Mircea Eliade? Oare si aceasta carte o vei califica drept "aiureli" ? Te rog sa o citesti, mai ales capitolele despre cathari si bogomili, iar abia apoi sa iti formezi o opinie pe care sa o impartasesti publicului. Har si pace de la Domnul ! (Postat pe 13.06.2011)
Comentariu de Adrian D
Evaluare
Cartea asta e o gluma proasta! O invalmaseala de idei si curente teologice si doctrinare amestecate si livrate de-a valma!Aiureli, imi pare rau!PS. Cartea lui Otto Rahn e fictiune si drept urmare nu poate fi adusa ca argument istoric. (Postat pe 08.04.2011)
Comentariu de fratele Adrian-Florin Cotutiu
Evaluare
Cel putin in ceea ce priveste capitolele 8 si 9, respectiv cele care prezinta miscarea cathara si cea waldenza, autorul induce opinii gresite si daunatoare din p.d.v. spiritual, prezentandu-i pe exponentii celor doua erezii medievale drept buni crestini. Nimic mai fals! Catharii erau tot atat de crestini precum sunt "martorii lui Iehova", ei sustinand despre Domnul Dumnezeul si Mantuitorul Iisus Christos ca a fost o creatura, nefiind Dumnezeu, nu recunosteau Preasfanta Treime drept Singurul Dumnezeu Viu si Adevarat, groaznica erezie, pacatul impotriva Duhului Sfant. Mai mult decat atat, aceste exemple de moralitate (nu uitati ca o viata morala pot duce si paganii, dar asta nu'i face crestini), catharii, odata ce primeau sacramentul lor eretic numit consolamentum (caci ei refuzau Cina Domnului, numind-o inventie omeneasca!), considerandu-se sfinti in viata, perfecti, mantuiti, se sinucideau (vezi excelenta carte a lui Otto Rahn, Cruciada impotriva graalului). Asadar, inafara de vagi similaritati de natura externa intre modul de viata al acestor eretici si viata sfanta dusa de crestinii din primul secol, nu exista argumente pentru care acestia sa fie inclusi intr-o carte care pretinde ca prezinta din perspectiva harismatica doua milenii de manifestare a lui Dumnezeu-Duhul Sfant in viata Bisericii. Asadar fratilor, cu smerenie si iubire de adevar va invit sa cititi cu rugaciune si har de la Domnul aceasta carte, verificand toate informatiile, caci sunt multe invataturi mincinoase prin care Diavolul cauta sa ii indeparteze de la credinta chiar pe cei alesi, pentru a nu cadea in groaznicul pacat al ereziei. Har voua si pace de la Dumnezeu-Tatal si de la Domnul nostru Christos Iisus, prin Duhul sau cel Sfant. Amin. (Postat pe 17.11.2010)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.